ده‌نمکی: جذابیت آثار گلعلی بابایی نمایش واقعیت جنگ است

خبرگزاری شبستان: اولین شب از مراسم اوج هنر عصر روز گذشته ۱۹ دی ماه در نخلستان سازمان هنری رسانهای اوج با محوریت پاسداشت گل‌علی بابایی و با حضور چهره های فرهنگی و خانواده های شهدا برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، در این برنامه علاوه بر گلعلی بابایی و حسین بهزاد؛ نویسندگان نام آشنای دفاع مقدس، محسن مومنی شریف، حجت الاسلام زائری، نادر طالب زاده، مسعود ده نمکی، اصغر نقی زاده، خانواده‌های شهیدان همت، کریمی، دستواره، وزوایی، همدانی و جاویدالاثر متوسلیان، حضور داشتند.

 

مسعود ده نمکی در این مراسم به روزهای دفاع مقدس و اینکه در آن روزها توانایی درک آنچه بزرگان متوجه بودند را نداشته، اشاره کرد و گفت: البته به خاطر دارم کتابی که در جوانی به عنوان خاطرات نوشته بودیم هنگامی که به رهبری تقدیم کردم ایشان گفتند چرا مدام از پیروزی ها نوشتید و من در جواب گفتم ما بچه بودیم و از پیروزی و غیر پیروزی درک صحیحی نداشتیم و حتی در شکست ها هم به شب های عملیات فکر می کردیم.

 

وی با اشاره به اینکه واقعیت جنگ از دید بیشتر فیلمسازان ایرانی، ضد جنگ است و برخی به بیان واقعیت جنگ می‌پردازند، با ذکر خاطره ای توضیح داد: یک آمریکایی در جشنواره فجر به من گفت "تعجب می کنم برخی از فیلمسازان شما مدام در تلاش هستند تا فیلم ضدجنگ بسازند در صورتی که تمام دنیا اعتراف می‌کنند صدام متجاوز بود و من واقعیت جنگ را از فیلم های شما درک نمی کنم اما این واقعیت را از آثار آوینی درک می کنم."

 

ده نمکی به جذابیت آثار گلعلی بابایی در بیان واقعیات جنگ اشاره و تصریح کرد: جذابیت آثار گلعلی بابایی این است که واقعیت جنگ را نشان می‌دهد و به همین دلیل من ترجیح می دهم به جای تعریف کردن درباره کارهای او صحبت شود.

 

نقی زاده: گلعلی بابایی روایتگر افتخار آفرینی‌های جنگ است

اصغر نقی زاده، بازیگر سینما و تلویزیون واز یاران قدیمی گلعلی بابایی در این مراسم درباره دوستی خود با این نویسنده دفاع مقدسی بیان کرد: من از جوانی گل‌علی بابایی را وقتی در مسجد جوادالائمه حاضر می‌شدم به «گلعلی» می شناختم. 

 

وی با بیان اینکه گلعلی بابایی روایتگر افتخار آفرینی‌هایی است که شد در برابر ماشین جنگی عراق ایستادگی کنیم، گفت: شاید این مکتوبات گلعلی به این بیانجامد که سر پل صراط، بچه‌هایی که شهید شدند او را بین خودشان بپذیرند. 

 

نقی زاده در پایان سخنانش با اشاره به اینکه امروز جایگاه قهرمانان جنگ به خوبی شناخته نشده است، افزود: با روایتهایی نظیر کتابهای گلعلی شاید بتوانیم گوشه ای از جایگاه قهرمانان جنگ را بشناسیم و حتی اگر فرهنگ آمریکایی داشته باشیم نباید در تقدیر از شهدا و قهرمانان جنگ ذره‌ ای قصور کنیم.

 

 

کد خبر 600391

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha