به گزارش خبرگزاری شبستان ، كتاب دختر نارنج و ترنج از ناب ترين قصههاي عاميانه ايراني است كه در دهههاي چهل و پنجاه توسط زنده ياد ابوالقاسم انجوي شيرازي گردآوري شده است. ويرايش جديد قصههاي اين مجموعه مزين به طبقهبندي و كدگذاري جهاني شده كه بدين وسيله ميتوان به افكار و عقايد عامه مردم ايران و جهان دست يافت.
سيدابوالقاسم انجوي شيرازي (1372-1300) پدرش صدرالعلما از مخالفان رضاشاه كه پس از واقعه گوهرشاد با خانواده به تهران تبعيد شد. انجوي در تهران به حلقه دوستان هدايت پيوست و مدتي سردبير روزنامههاي رعد و آتشبار شد و با خاندان پهلوي به مبارزه پرداخت و پس از كودتاي 1332 چهارده ماه به جزيره خارك تبعيد شد. انجوي نيمه دوم عمر خود را با فعاليتهاي فرهنگي سپري كرد و به تصحيح ديوان حافظ، گردآوري سفينه غزل و گزيدهاي از ديوان شمس پرداخت. مهمترين فعاليت فرهنگي وي تاسيس مركز فرهنگ مردم بود كه با همكاري 5000 فرهنگيار از سراسر ايران به گردآوري فرهنگ مردم ايران پرداخت و 13 جلد كتاب فرهنگ مردم از جمله كتاب حاضر را منتشر كرد و سرانجام خانه مسكوني خود و آرشيو بزرگ فرهنگ مردم ايران را به صورت وقف در اختيار مركز فرهنگ مردم صدا و سيما قرار داد و در بيستم شهريور 1372 درگذشت.
سيداحمد وكيليان متولد 1226 شيراز پس از پايان تحصيلات دبيرستان در سال 1346 به تهران مهاجرت كرد و به عضويت مركز فرهنگ مردم درآمد و تحصيلات خود را تا سطح كارشناسي ارشد در رشته فرهنگ و زبانهاي باستاني ادامه داد. وي يكي از دستياران استاد انجوي شيرازي بود و تاكنون دوازده جلد كتاب در حوزه فرهنگ مردم به نگارش درآورده است همچنين عضو انجمن بينالمللي قصه، انجمن فرهنگي كشورهاي مسئول تدوين دايرهالمعارف قصههاي ايراني و ويرايش آثار استاد انجوي شيرازي از جمله كتاب حاضر ميباشد و 12 سال است كه سردبير و مدير مسئول فصلنامه فرهنگ مردم است.
چاپ سوم این اثر به تالیف سيد ابوالقاسم انجوي شيرازي توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده است.
نظر شما