خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: ضدانقلاب باز هم بهسوی ترامپ دست دراز کرد، پیامهای رزمایش مشترک دریایی ایران-عراق به کشورهای عربی، جیمز ادعای وولسی درباره مشارکت ایران در هک اطلاعات انتخاباتی آمریکا از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
ضدانقلاب باز هم بهسوی ترامپ دست دراز کرد
«سعید قاسمی نژاد»، بنیانگذار و دبیر کل همان تشکل ضدانقلابی است که پرچمدار اصلی نامه اخیر به دونالد ترامپ برای اعمال تحریمهای سختتر علیه جمهوری اسلامی ایران بود. وی اکنون در مطلبی که در اندیشکده «دفاع از دموکراسیها» منتشر کرده، باز هم به سوی رئیسجمهور منتخب آمریکا دست دراز کرده است.او اینبار به «دونالد ترامپ» رییس جمهور منتخب آمریکا توصیه کرده تا نماینده ویژه حقوق بشر برای ایران تعیین کند.
قاسمی نژاد در این مطلب مدعی شد که «حسن روحانی» رییس جمهور کنونی ایران قصد انتخاب مجدد در یک دوره دیگر را دارد و به همین دلیل دو هفته قبل از منشور حقوق شهروندی رونمایی و خبر آنرا برای میلیون ها شهروند ایرانی از طریق پیامکهای تلفنهای همراه ارسال کرد. با این حال، قاسمینژاد مدعیست که این منشور نمیتواند نقض حقوق بشری دولت روحانی را پنهان نماید.
نویسنده در بخشی دیگر از دونالد ترامپ و کنگره جدیدی آمریکا خواست تا رسیدگی به اعمال حقوق بشری ایران را در دستور کار قرار دهند.
وی در بخشی از این مطلب که با کمک «توبی درشویتز» تهیه شده، به صراحت نوشت: راههای فراوان برای فشار وارد کردن به رژیم ایران وجود دارد و انتصاب نماینده ویژه آمریکا در زمینه حقوق بشر ایران و قرار دادن اشخاص و موسسات مجری نقض حقوق بشر در فهرست سیاه از آن جمله است.
این عنصر ضد انقلابی که از چهرههای حاضر در رسانههای فارسی زبان خارج از کشور می باشد، در خاتمه تحلیل خود آورده است: ترامپ متعهد شده که برخلاف دولت کنونی آمریکا چشمان خود را بر فعالیتهای سرکش ایران نبندد و برجستهسازی موارد نقض حقوق بشر ایران جایی خوب برای آغاز این مسیر است.
دو هفته قبل سی ضد انقلاب در نامهای از ترامپ خواسته بودند تا ایران را تحریم نماید. این نامه حتی در محافلی که مخالفتهای آشکاری با نظام جمهوری اسلامی ایران دارند، انتقاداتی را برانگیخت.
پیامهای رزمایش مشترک دریایی ایران-عراق به کشورهای عربی/ ایران توانایی خود را در خلیح فارس نشان میدهد
اندیشکده «اعراب حاشیه خلیج فارس در واشنگتن» چندی قبل در تحلیلی نوشت: برگزاری رزمایش دریایی ایران و عراق پیامی به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس است.
بر اساس این گزارش، دو رزمایش مشترک نیروی دریایی ایران و عراق کمتر از یک هفته در خلیج فارس و داخل قلمروی آبی عراق صورت گرفت. اولین مورد آن که 15 دسامبر 2016 انجام شد و محمد (ص) داشت و دومین مورد نیز در 19 دسامبر صورت گرفت. اولین تمرین دریایی مشترک بین دو طرف در حالی صورت گرفت که هیچ کدام از کشورهای ایران و عراق کشتیهای جنگی پیشرفته ندارند اما این تمرینها پیامی حاکی از عزم ایران برای نمایش برتری خود بر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس است.
جزییات این رزمایش چندان به بیرون درز نکردند و گزارشهای ابتدایی حکایت از حضور قایقهای گشتزنی دو طرف داشت.
وزارت دفاع عراق اعلام کرد که 32 قایق گشتزنی از جمله 16 فروند قایق ایرانی و 16 فروند قایق عراقی ، که شش فروند آن ساخت آمریکا بود، تحت نظارت فرماندهان ایران و عراق در این رزمایش مشارکت داشتند.
در ادامه این گزارش آمده است: از منظر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس این رویداد احتمالا هشدار بیشتری نسبت به این امر است که حتی اگر عراق مشارکت جدی در این رزمایش نداشته اما در واقع نوعی لاپوشانی نمایش توانایی نظامی و سیاسی و قدرت دریایی ایران نه تنها در آبهای خلیج فارس بلکه در قلمروی آبی کشورهای عرب منطقه است که زمانی خاکریز امنیتی اعراب خلیج فارس بود.
البته فرماندهان ایران و عراق عنوان داشتند این رزمایش به هدف افزایش همکاریهای بین دو کشور و تمرکز بر مقابله با دزدان دریایی و قاچاقچیان بوده است.
هرچند، سرلشگر «قاسم رضایی» از فرمانده ایران در این زمینه گفت، این رزمایشها تاییدی بر این است که دو کشور اجازه حضور یک طرف ثالث برای مداخله در امور امنیتی منطقه برای ریختن بذر نفاق و ناآرامی بین ما و عراق را نمیدهند.
سرلشگر «حامد عبدالله الحسین» فرمانده عراقی با بیان چنین جملاتی افزود، این رزمایش برای تامین امنیت مسیرهای دریایی از خلیج فارس، مبارزه با دزدی دریایی و قاچاق و برای رسیدن به ثبات در منطقه صورت گرفته است.
به نوشته این اندیشکده، اشاره به طرف ثالث آمریکا،متحدان عربی حاشیه خلیج فارس این کشور و یا هر دو است. در کل این رزمایش پیام واضح و مبنی بر این است که ایران در حال افزایش حضور و دسترسی خود به آبهای عراق و خلیج فارس است.
«مارزن احمد» کارشناس نظامی عراق نیز در این باره گفت: «این رزمایش پیام سیاسی به اعراب خلیج فارس و نشان از این دارد که ایران در عراق راحت است.»
البته عراق از بیست و پنج سال قبل به این سو روابط دیپلماتیک دشواری را با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان داشته است.
در انتهای این مطلب آمده است: قابل ذکر است که هیچ واکنش عمومی از جانب کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نسبت به این رزمایش نظامی ایران و عراق صورت نگرفته اما منصفانه باید گفت بدون توجه نیز نبوده و شاید این سکوت مبین به رسمیت شناختن این مسئله باشد و اینکه انتقاد رک و پوست کنده از رفتار عراق در واقع این کشور را بیشتر به سوی تهران سوق میدهد که به واقع اعراب مایل به اجتناب از آن هستند.
وبگاه «مطالعات نیروی دریایی آمریکا» نیز اخیرا در مطلبی که تاکید بر امادگی ایران در حفظ آبهای منطقه دارد، نوشت: ناو گروه «آیزنهاور» بعد از 7 ماه استقرار در دریای مدیترانه و خاورمیانه که با مزاحمتهای ایران و روسیه همراه شد،به آمریکا بازگشت.
بر اساس این گزارش، ناو گروه «یو اس اس وایت دی آیزنهاور» (CVN-69) همراه با ناو چه موشک انداز «یو اسt> اس سن جاکینتو» ناوچه موشک انداز «یو اس اس میسن»، «یو اس اس نیتز» و «یو اس اس روزولت» در زمان استقرار در غرب آسیا با تهدید های نیروی دریایی ایران و روسیه مواجه شدند.
ابتدا در ماه ژوئن 2016 ناوچه روسی(FF-777) ناو گروه آمریکا در دریای مدیترانه را به هراس انداخت . ناو «یاروسلاو مردی» با استقرار در 150 یاردی ناو گروه آمریکا هشدارهای رادیویی را به نوچه موشک انداز یو اس اس سنت جاکینتو ارسال کرد. این در حالی است که دو هفته قبل این حادثه نیز همین ناوچه روسی موجب هراس ناوشکن «هری اس ترومن» شده بود.
در ماه اوت 2016 نیز ناو نیتز از سوی نیروهای ایران در حال عملیات در تنگه هرمز تهدید شد. در جریان این حادثه چهار قایق تندروی سپاه پاسداران بدون توجه به پیامها و شلیکهای هشداری طرف مقابل به 300 یاردی ناو مذکور آمدند.
در اکتبر نیز ناو میسن چندین بار با موشکهای «کروز» ساخت ایران که در اختیار شیعیان یمنی است، مورد حمله قرار گرفت. البته ناو نیتز به سوی یمنیها موشکهای «تام هاوک» پرتاب کرد و سایتهای راداری آنها را هدف قرار داد اما به نظر این حملات کماکان ادامه دارد.
در ماه نوامبر مجدا یک قایق گشتزنی ایران اسلحه خود را به سوی بالگرد «سی هاوک» ناو نیروی دریایی آمریکا حین عبور از تنگه هرمز نشانه گرفت.
وبگاه مذکور در خاتمه به ایفای نقش نیروی دریایی آمریکا برای حفظ امنیت دریایی مناطقی که ناوگان پنجم و ششم دریایی این کشور حضور دارند و مشارکت در حملات ضد داعش اشاره کرد.
مهر:
جیمز وولسی مدعی شد؛ احتمال مشارکت ایران در هک اطلاعات انتخاباتی آمریکا وجود دارد
«جیمز وولسی» رئیس پیشین سازمان سیا و مشاور «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا در مسائل امنیتی و اطلاعاتی، در مصاحبه با خبرگزاری «سی ان ان» از احتمال دست داشتن روسیه در حملات سایبری که ادعا می شود با هدف اعمال نفوذ بر روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا صورت گرفته است، خبر داد.
اما وی به همین مقدار اکتفا نکرد و مدعی شد که بیش از یک کشور در این حملات سایبری هدفمند دست داشته اند.
وولسی در این باره گفت: فکر می کنم روس ها در این مسئله دخیل بوده اند. اما این به معنای عدم دخالت دیگر کشورها نیست. اغلب نمی توان گفت که مقصر اصلی کیست چرا که گاهی اوقات پنهان کردن رد پا کار آسانی است.
وی ادامه داد: آیا این کار روسیه بوده است؟ شاید بخشی از آن بوده است اما ایران و چین هم می توانند در این مسئله دخیل باشند. نباید در این میان فقط به دنبال یک مقصر بگردیم. مسئله به مراتب پیچیده تر است.
گفتنی است اظهارات وولسی در حالی ایراد می شود که ترامپ نقش روسیه در حملات سایبری علیه نهادهای انتخاباتی آمریکا را مورد تردید قرار داده است.
در شب سال نو میلادی، ترامپ گفته بود که حتی الامکان تا روز چهارشنبه اطلاعات جدیدی را در این خصوص ارائه خواهد داد حال آنکه اواخر دیروز سه شنبه با ارسال پیامی توئیتری از موکول شدن جلسه مشورتی با ماموریت اطلاعاتی به روز جمعه خبر داد.
بشار اسد: پیروزیهای سوریه را باید به ایران تبریک گفت
«بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه در جریان دیدار با «علاء الدین بروجردی» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران، از حمایت های تهران از دمشق در نبرد با ترویسم قدردانی کرد.
بر اساس این گزارش، وی در این ارتباط اظهار داشت: پیروزی های سوریه را باید به جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت.
رئیس جمهوری سوریه تأکید کرد: پیروزی های سوریه در سایه حمایت های گسترده جمهوری اسلامی ایران حاصل شد.
گفتنی است، بروجردی روز گذشته در رأس یک هیأت پارلمانی عازم کشور سوریه شده بود.
این هیأت مرکب از مجلس شورای اسلامی متشکل از علاءالدین بروجردی، «محمد آشوری تازیانی»، «احمد امیر آبادی فراهانی»، «کمال دهقانی فیروزآبادی»، «ابوالفضل حسن بیگی» و «روح اللّه حضرت پور» است.
باشگاه خبرنگاران جوان:
مقام اسبق پنتاگون مدعی شد: ترامپ باید ایران را تهدید نظامی کند
«مایکل ماکوفسکی»، مقام اسبق وزارت دفاع آمریکا در دوران ریاستجمهوری جورج دبلیو بوش در یادداشتی در روزنامه والاستریت ژورنال پیشنهاداتی را به «دونالد ترامپ» برای مقابله با ایران مطرح کرده است.
وی در این یادداشت مدعی شد به جای تکیه کردن به تحریمهای بیشتر یا مذاکره مجدد درباره برجام، ضروری ترین نیاز، احیای اعتبار آمریکا و داشتن عزم برای مخالفت با تجاوزگری ایران است.
ماکوفسکی در این یادداشت بی اساس، دوری اوباما از تهدیدهای نظامی و تکیه بر تحریمهای اقتصادی را یکی از اشتباههای وی در مذاکره هسته ای با ایران دانست و ادعا کرد دو اشتباه بنیادین به توافق هسته ای فاجعه بار با ایران منجر شد. اول، آقای اوباما از تهدیدهای نظامی باورپذیر دوری کرد و بر تحریم های اقتصادی تدوین شده توسط کنگره جهت فشار بر ایران تمرکز کرد. دوم، او تنها بر برنامه هستهای ایران متمرکز شد و رفتارهای مخرب ایران در منطقه را نادیده گرفت.
وی همچنین در اظهار نظری بی ارزش و سخیف ادعا کرد در مباحث فعلی درباره سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران، این اشتباهات نادیده گرفته شده و باز هم بر استفاده از تحریم برای بهبود برجام تأکید شده است.
این مقام اسبق پنتاگون نوشت: این رویکرد جدید، مضر است. آمریکا برای ساخت مجدد نظام بینالمللی تحریمها به چندین سال زمان نیاز دارد در حالی که ایران برای بازسازی برنامه هستهایش نیازمند تنها چند هفته است.
ماکوفسکی بر همین اساس ادعا می کند یکی از مولفههای موثر اثبات شده در تقابل با ایران، تهدید نظامی باورپذیر است.
وام یک میلیارد یورویی "ویتول" به شرکت ملی نفت ایران
چهار منبع آگاه اعلام کردند: شرکت "ویتول"، بزرگترین تاجر نفتی جهان طی امضای قراردادی با شرکت ملی نفت ایران، آمادگی خود را برای اعطای وام یک میلیارد یورویی به این شرکت اعلام کرد. بر این اساس، نرخ بهره این وام 8 درصد است و تضمین این توافقنامه صادرات فرآورده های نفتی ایران در آینده است.
این قرارداد بزرگترین توافقنامه بین ایران و یک تجارتخانه بزرگ بین المللی پس از لغو تحریمهای بین المللی از ژانویه 2016 است و علاوه بر رونق دادن به صنعت نفت ایران و باز پس گرفتن سهم خود از بازار نفت، این کشور را به رقیب جدی عربستان تبدیل می کند. ویتول و شرکت ملی نفت ایران از ارائه اطلاعات بیشتر در این زمینه خودداری کرده اند.
بر این اساس، قرارداد ویتول و شرکت ملی نفت ایران زمینه ساز ازسرگیری روابط اقتصادی ایران با برخی شرکتهای غربی خواهد شد. شرکتهایی همچون شِل، بریتیش پترولیوم، و اِنی نیز روند آهسته تجارت با ایران را از سرگرفتهاند. این در حالی است که شرکتهای بزرگ خارجی به دلیل ترس از مانع تراشی های آمریکا با احتیاط به بازار ایران نزدیک می شوند.
نظر شما