خداشناسی و قرآن شناسی با «خدای مهربان من»

خبرگزاری شبستان: نویسنده کتاب «خدای مهربان من» موضوع این کتاب را خداشناسی بر اساس آیات قرآن کریم دانست و گفت: محوریت هر یک از شعرهای این کتاب آیات قرآن است.

حجت‌الاسلام سیدمحمد مهاجرانی از نویسندگان و شاعران کودک و نوجوان از چاپ اثر جدید خود با عنوان " خدای مهربان من " به شبستان خبر داد و گفت: کتاب خدای مهربان من مشتمل بر 14 شعر نیمایی برای گروه سنی ب (دوم و سوم ابتدایی) است که به زودی و تا اسفند امسال از سوی انتشارات جمال منتشر خواهد شد.

 

حجت الاسلام مهاجرانی با بیان اینکه محوریت هر یک از اشعار کتاب " خدای مهربان من " بر اساس آیات قرآن کریم است، عنوان کرد: این کتاب 14 شعر نیمایی با موضوع خداشناسی دارد. در حقیقت کتاب " خدای مهربان من " هم خداشناسی است و هم قرآن شناسی. به عنوان مثال در یکی از آیات قرآن کریم آمده است" هر جنبنده ای روی زمین است، ما  به آن روزی می دهیم". این آیه را تدبیل به شعر کردیم تا بچه ها بفهمند که خداوند متعال روزی دهنده تمام موجودات است.

 

این نویسنده کودک و نوجوان تصریح کرد: در آیه ای از قرآن کریم آمده است "ما زمین را گستراندیم و آن را زیبا کردیم". این آیه را در قالب شعری با عنوان "قشنگ ترین فرش جهان " برای بچه ها بیان کردم. کل زمین را به یک فرش تشبیه کردم. در این فرش نقاط آبی دریا هستند، نقاط سبز علفزارها و چمن ها و منطقه های قهوه ای هم کوه ها هستند. بدین ترتیب بچه ها با این شعر که محوریت آن بر اساس یکی از آیات الهی است با جهان هستی آشنا می شوند.

 

وی اظهار داشت: محور هر یک از اشعار کتاب " خدای مهربان من " یک آیه است. محتوای شعر هم توضیح آن آیه در حد درک و فهم کودکان است. در واقع بچه ها با اشعار این کتاب به طور غیرمستقیم با خداوند متعال و آیاتی از قرآن کریم آشنا می شوند.

 

حجت الاسلام مهاجرانی در مورد کتاب هایی با محوریت خداشناسی برای کودکان بیان کرد: از این دست کتاب ها زیاد هستند. کیفیت آنها هم متفاوت است. کودکان بر اساس بهره هوشی و سطح تحصیلات خانوادگی در یک درجه نیستند. ممکن است من کتابی بنویسم که به نظر خودم عالی باشد اما در خانواده ای که سطح آگاهی دینی آنها بالاست، این کتاب متوسط محسوب شود. همین کتاب در یک خانواده دیگر ممکن است در سطح بالا باشد.

 

این نویسنده تاثیرگذاری کتاب را امری پییچیده دانست و افزود: شاید کتاب در همان لحظه بر روی بچه ها اثر نداشته باشد اما انسان در فراز و نشیب های زندگی به یاد یکی از جملات کتاب یا داستان و شعری می افتد و همین برایش مفید خواهد بود. تاثیرات فعالیت های فرهنگی گاه بلندمدت است و گاهی کوتاه مدت است. ممکن است وقتی کودک بزرگ شد به یاد افسانه یا داستانی بیفتد و از آن درس بگیرد و بتواند بهتر موانع پیش رو را پشت سر بگذارد. به هر حال یادمان باشد که قرار نیست تاثیر کتاب هایی که خودمان یا فرزندانمان می خوانیم فوری باشد.

 

گفتگو از مریم داوری

کد خبر 599708

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha