لزوم ورود خیرین به حوزه آبرسانی روستایی/ بدهی ناوگان حمل و نقل آبرسانی پرداخت می‌شود

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت: با توجه به خشکسالی چندین ساله در خراسان جنوبی و کمبود اعتبارات دولت در آبرسانی به روستاها، لازم است که خیرین در این حوزه ورود پیدا کنند و کمک یار دولت شوند. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، عی اکبر بسکابادی پیش از ظهر امروز(23 دی) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 907 آبادی بیش از 20 خانوار و 974 آبادی کمتر از 20 خانوار در خراسان جنوبی وجود دارد که از این تعداد 538 روستا مشکل آب شرب دارند، اظهار داشت: از این تعداد 175آبادی در تابستان با مشکل آب مواجه اند و 194 آبادی هم فاقد آب هستند و مشکلاتی دارند و 36 روستا هم به طور کلی خشک شده است.

 

وی با اشاره به اینکه تا پایان امسال شاخص بهره برداری روستائیان از آب لوله کشی به 74 درصد می رسد، گفت: تا پایان امسال طول خطوط انتقال آب به 3900 متر کیلومتر و شبکه توزیع به بیش از 31 کیلومتر افزایش خواهد یافت.

 

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه همچنین مخازن ذخیره آب تا پایان امسال به 125 هزار متر مکعب خواهد رسید، گفت: هم اکنون 130 هزار مشترک روستایی در استان داریم.

 

بسکابادی با اشاره به اینکه در رویکرد جدید این اداره کل، برنامه ریزی شده که کار آبرسانی به روستاها را به خود دهیاری ها واگذار کنیم، اظهارداشت: این طرح به بهبود وضعیت آبرسانی به روستاها کمک خواهد کرد؛ هرچند که ممکن است در ماه های ابتدایی مشکلاتی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه قول می دهیم که از بهمن ماه به بعد روستائیان دیگر در موضوع آبرسانی نگرانی نداشته باشند، گفت: سالانه به طور متوسط 442 روستا با تانکر آبرسانی می‌شود.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر سهمیه هر نفر در روستاها روزانه 15 لیتر است که البته در روستاهایی که به طور کامل خشک شده اند این میزان به 60 لیتر هم افزایش می باشد، گفت: این سهمیه بزودی افزایش خواهد یافت.

 

بدهی ناوگان حمل و نقل آبرسانی پرداخت می‌شود

بسکابادی با اشاره به اینکه امسال از محل ماده 12 و 10 مبلغ 30 میلیارد تومان به خراسان جنوبی اختصاص یافته است که سهمیه آبرسانی سیار هم از همین محل تامین خواهد شد، گفت: با توجه به این اعتبارات بزودی بدهی ناوگان حمل و نقل آبرسانی را پرداخت می کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه آستان قدس رضوی قرار است که در سه دهستان لانو، بندان و گزیک در راستای محرومیت زدایی 18 آب  شیرین کن نصب کنند، گفت: با نصب این دستگاهها هزینه آبرسانی به روستاهای تابعه این دهستان ها از متر مکعب 8600 تومان به 1800 تومان می رسد که بسیار به صرفه تر خواهد بود و تعدادی از روستاها هم از چرخه آبرسانی سیار قطع خواهند شد.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه هم اکنون 64 مجتمع آبرسانی نیمه کاره داریم که 320 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند، گفت: با بهره برداری از این مجتمع ها ضریب بهره مندی روستاها از آب لوله کشی به 97 درصد می رسد.

 

بسکابادی افزود: از 320 میلیارد اعتبار مورد نیاز این پروژه ها تاکنون 38 میلیارد تومان تخصیص یافته است و 10 میلیارد تومان هم از مصوبات سفر دکتر نوبخت به استان پرداخت شده است.

 

وی گفت: امید است با اعتباراتی که در سال 96 به حوزه آبرسانی روستایی تخصیص پیدا می کند بتوانیم اقدامات خوبی در راستای این مجتمع ها انجام دهیم.

 

لزوم ورود خیرین به حوزه آبرسانی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه معوقات آبدارهای این شرکت هم بزودی پرداخت میشود، گفت: 205 آب دار در استان داریم که تمام حق و حقوق آنها بزودی پرداخت  خواهد شد.

 

بسکابادی با اشاره به اینکه با توجه به خشک سالی های اخیر در استان لازم است که خیرین در این حوزه هم همانند سایر حوزه ها ورود پیدا کنند، گفت: در حال حاضر 34 روستا داریم که با کمتر از 100 میلیون تومان می توان آنها را لوله کشی کرد که در صورت ورود خیرین آمادگی وجود دارد که لوله رایگان را اداره آب و فاضلعاب روستایی بدهد.

 

وی گفت: شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی همچنین آمادگی دارد که لوله را برای روستائیان تامین کند و نیروی کار را خود مردم روستا تامین کنند و با مشارکت روستائیان کار را انجام دهد.

 

 

کد خبر 601104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha