خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شركت نفت و گاز پارس به عنوان يكي از شركتهاي زيرمجموعه شركت ملي نفت ايران در اول ديماه 1377 تأسيس شد. اين شركت مسئوليت توسعه كليه فازهاي ميدان گازي پارس جنوبي و توسعه ميدان هاي گازي پارس شمالي، گلشن و فردوسی و همچنين توسعه لايه نفتي پارس جنوبي را در آب هاي خليج فارس دارا است.
ميدان گازي پارس جنوبي يكي از بزرگترين منابع گازي مستقل جهان است كه در محدوده مرز آبي مشترك ايران و قطر در خليج فارس قرار دارد؛ اين ميدان يكي از اصلي ترين منابع انرژي در سطح بين المللي به شمار مي رود. مساحت اين ميدان 9700 كيلومتر مربع است و سهم جمهوري اسلامي ايران 3700 كيلومتر مربع است. ذخيره گاز اين بخش از ميدان 14 تريليون متر مكعب گاز به همراه 18 ميليارد بشكه ميعانات گازي است كه بيش از 8 درصد از كل گاز دنيا و نزديك به نيمي از ذخاير گاز كشور را شامل مي شود.
بنابراین گزارش، شركت نفت و گاز پارس به عنوان يكي از شركت هاي فرعي شركت ملي نفت ايران در اول دي ماه 1377 تاسيس و مسئوليت توسعه كليه فازهاي ميدان گازي پارس جنوبي ، ميدان گازي پارس شمالي، گلشن وفردوسي و طرح توسعه لايه هاي نفتي پارس جنوبي به آن واگذار شد.
این گزارش می افزاید: این شرکت اقداماتی را برای بهره وری بیشتر انجام داده است و در حال حاضر مجموع تولید گاز پارس جنوبی از آغاز بهره برداری تا پایان سال 94، حدود 879 میلیارد مترمکعب بوده که معادل 378 میلیارد دلار برای کشور درآمدزایی داشته است. ایرنا در این زمینه به نقل از محمد مشکین فام، مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس نوشته است: "امسال رکورد تولید گاز از پارس جنوبی شکسته می شود، مجموع افزایش ظرفیت تولید گاز از پارس جنوبی تا پایان امسال به 140میلیون مترمکعب می رسد که البته تاکنون 95 میلیون مترمکعب از آن محقق شده است. میزان تولید گاز پارس جنوبی در سال 1392 حدود 285 میلیون مترمکعب در روز بود که بزودی با راه اندازی بخش هایی از فاز 21 به 515 مترمکعب در روز افزایش می یابد. برای توسعه همه فازهای پارس جنوبی باید 91 میلیارد دلار سرمایه گذاری شود. 31 میلیارد دلار برای توسعه فازهای بهره برداری شده و 61 میلیارد دلار برای فازهای در دست اجرا هزینه شده است. 21 میلیارد دلار از این مبلغ باید تا 2 سال آینده در پارس جنوبی سرمایه گذاری شود. چهار برابر میزان سرمایه گذاری از پارس جنوبی، درآمدزایی برای کشور فراهم می شود، در سال 94، حدود 131 میلیارد مترمکعب گاز برداشت شده که ارزش گاز تولید شده و محصولات مرتبط، 46 میلیارد دلار بوده است. بودجه پیش بینی شده برای پارس جنوبی در سال 95 حدود 6 میلیارد دلار بوده که در 9 ماهی که از ابتدای امسال می گذرد، حدود چهار میلیارد دلار تزریق شده است. تاکنون 10 پالایشگاه در پارس جنوبی به بهره برداری رسیده و قرار است که سه پالایشگاه دیگر نیز ساخته شود. از 415 چاه تعیین شده تاکنون 258چاه و از 40 سکو نیز 25 سکو در پارس جنوبی راه اندازی شده است."
یادآور می شود: پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی، ٩ هزار و ٧٠٠ کیلومتر مربع مساحت دارد که سه هزار و ٧٠٠ کیلومتر مربع آن در ایران قرار دارد. این میدان گازی با دارا بودن 14.2 تریلیون مترمکعب ذخیره گاز، هشت درصد ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است.
نظر شما