حجت الاسلام عبدالله فروغی نژاد، مبلغ حوزه علمیه قم، به مناسبت فرا رسیدن لیالی قدر در گفتگو با خبرنگار شبستان، این شب های مبارک را آزمونی بزرگ برای بندگان خواند و بر ضرورت دانستن شرایط زمینه ساز برای ورود به آن تأکید کرد.
وی با اشاره به ماهیت شب های قدر، لیلة القدر را زیباترین واژه خداوند برای نامگذاری این آزمون بزرگ دانست و افزود: سیادت و آقایی ماه مبارک رمضان بر دیگر ماه های سال بر کسی پوشیده نیست و در حقیقت این میهمانی بزرگ، بستری برای کمال و تعالی و رسیدن به حقیقت بندگی است.
مبلغ حوزه علمیه قم ، قله رفیع و اوج میهمانی خدا را شب های قدر ذکر کرد و با اشاره به معنای قدر در "اندازه و مقدار" و "ارزش و بهاء"تصریح کرد: در شب قدر هر دو معنا با هم جمع می شود.
وی در بیان عوامل زمینه ساز برای ورود به لیالی قدر جهت بهره برداری بیشتر از برکات آن، بیان داشت: اصل ورود به این میهمانی(ماه مبارک رمضان) نیازمند زمینه سازی و آمادگی قبلی است که متأسفانه اکثراً از آن محرومیم و یکی از دلایل این محرومیت، عدم استفاده از فرصت های ماه های رجب و شعبان است.
حجت الاسلام فروغی نژاد، درک حضور میهمانی، ایجاد ظرفیت و قابلیت و احساس فقر و نیاز را از مهم ترین عوامل زمینه ساز برای ورود به لیالی قدر عنوان کرد و گفت: اینکه فرد بداند میزبان این میهمانی، خالق و رازق اوست که برای همه حرکات و سکنات میهمانش اجر و ثواب می نویسد، به درک حضور میهمانی می رسد.
وی افزود: دو دهه و قریب به بیست سحرگاه، فرصت مغتنمی برای درک کامل این حضور است و در حقیقت هدف خداوند از قرار دادن شب های قدر در دهه سوم ماه مبارک رمضان، مواظبت و مراقبت برای افزایش ظرفیت و قابلیت های لازم است.
مبلغ حوزه علمیه قم با استفاده از فرمایش پیامبر(ص)با این مضمون که عطای خداوند به میزان قابلیت و معرفت انسان هاست، تصریح کرد: در شب های قدر خدای متعال ظرف وجودی انسان ها را از آب حیات و کوثر پرنور خویش پر می کند و این بستگی به گنجایش ظرف وجودی افراد دارد.
وی اظهار داشت: نکته امید بخش در خصوص لیالی قدر این است که تعدد این لیالی، فرصت خوبی برای درک حضور و هم برای ایجاد ظرفیت و قابلیت بیشتر است؛ در حقیقت آزمونی چند مرحله ای که میزان شرکت کنندگان و پذیرفته شدگان در آن افزایش می یابد.
حجت الاسلام فروغی نژاد در توضیح راجع به احساس نیاز و فقر به درگاه الهی هم با تأکید بر توجه به مضامین دعای شریف ابوحمزه ثمالی که نشان واضحی از فقر و عجز و ناتوانی انسان در آن است، گفت: با این نگاه که اگر لطف و رحمت حق نباشد در معرکه بازار عالم زیانکار و دست خالی هستیم، می توان از شب قدر که قدر انسان را به اندازه قدرش رقم می زنند بهره گرفت.
وی با بیان اینکه پس از سیر گام های سه گانه ای که ذکر شد، دانستن اینکه در شب قدر، چگونه و چه چیزی از خداوند بخواهیم از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در این زمینه آنچه از روایات و متون دینی استخراج می شود این است که خواستن چند چیز در شب قدر مطلوب است.
این مبلغ حوزه نفس بیداری و شب زنده داری در شب های قدر، طلب عافیت روح و روان و جسم از خالق خوبی ها، دعا برای فرج و حضور حضرت صاحب الامر که صاحب این سفره بابرکت است، طلب خیر و سعادت دنیا و آخرت برای خود و دیگران، طلب آمرزش و عفو از گذشته تاریک خود و تصمیم بر تدارک آن در آینده و توکل و واگذاری خویش به مدبرالامور در کنار زیبا زندگی کردن در پرتو نور توحید، شعاع نبوت، کوثر پر خیر عترت و قرآن شریف را از درخواست های مهمی برشمرد که در شب قدر باید مورد توجه قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما