فکر علمی برای تسهیل امر ازدواج و کاهش طلاق صورت بگیرد

خبرگزاری شبستان: امام جمعه کرمانشاه، گفت: بسیاری از مشکلاتی که ناشی به طلاق جوانان می شود در فرهنگ ما قابل بیان نیست اما نمی توان نسبت به این مسائل بی اعتنا بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، آیت الله مصطفی علما نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، شنبه(18 دی) در جلسه شورای فرهنگ عمومی گفت: براساس شرع اسلامی باید طلاق را به تأخیر انداخت شاید زوج و زوجه با هم سازش کنند.

 

وی افزود: گاهی اوقات جوانان از روی بی تجربگی تنها به خاطر مسائل جزئی و پیش پا افتاده وارد این مسیر می شوند و با یک نصیحت یا موعظه نظرشان تغییر می کند.

 

آیت الله علما، با انتقاد از طلاق های توافقی که اکثراً از روی عصبانیت و کمبودهای مالی صورت می گیرد، اظهار کرد: جوانان ما از آن جایی که آن تیزبینی و آینده نگری لازم را ندارند زیر فشارهای زندگی و مشکلاتی که هست می مانند و اقدام به طلاق می کنند باید نواقص قانونی برطرف شود و هم در موارد توافقی و هم در سایر شکایات طلاق، بستر لازم برای مشاوره و مصالحه زوجین فراهم شود.

 

وی تأکید کرد: تجربیات موفق استان های دیگر در خصوص کاهش آمار طلاق و تسهیل امر ازدواج را بررسی کرده و ضمن بحث و بررسی در شورای فرهنگی عمومی بومی سازی شده و در استان به اجرا در بیاید.

 

امام جمعه کرمانشاه، تصریح کرد: بسیاری از مشکلاتی که ناشی به طلاق جوانان می شود در فرهنگ ما قابل بیان نیست و از آن جا که بسیاری از گرفتاری ها هم ناشی از این مسائل است نمی توان نسبت به این مسائل بی اعتنا بود.

 

وی ابراز کرد: نقش خانواده در این مسئله خیلی مهم است در گذشته بزرگان فامیل و روحانی محله ورود کرده و اختلافات را برطرف می کردند این رویه باید احیاء شود.

 

آیت الله علما، تأکید کرد: باید فکر علمی در راستای کاهش آمار طلاق و تسهیل امر ازدواج متناسب با فرهنگ و شرایط بومی استان صورت بگیرد که نیازمند همراهی و همدلی همه دستگاه های اجرایی و فرهنگی استان است.

 

وی انتقاد کرد: فرهنگ بدی شده است که مشکلات زوجین را به مشاوره ارجاع می کنند مگر چه معجزه ای می شود در حالی که بزرگان خانواده و فامیل بیش از هر کسی دیگر به صورت ریشه ای بر مشکلات و مسائل و اخلاق و روحیات زوجین اشراف دارند و می توانند مشکل آنان را حل کنند.

 

امام جمعه کرمانشاه، بیان کرد: باید دلسوزانه فکر کنیم که چی می شود کرد و تصمیم گیری کرده و از ظرفیت های دانشگاه ها، روحانیون و علمای شهر و آموزش و پرورش بهره بگیریم.

 

وی گفت: در بحث طلاق احکام زیادی داریم که باید آن را با نصیحت و موعظه به تأخیر انداخت با همین رویه تعداد زیادی از زوجین پیوند زناشویی خود را حفظ کرده اند.

 

نماینده ولی فقیه در استان، مهریه های سنگین را یکی دیگر از مشکلات ازدواج جوانان برشمرد و عنوان کرد: در ابتدای انقلاب مهریه 5 تا 14 سکه بود اما در حال حاضر ارقام بالا و غیرمعقول مهریه ها به معضل تبدیل شده است.

 

وی با بیان اینکه زوج حتی تا پایان عمر نیز قادر به پرداخت این مبالغ نخواهد بود، گفت: دختران و والدین  چرا زیر بار چنین مهریه هایی می روند؟ مهریه های سنگین چه دردی را دوا کرده و چه مشکلی را حل کرده است؟

 

 

 

 

 

کد خبر 599866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha