به گزارش خبرگزاری شبستان ازخرم آباد، هوشنگ بازوند، استاندار لرستان امروز(17دی) در جلسه اقتصاد مقاومتی، گفت:: احکام اولیه اقتصاد مقاومتی مربوط به مباحث اقتصادی و عمرانی است و حدود 2500 پروژه عمرانی در کشور باید تا پایان امسال به بخش خصوصی واگذار شود که استان نیز از این پروژهها سهمی دارد.
وی با بیان اینکه برای تکمیل پروژه های نیمه تمام استان لرستان حدود 7000 میلیارد تومان اعتبار نیاز است، افزود: این میزان اعتبار با امکانات و اعتبارات استانی و حتی ملی انجامشدنی نیست.
بازوند ادامه داد: در همین راستا بخش خصوصی میبایست پای کار بیاید و ایفای نقش کند. اکثر کارهای ارزشمند در دنیا را این بخش انجام میدهد و هم اکنون بخش خصوصی در ترکیه با اعتبار 4 تا 5 میلیارد در حال ساخت فرودگاه بوده و بیشتر آزادراههای آلمان را این بخش ساخته است.
استاندار لرستان بیان کرد: در کشور ما نیز دولت به دنبال این نیست که از محل پروژههای عمرانی منبع درآمدی ایجاد کند. ارزش پروژههای عمرانی 400 هزار میلیارد تومان است و با سالیانه 50 هزار میلیارد این پروژهها زمان زیادی میخواهند تا اجرایی شوند.
وی با بیان اینکه یکی از آسیبهای اجرا کردن پروژههای عمرانی کمبود اعتبار است، افزود: در استان با 7000 میلیارد تومان پروژه عمرانی دچار مشکلاتی شدهایم و در بحث واگذاریها نیز با مقاومتهایی روبرو هستیم. مدیران در این موضوع باید شخصاً وارد عمل شوند چراکه اعتبار موردنیاز برای اجرای پروژهها هر سال افزایش مییابد.
بازوند خاطرنشان کرد: همچنین پروژههایی که به بخش خصوصی واگذار شدهاند باید ماهیانه گزارش عملکرد آنها توسط مدیران داده شود که روند کار مورد بررسی قرار گیرد.
استاندار با اشاره به راهآهن قدیمی دورود – اندیمشک، گفت: حدود 153 کیلومتر این پروژه در استان قرار دارد که 38 کیلومتر آن توسط دولت گذشته بازسازی شده و در این دولت نیز با وجود شرایط سخت حاکم 95 کیلومتر دیگر به سرانجام رسیده است.
وی اضافه کرد: برای بهسازی هر کیلومتر راهآهن یک میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار نیاز است که حدود 15 کیلومتر از مسیر باقی مانده و باید هر چه سریعتر پیگیری شود تا به اتمام برسد.
نظر شما