دستاوردهای برترین کانون های روستایی و عشایری به نمایش گذاشته شدند

خبرگزاری شبستان: در هم‌اندیشی مخترعان و مبتکران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، دستاوردهای برترین کانون های روستایی و عشایری به نمایش گذاشته شدند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، هم‌اندیشی تعدادی از مخترعان و کاشفان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، امروز (18 دی) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی؛ دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در محل این ستاد برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست، امید طاهریان؛ عضو کانون فرهنگی هنری امام حسین (ع) مسجد امام حسین (ع) روستای «بازویی» شهرستان تنگستان استان بوشهر با اشاره به فعالیت های این کانون برای معرفی شخصیت شهید رییسعلی دلواری، گفت: این کانون همه‌ساله با تهیه بروشورها و بنرها و برگزاری نشست‌ها و همایش‌های مختلفی به معرفی شخصیت رییسعلی دلواری می‌پردازد.

 

در ادامه این هم‌اندیشی، مستندی از فعالیت کانون فرهنگی هنری مصباح برای بازسازی و گسترش مسجدی در جنوب کرمان پخش شد.

 

تهیه چند دارو در کانون فرهنگی هنری «وحدت»

محمدنظیف ویسی، مسئول کانون فرهنگی هنری «وحدت» مسجدالنبی (ص) واقع در روستای «قوری قلعه» شهر روانسر استان کرمانشاه به معرفی و ارایه دو نرم‌افزار قرآنی و کامپیوتری این کانون پرداخت و گفت: این نرم‌افزار کامپیوتری با بعد فرهنگی به نام «طرح اشک مادر» تهیه شده است.

 

وی افزود: کانون فرهنگی هنری «وحدت» با تشکیل گروه داروسازی در اندیشه ساخت چندین دارو است که هم‌اکنون در مرحله آزمایش دارویی برای درمان قند، فشار و چربی خون و کبد چرب و همچنین در حال تهیه دارویی برای سنگ کلیه هستیم.

 

راه اندازی شرکت تعاونی «هنر ایل» توسط اعضای کانون های ممسنی

آرمان زندی، از اعضای فعال کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان ممسنی استان فارس، در ادامه این هم‌اندیشی، خاطرنشان کرد: چند کانون فرهنگی هنری مساجد این شهرستان، شرکت تعاونی «هنر ایل» را راه‌اندازی کردند که تاکنون به طور مستقیم برای 55 نفر و به طور غیرمستقیم برای 50 نفر از اعضای این کانون‌ها، ایجاد اشتغال کرده است.

 

وی افزود: فعالیت‌های این شرکت که در چندین نمایشگاه عرضه شده است، مورد تجلیل وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی قرار گرفته است.

 

درخواست دیدار با رهبر انقلاب

حسین خسروی، مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری مسجد علی ابن ابیطالب (ع) روستای مرزی «مشوکی» شهر سربیشه استان خراسان جنوبی نیز در ادامه این نشست با اشاره به درخواست اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برای انجام دیداری با مقام معظم رهبری، ابراز کرد: برای توسعه فعالیت روستاییان در سطح این کانون ها، نیازمند حضور یک کارشناس روستایی در هر دبیرخانه استانی هستیم.

 

وی لزوم حمایت مالی از طرح‌های روستایی زودبازده را مورد اشاره قرار داد و گفت: ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برای تجهیز و توسعه کتابخانه‌های روستایی، اقدامات بیشتری انجام دهد.

 

مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری مسجد علی ابن ابیطالب (ع) اضافه کرد: حمایت از اختراعات، ابتکارات و اکتشافات اعضای کانون‌های فرهنگی هنری می‌تواند موجب توسعه این موفقیت‌ها شود.

 

اختراع دستگاه شیردوش برای کمک به دامداران

خسروی با اشاره به اختراع دستگاهی برای درمان برخی بیماری‌های انسانی، گفت: یک دستگاه شیردوش نیز برای کمک به دامداران توسط اعضای کانون فرهنگی هنری مسجد علی ابن ابیطالب (ع) طراحی شده است.

 

 

وی ادامه داد: طراحی چسبی نیز با عملکرد چهارگانه جذب کاغذ، سنگ، شیشه و چوب از دیگر دستاوردهای این کانون‌ است.

 

منصور سالاری، عضو کانون فرهنگی هنری «فروغ کوثر» مسجد جامع روستای «برکوییه» شهر بافق استان یزد هم با بیان اینکه شاعر و فعال در زمینه امر به معروف و نهی از منکر است، ابراز کرد: من به عنوان یک عضو کانون فرهنگی هنری مساجد، طراح لوگوهایی مزین به نام ائمه اطهار (ع) و همچنین مبدع خط میله‌ای برای کمک به پلیس راهنمایی و رانندگی هستم.

 

 

وی با بیان اینکه به کمک شورای اسلامی و پایگاه مقاومت بسیج روستای برکوییه، مرکز و استخر پرورش ماهی راه‌اندازی کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: فعالیت این مرکز موجب اشتغال به کار تعدادی از جوانان این روستا شده است.

 

ختم روزانه قرآن در روستای برکوییه به همت کانون «فروغ کوثر»

مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری فروغ کوثر، اضافه کرد: این کانون با راه اندازی یک طرح ابتکاری، زمینه ختم روزانه قرآن در روستای برکوییه را فراهم آورده است.

 

مهرداد هاشمی‌پور، عضو کانون فرهنگی هنری «حیدر کرار» مسجد امام رضا (ع) شهر لالی استان خوزستان یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود، او در ادامه این جلسه، گفت: خواهش می کنیم که ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، اقدامات ویژه ای برای توجه به طرح‌های علمی پژوهشی به انجام رساند.

 

وی افزود: تاکنون 2 مقاله علمی پژوهشی از من در پایگاه معتبر ISI‌ ثبت شده است.

 

اختراع دستگاه استخراج آب

حسین نژادمحمدحسین، مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری حضرت ولیعصر (عج) روستای «تازه کند» شهر بناب استان آذربایجان شرقی هم در این هم‌اندیشی با اشاره به ثبت چند اختراع توسط اعضای این کانون، گفت: دستگاهی برای استخراج آب طراحی کرده‌ام که در چندین نمایشگاه معتبر ارایه و مورد استقبال قرار گرفته است، همچنین دستگاه هوشمند هشداردهنده گرفتگی لوله‌های آب را نیز اختراع و به ثبت رسانده‌ام.

 

مهدی محمدلو، عضو کانون فرهنگی هنری مولا علی (ع) روستای «بختیاران» استان آذربایجان غربی هم گفت: به منظور بهینه‌سازی مصرف برق در مساجد، دستگاه هشداردهنده برق اضطراری اختراع کردم.

 

فرض‌الله عبدی سهروردی، مسئول کانون فرهنگی هنری «حمزه» مسجد امیرالمومنین (ع) شهر خدابنده استان زنجان در ادامه این هم‌اندیشی، خاطرنشان کرد: من نیز چندین مقاله پژوهشی در حوزه‌های فلسفی و قرآنی در مجلات معتبر علمی پژوهشی کشور ثبت کرده ام.

 

 

وی با بیان اینکه جزو پژوهشگران برتر قرآنی هستم، خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک، کتاب تاریخ سهروردی را تالیف می‌کنم.

 

بنابر این گزارش، برخی از مخترعان و فعالان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در این هم‌اندیشی، انتقاداتی را نیز مطرح کردند که مهترین آنها عبارت است از: اختصاص نیافتن غرفه مناسب در نمایشگاه بین‌المللی برای ارایه بیشتر و بهتر دستاوردهای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، نبود پوشش رسانه ای مناسب از فعالیت های آنان و کم‌توجهی در معرفی سرمایه گذار به مخترعان و مبتکران عضو کانون‌های فرهنگی هنری.

 

گزارش تصویری مربوط به این نشست را در اینجا مشاهده کنید.

کد خبر 599784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha