به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر مریم اردبیلی امروز پنجشنبه (23 دی) در دومین نشست راهبردی جمعیت که در مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار شد گفت: باید یک هسته در خصوص آینده پژوهی در حوزه علمیه شکل گیرد، در حوزه مسائل اجتماعی و آینده پژوهی حوزه نباید دنبال روی مسائل دیگر باشد و باید پیشگامی خود را حفظ کند.
وی ادامه داد: مسائل و شبهاتی که در جاهای دیگر مطرح می شود در حوزه نیز مطرح است، در خصوص فرزند آوری همه جا بیان می شود که توان مالی و اقتصادی نداریم که این موضوع دیگر نباید در حوزه مطرح شود.
پژوهشگر حوزه و دانشگاه گفت: کسانی که برای دهه 60 و یا 70 هستند ظرفیت پایینی برای فرزند آوری دارند و گاهی حتی بعد از فرزند آوری دچار افسردگی شده اند که باید دراین زمینه اقدامات اساسی صورت گیرد.
دکتر اردبیلی افزود: باید مسائل روحی و روانی در خانواده ها تقویب شود تا بعد از فرزند آوری دچار بحران و افسردگی نشوند و آنها را حمایت کرد.
وی ادامه داد: باید نبایدها در موضوع تبلیغی در این زمینه جمعیت باید تدوین شود و باید این امر بر سیاست های غیر مستقیم اعمال شود.
پژوهشگر حوزه و دانشگاه گفت: باید نخبگان در زمینه مسائل جمعیتی به عرصه بیایند و اذهان تمامی نخبگان باید با این موضوع درگیر شود تا بتوانیم فرهنگسازی کنیم.
نظر شما