به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، در اختتامیه «دومین دوره فرهنگی آموزشی کارآفرینان مساجد»، گفت: مسجد، با هدف اجتماع و پیوند میان مسلمانان در اسلام، طراحی شده و زمانی که افکار نورانی مسلمانان در کنار هم قرار گیرند، میتوانند منشأ تحولاتی سازنده در کشور باشند.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی برای راهاندازی کانونهای فرهنگی هنری در مساجد تمام روستاهای بالای هزار نفر توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: این موضوع نشاندهنده اعتماد نمایندگان مجلس به این ستاد است، ضمنا برخی از این نمایندگان ارتباطی مستمر با مساجد دارند و عدهای از آنان نیز مسئول کانونهای فرهنگی هنری مساجد هستند.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، ادامه داد: فعالیت بیش از یکونیم میلیون نفر در کانونهای مساجد، نشاندهنده ظرفیت بالای این نهاد مسجدی است، بنابراین باید با جدیت و کار جهادی از این ظرفیت برای تحقق ارزشهای اسلام و آرمانهای انقلاب استفاده کرد.
سلیمانی، برگزاری دوره آموزشی و فرهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد را زمینهساز انتقال تجربیات سازنده و ایجاد ارتباط میان نخبگان کانونهای فرهنگی هنری در کشور دانست و ابراز کرد: یکی دیگر از دستاوردهای چنین دورههایی، آشنایی اعضای این کانونها با یکدیگر است، این موضوع زمانی مهمتر جلوه میکند که بدانیم اسلام با انزواگرایی مخالف است.
وی که فرهنگسازی در زمینه کارآفرینی و تلاش مستمر و جهادی در این زمینه را ضروری دانست، خطاب به حاضران در این جلسه، گفت: تجربیات این دوره کارآفرینی باید به خانواده، خویشاوندان، دوستان، اهالی مسجد و همشهریهایتان انتقال یابد.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، با اشاره به درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی، خاطرنشان کرد: با مطالعه زندگی و تالیفات آن مرحوم، متوجه وجود چنین روحیهای در ایشان میشویم، به گونه ای که برخی از آثار خود را در دوران زندان و تبعید نوشتند، برای نمونه، نگارش تفسیر 30 جلدی «راهنما» در زندان آغاز شد و جالب است بدانید که ایشان دستنوشتههای خود را زیر عبا میگذاشتند و در ملاقاتها به همسرشان تحویل میدادند.
سلیمانی خاطرنشان کرد: کارآفرینان باید با دو عنصر نیازسنجی به معنای شناسایی معضلات جامعه و نیز تحمل سختیها برای رشد و تعالی جامعه برنامهریزی کنند.
وی افزود: حرکت هر کارآفرین با «نیازسنجی» معطوف به جامعه میشود و مورد استقبال دیگران قرار خواهد گرفت و در غیر این صورت، تلاشهای او معطوف به فرد و کم اثر خواهد بود.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، با اشاره به خستگیناپذیری و روحیه تلاش و جهاد بزرگان اسلام و انقلاب و ناامید نشدن آنان در برابر سختیها، خاطرنشان کرد: باید روحیه کار جمعی را تقویت کرد، هرچند متاسفانه ما با فرهنگ کار فردی تربیت شدهایم.
سلیمانی ادامه داد: در صورت تربیت با روحیه کار جمعی، مدام به یکدیگر ایراد نخواهیم گرفت، بلکه حامی و پشتیبان یکدیگر در فعالیتها و برنامههایمان میشویم.
وی گفت: فکر هر یک از ما، زمانی جامع و کامل، رشد میکند که از تجربیات و اندیشههای یکدیگر استفاده کنیم و این موضوع با کار جمعی و مشترک، محقق میشود.
نظر شما