پتروشیمی پارس در مسیر توسعه

خبرگزاری شبستان:شركت پتروشيمي پارس در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس در شمال خليج فارس در بندر عسلويه قرار دارد. در حال حاضر در راستای بهره برداری بهتر از آن قرار است پایانه پتروشیمی پارس توسعه ‎یابد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: وجود منابع عظيم گازي در حوزه گازي ‌پارس‌جنوبي و لزوم استفاده بهينه از ذخاير مشترك با كشور قطر توجه مسئولان نظام و از جمله مديريت  صنعت ‌نفت را به بازيابي از اين منابع و سرمايه‌گذاري در منطقه پارس‌جنوبي معطوف داشته است. سهولت دسترسي به خوراك (استفاده بهينه از منابع موجود در منطقه پارس جنوبي به عنوان خوراك مجتمع‌هاي)، سوخت و مواد اوليه، استفاده از امكانات جاده‌اي و حمل و نقل دريايي، وجود فرودگاه، دسترسي به آب مورد نياز و همچنين كمك به توسعه و عمران استان بوشهر به عنوان يكي از دو قطب صنعت پتروشيمي در كشور و مهم‌تر از همه ايجاد ارزش افزوده و جلوگيري از سوختن گازهاي همراه نفت، ويژگي‌هايي است كه انتخاب و وجود اين مجموعه را توجيه پذير کرده است. شركت پتروشيمي پارس در اسفندماه ۱۳۷۷ تاسيس و به نام شركت پتروشيمي عسلويه به ثبت رسيده و فعاليتهاي مؤثر آن با تشكيل هيئت مديره جديد از 10 مهر 78 شروع شد. نام اين شركت با تصويب در جلسه فوق العاده 17 اردیبهشت 79 به پتروشيمي پارس تغيير يافت.

 

بنابراین گزارش، اين شركت در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس در شمال خليج فارس در بندر عسلويه قرار دارد. اين منطقه در حد فاصل ۲۷۰ كيلومتري جنوب شرقي بندر بوشهر و ۵۷۰ كيلومتري غرب بندرعباس است. در حال حاضر در راستای بهره برداری بهتر از آن قرار است طرح توسعه پایانه پتروشیمی پارس پس از بهره برداری متانول پتروشیمی مرجان و واحد الفین پتروشیمی بوشهر اجرایی شود.

 

این گزارش می افزاید: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این زمینه به نقل از رضا کاوه، رئیس عملیات بندر پتروشیمی پارس (زیر مجموعه شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی) نوشته است: "پایانههای بندر پارس فعالیت خود را با ١٥ اسکله و پهلو گیری همزمان ١٢ فروند کشتی با تناژ ٢٦٠ هزار تن صادرات آغاز کرده است و به تدریج با رشد صنعت پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی عسلویه حجم بارگیری محصولات پتروشیمی از این پایانه به ١٢ تا ١٣ میلیون تن رسیده است. نیمی از صادرات بندر پتروشیمی پارس به چین و پس از آن کشورهای آسیای جنوب شرقی و کشورهای حوزه خلیج فارس است.

 

ظرفیت کل پیش بینی شده این بندر برای بارگیری ٣٠ میلیون تن محصولات مختلف پتروشیمی است که اکنون از نیمی از ظرفیت آن استفاده می شود. شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی در نظر دارد پس از بهره برداری متانول پتروشیمی مرجان و واحد الفین پتروشیمی بوشهر ظرفیت این بندر را افزایش دهد. در صورت بالا بودن تناژ صادراتی محصولات، این بندر می تواند از طریق چند اسکله به‌طور همزمان یک محصول را بارگیری کند. به عنوان مثال محصولات پتروشیمی زاگرس با تناژ ٣٣٠٠ هزار تن معمولا از طریق دو اسکله بارگیری می شود."

 

یادآور می شود: اسکله یک و ٢ بندر پتروشیمی پارس در فاز دوم توسعه بندر مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و امکانات اولیه مانند عرشه و ضربه گیر دارد؛ اما هنوز نوع محصول انتقالی از این اسکله برنامه ریزی نشده و در حال مطالعه و بررسی است. شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حال بررسی شرایط برای افزایش ظرفیت و توسعه بیشتر بندر پتروشیمی پارس است.

کد خبر 599929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha