به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبری نخستین کنگره زنان موفق ایران، مهناز احمدی مدیرکل دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: پیشینه تاریخى و تجربه نیز نشان مىدهد که زنان در بخش آموزش موفقتر از مردان بودهاندو این امر واقعیتى است که پژوهشهاى انجام شده نیز بر آن تأکید دارد.
وی افزود: کنگره زنان موفق ایران به عنوان یک رویداد مهم در حوزه مربوط به زنان می تواند بیانگر وموید موفقیت زنان در بخش آموزشی نسبت به مردان باشد .
احمدی تاکید کرد: براینکه دراین کنگره زنان موفق ایرانی به عنوان نیمی از جامعه موفقیت های خود را درعرصه های متخلف از جمله علمی و مدیریتی به جامعه نشان خواهند داد .
وی تصریح کرد: این کنگره با برگزاری پنل های مخلتف و همچنین سخنرانی های متعدد محلی برای نمایان سازی توانمندی بانوان ایرانی است و همه بانوان باید تلاش کنند که فرصت فراهم شده را مغتنم شمارند .
وی ادامه داد: زنان نقش بسیار مهمى در آموزش جامعه و در سطح اولیه در خانواده خود دارندو به دلیل جایگاه و نقش بارز و مشخصى که در تربیت و رشد نسلهاى آینده دارند، از مهمترین عوامل منتقلکننده فرهنگ و یا به عبارتى آفرینش انگارهاى فرهنگى به شمار مىروند.
وی خاطر نشان کرد: به واسطه زنان بسیارى از سنتها و آموزههاى فرهنگى و اجتماعى و آموزشى و فردى پایدار و به نسل بعد منتقل مىشود.
مدیرکل دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: بنیان جامعه، خانواده است و خانوادههاى آموزشدیده، جامعهاى آموزشدیده را در پى دارند. از منظرى دیگر، اگر آموزش را از ارکان توسعه بدانیم بدون در نظر گرفتن زنان که نیمى از جمعیت کشور هستند، دستیابى به توسعه و آموزش عمومى میسر نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه زنان معلمان واقعى جامعهاند ،خاطرنشان کرد: آنچه زنان انجام مىدهند، اثر بسزایى بر بیشتر پروژههاى توسعهاى دارد، حتى اگر نقش زنان به روشنى در طراحى و اجراى برنامهها در نظر گرفته نشده باشد.
احمدی ادامه داد: اینکه زنان مهمترین نقش را در آموزش و پرورش فرزندان جامعه و نسلهاى آینده دارند، سخنى است که از فرط تکرار شاید بىاثر شده باشد. بر کسى پوشیده نیست که انسانها اولین تأثیرات را از مادر مىگیرند و آنچه او به ایشان مىآموزد، ساختار اصلى شخصیت فرداى آنها را مىسازد. البته از نقش بی بدیل پدران و مردان جامعه نیز نباید غافل بود.
وی اضافه کرد:البته پیشینه تاریخى و تجربه نیز نشان مىدهد که زنان در بخش آموزش موفقتر از مردان عمل می کنند.
وی افزود: در واقع انسانها به طور مستمر در حال آموزش یکدیگر هستند و زنان به واسطه نفوذ نقش و جایگاه خود اعتبار بیشترى در این زمینه دارند. اما طبیعى است آنها به میزانى که مىآموزند آموزش مىدهند و به اندازهاى که امکان رشد و ترقى برایشان فراهم مىشود، از کیفیت آموزشدهى افزونترى برخوردار مىشوند.
احمدی گفت :زنان به عنوان ارکان اصلى خانواده و جامعه، ضامن رشد و پیشرفت هستند. جامعهاى که روح تعالى، استقلال و اعتماد به نفس از دوران کودکى به افراد آن القا مىشود، خودباورى و احیاى اندیشههاى درونى جزو مشخصههاى بارز آن خواهد شد.
وی تاکید کرد: در اینجا بحث توانمندسازى زنان تنها برداشتى از یک مفهوم کلامى نیست، بلکه فرآیندى ژرف و درخور توجه است که مىتواند زیرساخت بسیارى از طرحها و برنامههاى درازمدت براى رسیدن به چنین جامعهاى باشد.
زنان توانمند و مستقل اصلىترین سرمایههاى جامعهاند که ستونهاى ترقىخواهى، پیشرفت و رشد وضعیت اجتماعى، فرهنگى، سیاسى و اقتصادى بر عمل و اندیشه آنان بنا خواهد شد.
وی بیان کرد: گسترش اندیشه و سنتهاى همدلى و تفاهم و درک دو سویه، احیاى خودباورى در ذهنیت افراد جامعه از جهت توانایى انجام کارهاى مهم، افزایش سطح آموزش عمومى و بالا رفتن درک و فهم عمومى و ایجاد بینش روشنگرایانه، همه تنها در گرو رشد و ارتقاى زنان جامعه است. جامعه ایران نیز مستثنا از این قاعده عمیق و کلى نیست، چرا که عبارت «آموزش امرى بس حیاتى است» در گستره جامعهشناختى امروز ایران، بسان محور و قطب اصلى حرکت براى دستیابى به آرمانهاست... «زنان» و «آموزش» رابطهاى کاملاً دو سویه و وابسته به یکدیگر در مسیر تحقق آرمانها در نظام و جامعه اسلامى دارند. به عبارتى دقیقتر امروز «توانمندسازى حوزه آموزش با وجود زنان» و «توانمندسازى زنان با آموزش» دو روى سکه شانس ایران اسلامى است.
مدیرکل دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش در پایان ابراز امیدواری کرد: این کنگره وسایر همایش های علمی می تواندبرنامه های عملیاتی واجرایی برای مدیران و تصمیم گیران کشور در جهت ارتقاء وضعیت زنان در حوزه های سیاست گزاری، تصمیم گیری و مدیریتی به ارمغان آورد وامیدواریم این مهم محقق شود.
نخستین کنگره بین المللی زنان موفق ایران همگام با ماده 31 برنامه ششم توسعه، باهدف بهره مندی جامعه ازسرمایه انسانی بانوان توانمنددرفرآیندتوسعه پایدارومتوازن، باحمایت معاونت امورزنان وخانواده ریاست جمهوری، وزارت امور خارجه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت نفت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت تعاون،کار ورفاه اجتماعی، سازمان آموزش و فنی حرفه ای کشور، سازمان بهزیستی، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز آمار ایران، جمعیت هلال احمر، دانشگاه الزهرا، با همکاری دفتراموربانوان وخانواده وزارتخانه ها و سازمان های مدیریتی، با محوریت ارتقاء مدیریت و رهبری زنان در دستگاه های اجرائی در عرصه ملی، دیپلماسی و تعاملات بین المللی، با دعوت گسترده از مقامات ملی، وزرای محترم، بانوان موفق در عرصه های ملی از کشورهای مختلف جهان ومدیران زن دردستگاههای اجرایی کشور، به همت مرکز همایشهای بین المللی توسعه خبر داد.
علاقه مندان برای کسب اطلاعات بيشترمی توانندبه پایگاه اینترنتی کنگره به آدرسwww.topwomeni.irمراجعه ویاباشماره تلفن های 4-33699093-021 و 9-36621318-021 تماس برقرارکنند.
نظر شما