به گزارش خبرگزاری شبستان،به نقل روابط عمومی موسسه بوستان کتاب، اولوالالباب (صاحبان خرد ناب) کسانی اند که با بهره گیری کامل از خرد ناب و نیالودن آن به اوهام نفسانی، شایستگی دست یابی به حکمت الهی را پیدا کرده و در جایگاهی فراتر از صاحبان علم ایستادهاند.
در قرآن، اولوالالباب بالاتر از صاحبان علم اند؛ زیرا اولوالالباب امتیازی دارند که صاحبان علم ندارند و آن تقوا و معرفت است. بنابراین، علم به تنهایی کارساز نیست، زیرا علم همچون چراغی است که راه را روشن می کند و چه بسا فرد، چراغ در دست داشته باشد، ولی رهرو نباشد. علم شرط لازم است، اما کافی نیست. آنچه به انسان تعهد و مسئولیت داده و او را از گناه و طغیان باز می دارد، تقواست و کسی که علم و تقوا را با هم جمع کند، در زمره اولوالالباب قرار می گیرد. قرآن در بسیاری از موارد دو واژه «اولیالالباب» و «تقوی» را پیوسته به هم شمرده است.
اولوالالباب در سه ساحت انسانِ قرآنی در ساحت اندیشه (با تفکر در آفاق و انفس و آزاداندیشی، پندآموزی، خداشناسی، عاقبتاندیشی و نگاهی خوش بینانه به عالم؛) در ساحت عواطف (با داشتن شرح صدر، ایمان، تقوا، عبرت پذیری و ترس از بدحسابی در قیامت؛) در ساحت عمل و اراده (با صبوری، عمل به عهد الهی برقراری پیوندها، ایثار و انفاق، گذشت، نیایش، استغفار) در تلاش برای رسیدن به کمال هستند. در نتیجه میتوان گفت آنان عالمان روشن ضمیری هستند که خواستار همراهی با ابرارند و هدفشان قرار گرفتن در زمره مقربان است و اثر حاضر، اولوالالباب را در این سه ساحت، کاویده است.
گفتنی است مولف برای نگارش این کتاب از 112 منبع و مأخذ بهره برده و با استناد به آیات و روایات و آن منابع، به غنای این اثر افزوده است.
این کتاب در قطع وزیری، 448 صفحه و شمارگان 1100 نسخه به تازگی چاپ شده و با قیمت 32هزار تومان در کلیه شعبه های بوستان کتاب در قم، اصفهان، تهران و مشهد عرضه می گردد.
.
نظر شما