به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، این روزها تمام ایران را می توان در شمال پایتخت دید، هنگامی که وارد محوطه نمایشگاه بین المللی می شویم، گویی وارد روستاهای مختلف شده ایم.
با چند ساعت گشتن در نمایشگاه بین المللی می توانیم، تمام روستا های استان های مختلف را با آداب و رسوم خاصشان ببینیم.
در حیاط نمایشگاه کپر، سیاه چادره و غرفه های سنتی مختلف را می بینیم که انسان هایی با لباس های محلی میزبان بازدید کنند گان هستند، در این سیاه چادر ها هر کسی که از هر روستایی آمده است، غذای محلی خود را که بیشتر آش و نان است عرضه می کند.
در جلوی برخی از غرفه ها و سیاه چادر ها که غذای محلی عرضه می شود، صف های طولانی از مردم تشکیل شده است تا بتوانند از عرضه های روستاییان و عشایری چیزی خریداری کنند.همچنین برخی از روستاییان و عشایر با موسیقی و رقص سنتی خود از حضور مردم استقبال می کنند.
وارد سالن های نمایشگاه بین المللی که می شویم، غرفه و خانه های سنتی مختلف را می بینیم، استقبال جمعیت بازدید کننده آنقدر زیاد است که این ازدحام اجازه نمی دهد، از نزدیک غرفه ها را دیدن کنید.
روستاهایی از صفر مرزی تا شهرستان های پایتخت را می توانی در این نمایشگاه ببینید، هر چقدر آداب و رسوم ها غنی تر می شود، استقبال مردم نیز از آن غرفه بیشتر است.
غرفه ترکمن ها به دلیل پوشش خاص خود، فضایی برای عکس گرفتن شده است، کمتر بازدید کننده ای است که به این غرفه سر بزند و عکس نگیرد.
مردی با کلاه ترکمنی که به آن «تلپك» گفته می شود با بالاپوششی با نام محلی «چأكمن» که زرد رنگ است با روی خوش درخواست عکس بازدیدکنندگان را می پذیرد.
یکی دیگر از غرفه ها که با سیاه چادر مزین شده است، برای لرهای بختیاری است، لرهایی که متعلق به استان چهار محال بختیاری هستند، در چادر فرش و پشتی های سنتی چیده شده است. مردانی با پوشش که به آن «چوقا» می گویند و با یک کلاه نمدی و شلواری سیاه رنگ با عنوان « دبیت » تکیه به پشتی در سیاه چادر زده اند که مردم از این سیاه چادر نیز برای عکس گرفتن استقبال می کنند.
یکی دیگر از جاذبه های لرهای بختیاری، موسیقی سنتی سرنا و دهل با آن لباس خاصشان است که در محوطه سالن نمایشگاه می نوازند و مردم را دور خود جمع می کنند.
غرفه دیگر، غرفه استان آذربایجان شرقی است، بیشتر با نوازندگی که به آنان به زبان فارسی عاشق و به زبان آذری «عاشیق»می گویند مردم را دور خود جمع کرده اند و به ترکی می خوانند و می نوازنند.
اهالی سیستان و بلوچستان نیز ، با ساز و دهل و با پوشش بلوچی از مردم استقبال می کنند و عمده فروش محصولات غرفه آنان سکه دوزی و خرما است.
بسیاری دیگر از اقوام از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب کشور در این نمایشگاه حضور دارند که محصولات خود را اعم از خوراکی، لباس سنتی و صنایع دستی به معرض نمایش گذاشته اند.
با غرفه داران روستایی که صحبت می کنیم ، آنان نیز از حضور و استقبال مردم از این نمایشگاه تعجب کرده اند و آن را نسبت به دوره های گذشته بی نظیر می دانند.
روز اول نمایشگاه نمایش آداب و رسوم و فرهنگ اقوام قوت زیادی داشت اما روز دوم و سوم نمایشگاه به دلیل استقبال زیاد مردم، روستاییان و عشایر محصولات خود را برای فروش عرضه کرده بودند که خریدار نیز کم نبود.
امروز آخرین روز برگزاری نمایشگاه توانمندی های روستاییان و عشایر است و می توانید با حضور در این نمایشگاه در یک روز با تمام آداب و رسوم اقوام کشور آشنا شوید، این نمایشگاه از 15 دی ماه فعالیت خود را آغاز کرده است.
نظر شما