حضور جمعیت هلال احمر ایران در ۱۷ کشور دنیا/ تلاش می کنیم موقوفات هلال احمر را برگردانیم

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر با اشاره به فعالیت هلال احمر در ۱۷ کشور دنیا، گفت: تلاش می کنیم بخشی از موقوفات هلال احمر را که در اختیار برخی دستگاه ها نظیر وزارت بهداشت و درمان قرار دارد، به مجموعه برگردانیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، حجت الاسلام عبدالحسین معزی، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در نشست خبری امروز 18 دی با اشاره به اهداف و وظایف جمعیت هلال احمر گفت: هلال احمر یک جمعیت مردمی است که در یک سازوکار خاص از انتخابات شکل می گیرد.

 

حجت الاسلام معزی با اشاره به وظایف نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر گفت: با توجه به اینکه جمعیت هلال احمر تشکیلات عام المنفعه، غیرانتفاعی و خیریه است نماینده ولی فقیه یکی از اعضای شورای عالی آن را تشکیل می دهد.

 

صلح پایدار؛ رویکرد اصلی هلال احمر

وی در توضیح اهداف شکل گیری جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: آرامش بخشی به رنج های مردم که بر اثر سوانح و حوادث به وجود می آید و تسکین رنج ها و دردهای آنان، تامین احترام و تکریم شخصیت انسان ها و برقراری صلح و دوستی پایدار و تامین سلامت در زندگی از اهداف عمده هلال احمر است.

 

وی با بیان اینکه 178 کشور در قالب صلیب سرخ یا هلال احمر در حال فعالیت هستند، اظهار داشت: 93 سال از عمر جمعیت هلال احمر در ایران می گذرد.

 

اهداف و وظایف هلال احمر منطبق با تعالیم اسلامی است

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه اهداف چهارگانه و وظایف محوله جمعیت هلال احمر منطبق با تعالیم اسلامی است، تصریح کرد: حیات طیبه، صلح و صفا، احترام به انسان و کمک به همنوع جزو تاکیدات تعالیم عالیه اسلامی است.

 

وی با بیان اینکه اهداف جمعیت هلال احمر علاوه بر اینکه با تعالیم عالیه اسلامی منطبق است با ارزش ها و فرهنگ ایرانی نیز همخوانی دارد.

 

حجت الاسلام معزی درباره وظایف نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر اظهار داشت: هدایت جمعیت هلال احمر به سمت کارهای خیر، فرهنگ سازی و به پیش بردن آنها و نظارت بر امور از جمله مهمترین وظایفی است که بر عهده این نهاد گذاشته شده است.

 

حضور جمعیت هلال احمر ایران در ۱۷ کشور دنیا/ تلاش می کنیم موقوفات هلال احمر را برگردانیم

وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر ایران در 17 کشور دنیا دارای 21 شعبه است، خاطرنشان کرد: در کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین و در بخش های مختلف به ویژه پزشکی امدادرسانی می کنیم.

 

وی با اشاره به موقوفات هلال احمر گفت: جمعیت هلال احمر دارای موقوفاتی است که برخی از آنها در قالب بیمارستان ها و درمانگاه ها در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت.

 

حجت الاسلام معزی افزود: تلاش می کنیم بخشی از موقوفات هلال احمر را که در اختیار دستگاه های دیگر است به مجموعه برگردانیم.

 

وی با اشاره به 540 هکتار باغ پسته رفسنجان که جزو موقوفات جمعیت هلال احمر است، اظهار داشت: درآمد این املاک و باغ های پسته در بخش چشم پزشکی هزینه می شود.

 

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر، ارتقای فرهنگ دینی را یکی از وظایف عمده این نهاد برشمرد و گفت: مجله و پایگاه فرهنگی مهر و ماه در راستای رشد، ترقی و تعالی فرهنگ دینی تهیه شده است و فعالیت می کند.

 

فعالیت های تجاری به صورت محدود و در راستای تامین منابع مورد نیاز جمعیت هلال احمر برای خدمت رسانی انجام می شود

وی با اشاره به برخی اقدامات تجاری در جمعیت هلال احمر گفت: فعالیت های تجاری به صورت محدود و در راستای تامین منابع مورد نیاز جمعیت هلال احمر برای خدمت رسانی انجام می شود. همچنین باغداری، کشاورزی، کشت و صنعت و احداث املاک و فروش آنها همه از فعالیت هایی است که درآمدهای حاصل از آنها برای کمک‌رسانی در هلال احمر هزینه می شود.

 

حجت الاسلام معزی با بیان اینکه به طور کلی میزان وقف زیاد نبوده است اما تبرئات و کمک‌های مردم به ویژه در ماه مبارک رمضان قابل توجه است، خاطرنشان کرد: در روز قدس سال ۹۴ فراخوانی مبنی بر کمک به مردم آسیب دیده یمن دادیم که با استقبال بسیار خوب مردم مواجه شد به طوری که کمک های مردمی را در قالب دو محموله به صورت هوایی و دریایی ( کشتی نجات) به یمن ارسال کردیم.

 

وی با بیان اینکه تلاش می کنیم تا موقوفات هلال احمر در مسیر وقف نامه واقف انجام شود، خاطرنشان کرد: مجتمع دارو و درمان پارس از جمله موقوفاتی است که در مسیر اهداف و نیت واقف فعالیت می کند.

 

حجت الاسلام معزی تبدیل به احسن کردن وقف را از وظایف متولی برشمرد و گفت: نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر نیز بر روند آن نظارت می کند.

 

تخصیص ۱۵۰ میلیارد تومان از اعتبار هلال احمر در سال ۹۵

وی در ادامه با اشاره به بودجه پیش بینی شده برای هلال احمر گفت: 700 میلیارد تومان به عنوان کل بودجه هلال احمر در سال 94 پیش بینی شده بود که حتی یک ریال از آن اختصاص نیافت.

 

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر افزود: بودجه پیش بینی شده هلال احمر در سال 95 نیز 400 میلیارد تومان بود که تنها 150 میلیارد تومان آن اختصاص یافت.

 

حذف بخشی از بودجه هلال احمر در بودجه سال ۹۶

وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر با مشکل عمده بودجه مواجه است، خاطرنشان کرد: 43 درصد از حق‌الثبت را که دولت به خزانه هلال احمر واریز می کرد در لایحه بودجه سال ۹۶ حذف شده است.

 

تخصیص ۲۳ درصد از بودجه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر

حجت الاسلام معزی درباره بودجه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر گفت: 12 میلیارد تومان برای نمایندگی ولی فقیه در این جمعیت در نظر گرفته شده بود که تنها 23 درصد آن اختصاص یافت.

 

وی با اشاره به راهکارهای حل مشکل بودجه هلال احمر خاطرنشان کرد: دولت اگر اعتبارات لازم را داشته باشد حتما به هلال احمر کمک می کند و در حال حاضر با توجه به نداشتن اعتبارات کافی نمی تواند به این جمعیت کمک کند.

 

حجت الاسلام معزی با بیان اینکه بودجه هلال احمر تابعی از وضعیت اقتصادی کشور است، تصریح کرد: افزایش کمک های مردمی در حوزه هلال احمر یکی از اقدامات و راهکارهایی است که می توان برای جبران کمبود بودجه در پیش بگیریم همانطور که در بسیاری از کشورها بخشی از بودجه صلیب سرخ از محل حق عضویت داوطلبان تامین می شود

 

جهت دهی خیران و تشویق مردم به انجام کارهای خیر از اقدامات نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: جهت دهی خیران و تشویق و ترغیب مردم به انجام کارهای خیر در این حوزه از دیگر اقداماتی است که می توانیم انجام دهیم.

 

حجت الاسلام معزی در ادامه با اشاره به نظام نامه فعالیت نماندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر اظهار داشت: نظارت بر فعالیت های هلال احمر، تلاش برای ارتقای معنویت، دعوت مردم به کار خیر و اقدامات مربوط به کار فرهنگ دینی از جمله وظایف نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر است.

 

وی با بیان اینکه نظام نامه فعالیت نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر را تدوین کرده ایم و شیوه ها و روش فعالیت در راستای اهداف این نمایندگی را احصا کرده ایم، افزود: نظام نامه پس از تدوین به دفتر مقام معظم رهبری ارسال شد و پس از تصویب ایشان ابلاغ شد.

 

بر نحوه خدمات رسانی هلال احمر به آسیب دیدگان نظارت داریم

وی با بیان اینکه نحوه نظارت بر تخصیص کمک های خارجی به آسیب دیدگان و حادثه دیدگان توسط جمعیت هلال احمر، گفت: نظارت بر چگونگی رساندن کمک های داخلی و خارجی به مردم آسیب دیده یکی از وظایف نمایندگی ولی فقیه است.

 

وی با اشاره به زلزله ورزقان گفت: ژاپن برای ساخت مدرسه در این منطقه کمک مالی برای ایران فرستاد که علاوه بر ساخت مدرسه بخشی از پول ارسال شده اضافه آمد و مدرسه دیگری نیز از محل آن احداث کردیم.

 

حجت الاسلام معزی با اشاره به اقدامات فرهنگی نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر گفت: در مورد آموزش های مستقیم اقداماتی انجام نداده ایم اما آموزش های غیرمستقیم را آغاز کرده ایم که از آن جمله می توان انتشار مجله مهر و ماه اشاره کرد.

 

برگزاری کنفرانس اخلاق امدادگرانه و کنفرانس نماز منوط به داشتن بودجه کافی

حجت الاسلام معزی با اشاره به برگزاری کنفرانس علمی، اخلاقی و بین المللی اخلاق امدادگرانه گفت: تلاش می کنیم تا کنفرانس اخلاق امدادگرانه و کنفرانس فرهنگ نماز را برگزار کنیم اما به دلیل مشکل بودجه تاکنون موفق به برگزاری این دور نشده ایم.

 

به مسلمانان میانمار کمک کرده ایم

وی درباره کمک به مسلمانان میانمار نیز اظهار داشت: در گذشته کمک هایی به مردم میانمار داشته ایم اما محدود بوده است چرا که امکانات ما برای رساندن کمک ها به آن کشور محدود بوده است.

 

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه هلال احمر بیش از 450 شهید تقدیم کشور کرده است، خاطرنشان کرد: دیدار با خانواده های شهدا و رسیدگی بیشتر به جانبازان جزو برنامه های جمعیت هلال احمر است.

 

 

 

کد خبر 599854

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha