به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، سردار محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در مراسم گرامیداشت حماسه فتح میمک در استان ایلام، اظهار کرد: سرزمین ایلام سرزمین خاطرههای فراموش ناشدنی عشایر غیرتمندی است که در طول تاریخ ایران اسلامی از سرزمین خود دفاع کردند.
وی، بابیان اینکه عشایر غیور ایلام، عشایر غیور در روزهای اول دفاع مقدس از سرزمین خود دفاع کردند و با همه وجود در مرزها حاضر شدند و در مقابل ارتش بعث عراق صفآرایی کردند، گفت: ارتش عراق 14 روز قبل از حمله به کرمانشاه و خوزستان شروع رسمی جنگ، به میمک حمله کرد و چند ماه در این ارتفاعات مهم مستقر شد و اولین نقطهای که جنگ شروعشده میمک بوده است.
سردار رضایی، با اشاره به اینکه دشمن به اولین نقطهای که حمله کردند و گرفتند منطقه میمک بوده است، یادآور شد: این منطقه برای صدام حسین و بعث و اسرائیل نقطه مهمی بوده است که مردم عشایر منطقه بهویژه ایل خزل بهصورت خودجوش باانگیزه ایمانی قوی به دفاع در این منطقه به دفاع پرداختند، عشایر در این منطقه کار شناسایی را انجام دادند و تمام این منطقه را که بهخوبی ایلاممی شناختند برای طرح عملیات شناسایی کردند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، یادآور شد: عشایر غیوری که در منطقه بودند، در زمان حمله دشمن، اسلحههای خود از اتاقها بیرون آوردند و مترصد این بودند که بر با طرح عملیات از کشور دفاع کنند که در 19 دیماه 59 یعنی 4 ماه بعد از حمله رژیم بعث به کشور، با همراهی برادران ارتش و نقش مؤثر شهید کشوری عرصه را بر دشمن در این منطقه تنگ کردند.
وی، بابیان اینکه شهید کشوری، یکی از خلبانان شجاع نیروی هوایی بود که هم به کار خود را انجام میداد و باهم شجاعت خود به رزمندگان اسلام روحیه میداد، افزود: ایل خزل هم در شناسایی و هم در شکست دشمن هم نقش مهمی داشتند و با تلاشها و مجاهدتهای مردم غیور منطقه، 4 ماه بعد از آغاز جنگ، میمک آزاد شد.
سردار رضایی، با اشاره به اینکه ارتش عراق روی منطقه میمک بسیار حساب کرده بود، اظهار کرد: در طول دوران جنگ، دونقطه مهم یعنی رودخانه اروند در خوزستان و میمک در استان ایلام وجود داشت و دشمن در برنامهریزیهای خود در تلاش بود که این دونقطه را به جغرافیای خود اضافه کند، میمک زودتر از اروند آزاد شد و این در حالی است که عملیات آزادسازی خرمشهر در 1360 انجام شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: آزادسازی میمک حکایت از آن دارد که مردم ما همیشه جلوتر از مسئولان هستند، در انقلاب هم همینطور بود و مردم جلوتر از خواص حرکت کردند، در همه حوادث نیز ملت ایران جلوتر از دولتمردان و خواص حرکت کردند، چون مردم، انقلاب و جمهوری اسلامی را از آن خود می دانند.
وی، یادآور شد: میزبان واقعی جمهوری اسلامی، خود مردم هستند و دولتمردان مهمانان ملت ایران در جمهور اسلامی هستند، در ایلام عملیاتهای زیادی ازجمله عملیات آزادسازی مهران، عاشورا، محرم و والفجر 3 انجامشده است، مردم مقاومت کردند و توانستند ارتش عراق را به عقب برانند، مردم محور عمده مقاومت برعلیه رژیم بعث بودند و ارتش جمهوری اسلامی و سپاه با همکاری مردم در همه مناطق کشور زحمات زیادی کشیدند.
سردار رضایی، بیان کرد: در دوران دفاع مقدس، ارتش و سپاه بود اما محور اصلی دفاع را مردم و عشایر تشکیل میدادند، اولین خون غیرتی که در مقابل تجاوز دشمن جوشید از دل عشایر غیور ایران اسلامی بود و محور آن مردان و زنان عشایری بودند که در میمک توانستند این فتح بزرگ را به دست آورند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، بابیان اینکه اقتدار در ایران اسلامی لازم است، گفت: بدون اقتدار نمیتوان زندگی کرد، کشوری که اقتدار نداشته باشد، امنیت هم نخواهد داشت، دیپلماسی او صلح اقتدار میخواهد، پشتوانه گفت گو هم اقتدار است، بااقتدار میشود مشکلات اقتصادی را درست کرد و فشار را بااقتدار میشود از بین برد.
وی، با اشاره به اینکه ما در جنگ به این نتیجه رسیدم که اقتدار لازم است، تصریح کرد: در 300 سال قبل از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، 25 جنگ برعلیه ایران صورت گرفته است که نتیجه این جنگها این بود که سمرقند و بخارا و بسیاری از نقاط از جغرافیای ایران جدا شد، و ایران طی 300 سال، مانند برف آب شد اما در دوران دفع مقدس 5 استان درگیر جنگ بودند که بااقتدار همه مناطق اشغالشده توسط رژیم بعث، آزاد شد و نگذاشت حتی یک وجب از خاک کشور جدا شود.
سردار رضایی، بابیان اینکه فتح میمک سیلی بزرگ به صدام در جنگ بود، گفت: امنیت اقتدار میخواهد، اگر ما امروز در عرصه موشکی تلاش میکنیم، برای صلح و عدالت و آزادی میخواهیم، اگر نیروی مسلح میخواهیم برای این میخواهیم که صلح و امنیت در منطقه ایحاد کنیم، امروز بعد از 300 سال اقتدار به ایران برگشته است، در 5 سال گذشته منطقه در آتش تکفیرها میسوخت، ما بااقتدار آنها را از بغداد عقب زدیم، از حلب عقب زدیم و امروز فرزندان شما بهعنوان نیروهای برجسته نظامی به سوریه و عراق مشورت میدهند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به اینکه سرمنشأ اقتدار ایران اسلامی دفاع مقدس بوده است، گفت: ما امروز خودمان موشکهایمان را میسازیم، موشکهای ما به دو هزار کیلومتر برد رسیده است که این از اعتماد به جوانها و مردم بوده است، انقلاب اسلامی مردم را به صحنه اداره کشور برگشت داد و مردم را به صحنه دفاع و امنیت برگرداند، امروز مردم یکی از اصلیترین تکیهگاههای سازمانهای اطلاعاتی ایران اسلامی هستند.
وی، ابراز کرد: مردم باید اقتصاد را وارد زندگی کنند، در این منطقه یکی از خواستههای مردم از من این بود که ما اینجا دشتهای وسیع داریم و زمینه لازم برای ایجاد مزارع در این دشتها وجود دارد، در این دشتها سالهای آینده خواهید دید که مزارع و کشتزارها ایجاد خواهد شد، مردم باید در همه زمینهها وارد عرصه شوند، مردم در همه میدانهای حضور پیدا کنند و این درسی بود که در دفاع مقدس یاد گرفتیم
سردار رضایی، گفت: مسئولان امروز باید در عرصه اقتصاد، فرمول مردمی کردن اقتصاد را درست کنند، یک نمونه آن بازارچههای مرزی است، مردم ایلام، مردمی قابل هستند که باید به این منطقه توجه شود، بحث بازارچه در این منطقه قبلاً مصوبه داشته است و من هم دنبال خواهم کرد که بازارچه مرزی در اینجا ایجاد شود، بازارچه مرزی هم مردمی کردن اقتصاد است، دیوارهای پشت سرهم مسائل اقتصادی باید برطرف شوند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، بابیان اینکه دولتها باید آغوشها را در عرصه اقتصادی باز کنند از مردم دعوت شود، ابراز کرد: دیپلماسی درصحنه دنیا، صحبت کردن با گرگهاست، باید با دستپر با گرگها صحبت کرد، صحبت کردن با گرگها در برخی جاها لازم است و اما نباید ما میش در مقابل گرگ باشیم، آنها حتی به امضای خود عمل نمیکنند.
وی، گفت: علت اینکه دشمنان در جنگ 8 ساله، به تب راضی شدند این بود که ما از مرز عبور کردیم، در بحث هستهای هم اگر دشمن پای میز مذاکره آمد علتش این بود که ما به سمت غنیسازی با درصد بالا حرکت کردیم و آنها پای میز مذاکره نشستند، جمهوری اسلامی با گفتوگو مخالف نبوده است اما باید گفت که دیپلماسی بدون اقتدار امکانپذیر نیست.
سردار رضایی، خاطرنشان کرد: بدون مقاومت نمیتوانیم به اهداف خود برسیم، من امیدواریم که دولتمردان حماسه آزادسازی میمک درس بگیرند.
وی گفت: یکی از خواستههای مردم این بوده که آزادسازی میمک در تقویم سالانه ثبت شود که باید گفت که حماسه آزادسازی میمک یک روز تاریخی فراموش ناشدنی است و من قبول دارم که باید در تقویم ثبت شود و این خواسته به حقی است که دنبال خواهد شد.
نظر شما