توسعه روابط تجاری ایران و چین/ آماده شدن بسته اعتباری ۳۰ میلیارد یورویی

خبرگزاری شبستان:روابط اقتصادی ایران و چین روابط دنباله داری است که در طی سالهای متمادی از فراز و نشیب های فراوانی برخوردار است و در حال حاضر بسته اعتباری دوم ایران و چین به ارزش ۳۰ میلیارد یورو در حال آماده شدن است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط اقتصادی ایران و چین از مسائلی چون تقاضای انرژی در چین، همکاری اقتصادی چین با غرب به ویژه آمریکا و تقابل ایران و غرب، به طور مثال در موضوع هسته‌ای تاثیر می‌پذیرد. سنگ‌بنای روابط ایران و چین در دوره‌ معاصر (بدون در نظر گرفتن روابط نزدیک دو کشور در عصر امپراتوران) در سال 1971 (1349هجری شمسی) گذاشته شد. در طول این سال‌ها، چین از ایران انرژی وارد می‌کرد و ایران هم از چین فناوری موشکی وارد می‌کرد. روابط دوجانبه‌ جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به رغم فرازونشیب‌های متعدد، رشد زیادی داشته است. این روابط دوجانبه، که تا سال‌های دهه‌ی 1360 تحول خاصی را شاهد نبود، از آن پس، وارد مراحل نوینی شد که می‌توان آن را به دوره‌های ذیل تقسیم کرد:

 

1. دوران جنگ که در این سال‌ها با توفق روابط نظامی و در سطح محدودتر، تبادل هیئت سیاسی همراه بود.

2. دوره‌ ارتباطات سیاسی همراه با رکورد روابط نظامی: دوره‌ سازندگی که به دلیل پایان جنگ تحمیلی و اتخاذ سیاست نگاه به شرق در ایران و همچنین وقوع هم‌زمان حادثه‌ی تیان‌آن‌من و تحریم چین از سوی غرب، به ویژه آمریکا، باعث شد تا سطح روابط سیاسی دوجانبه در طول سه تا چهار سال، به ویژه در سطح رهبران، افزایش یابد. در همین دوران، نطفه‌ی اصلی همکاری اقتصادی دو کشور منعقد شد.

3. از اوایل دهه‌ 1990 تاکنون: انعقاد قراردادهای بزرگی از قبیل طرح‌های بزرگ اقتصادی کشورمان مانند مترو، ساخت نیروگاه، پروژه‌ ساخت کارخانجات سیمان، کشتی‌سازی، انرژی و غیره در طی همین دوران اتفاق افتاده است.

 

بنابراین گزارش، چین مراودات تجاری خود با ایران را همچنان ادامه داده و در حال حاضر بسته اعتباری دوم ایران و چین به ارزش 30 میلیارد یورو در حال آماده شدن است.  روابط عمومی ایمیدرو در این زمینه به نقل از مهدی کرباسیان، مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نوشته است: "ارزش طرح های اجرا شده بین ایران و چین طی سه سال گذشته به بیش از 20 میلیارد یورو رسید که از این میزان 4 میلیارد یورو مربوط به بخش معدن و صنایع معدنی است. شرکت MCC یکی از شرکای اصلی ما و مجری طرح های فولادی ایمیدرو است و تلاش می کنیم این همکاری ها به حوزه های دیگر نیز گسترش یابد. بزرگترین طرح آلومینیوم ایران به نام آلومینیوم جنوب (سالکو) با یک شرکت چینی از دو سال پیش آغاز شده و پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است."

 

یادآور می شود: در برنامه 5 ساله ششم ایران که از 21 مارس 2017 آغاز می شود، رشد اقتصادی 8 درصد و جذب 50 میلیارد دلار سرمایه خارجی پیش بینی شده که از این میزان 30 میلیارد دلار در حوزه فولاد و صنایع بالادستی و پایین دستی آن، 10 میلیارد دلار در حوزه آلومینیوم و 10 میلیارد دلار دیگر در بخش معدن و صنایع معدنی است.

 

کد خبر 600265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha