سوء مدیریت اوقات فراغت باعث اعتیاد جوانان/۲۲ نهاد مسئول اوقات فراغت جوانان است

خبرگزاری شبستان:این جامعه شناس با بیان اینکه سوءمدیریت در گذران اوقات فراغت یکی از عوامل اصلی گرایش جوانان به اعتیاد است گفت:حدود ۲۲ نهاد مسئولیت اوقات فراغت جوانان را بر عهده دارد.

جعفر بای، جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه میزان اعتیاد در حوزه زنان در حال افزایش است، گفت: تغییر نقش اجتماعی زنان یکی از دلایل افزایش اعتیاد در این حوزه می‌باشد. نقش اجتماعی زنان به دلیل افزایش فعالیت‌های اجتماعی زنان تغییر یافته است. وظایف جدیدی برای آنها ایجاد شده ،این تغییرات پیش‌آمده در نقش زنان، منجر به ایجاد چنین آسیب هایی در میان آنها شده است.

 

وی با بیان اینکه زنان دوشادوش مردان در حال فعالیت هستند، گفت: راننده سرویس، کامیون و سایر نقش‌های دیگر از جمله وظایف جدیدی است که زنان نیز مانند مردان مبادرت به انجام این نقش‌ها می‌کنند. زنان به دلیل ورود به حوزه‌های جدید فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی در معرض مشکلات مشابه مردان قرار گرفتند به این دلیل سونامی اعتیاد دامن آنها را گرفته، یعنی آنها به دلیل مواجه شدن با سونامی اعتیاد که نقشی برابر با نقش مردان را دارند در جامعه این نقش را ‌پذیرفتند و این نقش با توجه به وضعیت جسمانی آنها توصیه نمی‌شود.

 

بای در ادامه افزود: به اعتقاد بنده اختلاف جنسیتی یک نوع ظرافت‌ها و شاخص‌های خود را در پذیرش مسئولیت‌های اجتماعی می‌تواند فراهم کند که متاسفانه زنان این مسئله را رعایت نکردند و با شتاب بسیار زیاد به سوی نقش‌های اجتماعی گام برداشتند.

 

این آسیب‌شناس علوم رفتاری با بیان اینکه از همه مهم‌تر، جنس زن هدف مستقیم دشمنان برای ویرانی جامعه می‌باشد، تصریح کرد: دشمنان اگر بخواهند جامعه‌ای را متلاشی کنند ابتدا خانواده آن جامعه را هدف قرار داده و سپس در خانواده هم نقش زنان را که عمود خیمه هر خانواده محسوب می‌شود را مورد هدف قرار می‌دهند به همین دلیل زن ،هدف اصلی دشمنان برای به اعتیاد کشاندن و سایر آسیب‌های اجتماعی است.

 

وی با اشاره به تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای به عنوان یکی دیگر از دلایل گرایش زنان به اعتیاد اذعان کرد: تناسب اندام، تبلیغات وسیع برای کاهش وزن و صدها مورد دیگر از جمله مواردی است که زنان مورد غفلت قرار می دهند در واقع می‌توان گفت تبلیغ یکی از پدیده‌‌هایی است که طی دهه‌های اخیر افزایش یافته و زنان را بیشتر مبتلا به آسیب‌های اجتماعی کرده است.

 

وی گفت:زنان به لحاظ جسمانی ،روحی و روانی نسبت به مردان آسیب‌پذیرتر هستند لذا خطرات زیادی هم آنها را تهدید می‌کند.

 

این جامعه شناس با بیان اینکه نقش اجتماعی، تغییر در پذیرش مسئولیت اجتماعی و تبلیغات ماهواره‌ای از جمله عوامل مهم گرایش زنان به اعتیاد است، افزود: برنامه دشمنان ما این است که برای فروپاشی جامعه ایران، خانواده و برای نابودی خانواده زنان را هدف اصلی خود قرار دهد.

 

وی با اشاره به رویکرد اجتماعی‌شدن مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: بنده هیچ مطالعه علمی، تحقیقی و میدانی در این زمینه ندیدم ولی در مجموع در این زمینه چند مشکل وجود دارد یکی در عرصه ترک اعتیاد است که روش ها و شیوه های استفاده آن در مراکز ترک اعتیاد نادرست و غلط است.

 

وی ادامه داد: نکته مهم دیگر، بررسی عوامل موثر در اعتیاد جامعه مانند اشتغال و رفع بیکاری جوانان و مدیریت اوقات فراغت است.

 

بای با بیان اینکه سوءمدیریت در گذران اوقات فراغت یکی از عوامل اصلی گرایش جوانان به اعتیاد است، تصریح کرد: تاکنون به هیچ وجه در رابطه با این موضوع ،برنامه‌ریزی درستی صورت نگرفته است و اکنون هم هیچ تصمیم و تدابیر خاصی برای حل این مسئله در جامعه توسط مسئولان اندیشیده نمی‌شود، این موضوع متولی مستقیم ندارد.

 

این جامعه‌شناس با بیان اینکه حدود 22 نهاد مسئولیت اوقات فراغت جوانان را بر عهده دارد، اذعان کرد:کارگروه هماهنگی مدیریت اوقات فراغت بر عهده استانداری است ،درچنین مواقعی هم استانداری‌ها موفق نیستند، چون مسئله اوقات فراغت جوانان جزو اولویت‌ آنان محسوب نمی‌شود ،لذا ما در این بخش یعنی ورود به اصلاح مدیریت یا با بحران‌های گذری اوقات فراغت اقدام جدی صورت نگرفته ،بنابراین این کانون همچنان قربانی می گیرد و سوء مدیریت اوقات فراغت آمار معتادان را در جامعه افزایش داده است ،بنابراین می طلبد این مسئله جدی گرفته شود.

 

این آسیب‌شناس علوم رفتاری ادامه داد: ریشه اعتیاد این است که طرف دچار بحران و استرس می شود و می خواهد برای عبور و حل این بحران از مسکنی استفاده کند لذا به سوی مواد مخدر پناه می برد.

 

 

کد خبر 600811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha