به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روزنامه گاردین، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرده است در هفت روز اخیر، حدود ۲۲ هزار مسلمان از میانمار به بنگلادش گریخته اند.
«یانگی لی» نماینده حقوق بشر سازمان ملل در امور میانمار هم اکنون در حال بازدید 12 روزه خود از این کشور است.
به طور کلی از زمان آغاز عملیات ارتش میانمار بر ضد مسلمانان در ماه اکتبر 2016 تا پنجم ژانویه امسال، ۶۵ هزار نفر به بنگلادش پناه برده اند.
ارتش میانمار مسلمانان روهینگیا را به کشتن ۹ پلیس این کشور متهم می کند. این در حالی است که بسیاری از پناهندگان روهینگیا، ارتش میانمار را به ارتکاب اعمالی چون نسل کشی، تجاوز و سوزاندن خانه هایشان متهم می کنند.
هفته گذشته دولت میانمار وعده داد با چهار افسری که در یک ویدئوی منتشر شده با جوانان روهینگیا بدرفتاری می کردند، برخورد کند. اما دولت این کشور، بیشتر اتهامات مطرح شده علیه ارتش و نیروهای امنیتی را رد کرده است.
حدود ۱,۱ میلیون مسلمان روهینگیا در ایالت «راخین» میانمار زندگی می کنند. اکثریت بودایی این کشور آنها را از ابتدایی ترین حقوق اقلیت های مذهبی محروم کرده اند.
میانمار از سال 2012 که بودائیان افراطی به مسلمانان در ایالت راخین حمله کردند، صحنه خشونت های گسترده علیه مسلمانان است.
بودائیان طی سال های اخیر با هدف محدود کردن فعالیت های اسلامی، مساجد را تخریب و از برگزاری مراسم مذهبی مسلمانان جلوگیری به عمل آورده اند.
این در حالی است که نیروهای دولتی میانمار از چهار ماه پیش به منطقه ای در امتداد مرز بنگلادش که بیشتر ساکنان آن از اقلیت روهینگیا هستند، هجوم برده اند. این عملیات ده ها کشته برجای گذاشته است.
نظر شما