درآمد حاصل از زکات در هشت ماهه امسال ۴ میلیارد تومان بوده است

خبرگزاری شبستان: رییس زکات استان تهران با بیان اینکه در استان تهران در سال جاری ۹ میلیارد تومان درآمد حاصل از زکات پیش‌بینی شده بود، گفت: نزدیک به ۴ میلیارد تومان این مبلغ طی هشت‌ماهه سال جاری محقق شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام سیدصالح یاسینی، نماینده ولی‌فقیه و رییس زکات استان تهران امروز در حاشیه نخستین جلسه شورای زکات استان تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه زکات یکی از فروع دین ماست، گفت: در قرآن کریم هر جا که صحبت از نماز شده به اهمیت زکات هم پرداخته شده است. زکات دستوری است مبنی بر اینکه بخشی از درآمدهای افراد توانمند جامعه صرف امور محرومان و نیازمندان شود.

 

وی بیان کرد: در دین مبین اسلام یک زکات واجب داریم که به 9 چیز تعلق می گیرد که شامل زکات دوتایی، سه‌تایی و چهارتایی می شود؛ دوتایی را به نام نقدی می گویند که طلا، نقره و مسکوت را شامل می شود، سه‌تایی که به آن انعام ثلاثه گفته می شود (گاو، گوسفند و شتر) و چهارتایی که از آن به عنوان غلات اربعه نام برده شده است و شامل گندم،‌ جو، کشمش و خرما می شود.

 

حجت الاسلام یاسینی در ادامه تصریح کرد: در دستورات دینی و روایات ائمه معصومین (ع) تاکید بر این شده است انسان هایی که از توان مالی بالاتری برخوردار هستند دست انسان های نیازمند و محروم را بگیرند که یک راهکار بسیار اساسی برای رفع محرومیت از جامعه است که موجب کاهش فاصله طبقاتی می شود.

 

رییس زکات استان تهران اظهار کرد: در چند سال اخیر به امر مقام معظم رهبری این واجب دینی فراموش شده (زکات) احیا شده است و پیگیری های این امر توسط حجت الاسلام والمسلمین قرائتی صورت گرفته و اقداماتی نیز در این راستا انجام شده است.

 

وی با بیان اینکه کمیته امداد دبیرخانه شورای زکات کشور است، اذعان کرد: امام جمعه هر شهرستان مسئولیت شورای زکات آن شهرستان را بر عهده دارد، فرمانداران هم نایب رییس محسوب می شوند، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره بهزیستی، اداره امور مالیاتی، صدا و سیمای مرکز استان ها و جهاد کشاورزی نیز مجموعه شورای زکات استان ها را تشکیل می دهند که وظایف مربوط به جمع آوری زکات و سایر اقدامات لازم در این حوزه را بر عهده دارند.

 

یاسینی با بیان اینکه فعالیت های خوبی در حوزه زکات انجام شده است، اظهار کرد: در استان تهران در سال جاری 9 میلیارد تومان درآمد حاصل از جمع آوری زکات پیش بینی شده بود که نزدیک به 4 میلیارد تومان آن طی 8 ماهه سال جاری محقق شد.

وی ادامه داد: 60 درصد از درآمدهای حاصل از زکات صرف محرومان و نیازمندان جامعه و 40 درصد هم برای فعالیت های عمرانی اختصاص یافته است که در همان مناطقی که زکات پرداخت می شود، هزینه می شود.

 

رییس زکات استان تهران در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین هزینه تکمیل و تعمیر مساجد، حسینیه ها، فضاهای عمومی و عام المنفعه نیز از محل اعتبارات و درآمدهای زکات تامین می شود.

 

وی اذعان کرد: اگرچه می دانیم دولت جمهوری اسلامی ایران موظف به اختصاص اعتبار به اقدامات عمرانی است ولی بیشتر درآمدهای حاصل از جمع آوری زکات صرف محرومان و پروژه های عمرانی مناطق مربوطه می شود.

 

حجت الاسلام یاسینی اظهار کرد: البته درآمد زکات استان تهران بیش از این میزان است ولی بسیاری از خانواده ها شخصا زکات خود را به افراد نیازمند می پردازند و یا موسسات خیریه ای وجود دارند که زکات را جمع آوری و میان محرومان جامعه توزیع می کنند. همچنین ممکن هم است برخی افراد هم به دفاتر مراجع عظام تقلید مراجعه کنند ولی متولی اصلی این امر کمیته امداد می باشد.

 

نماینده ولی فقیه با اشاره به مبلغ تشویقی زکات استان تهران بیان کرد: مبلغ تشویقی زکات استان در گذشته اجباری بود ولی بعدها اختیاری شد. در سال گذشته دولت 400 میلیون تومان به عنوان مبلغ تشویقی در نظر گرفت ولی امسال هنوز رقم تشویقی مشخص نشده است، امیدواریم دولت و استاندار محترم این موضوع مهم را مدنظر داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه پرداخت زکات یک وظیفه دینی است، افزود: ما از علما، مبلغان، صدا و سیما، نشریات، روزنامه ها و فضاهای مجازی خواهشمندیم امر زکات را تبلیغ و فرهنگسازی کنند تا به این فریضه دینی در جامه عمل پوشانده شود.

 

حجت الاسلام یاسینی با بیان اینکه جهاد کشاورزی بهترین مروج امر زکات در جامعه است، گفت: مداحان، مبلغان، ذاکران اهل بیت و نویسندگان بهترین قشر برای تشویق و فرهنگسازی زکات در جامعه هستند زیرا تاثیرپذیری آنها در جامعه بیشتر است و همچنین در دین مبین اسلام تاکید وافری بر رعایت حال نیازمندان و فقرا شده است.

 

وی با بیان اینکه درآمدهای زکات نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، افزود: عوامل متعددی در این زمینه دخیل بودند. یکی از این دلایل کوتاهی و عملکرد ضعیف ما به عنوان مبلغ و مروج است. بخش دیگر هم به وضعیت اقتصادی جامعه برمی گردد ولی ناگفته نماند که ما در بخش کشاورزی و فرآورده‌های کشاورزی و دامی رشد داشتیم که این امر می تواند بیانگر رشد زکات در این حوزه باشد.

 

وی با اشاره به بهترین راه پرداخت زکات اظهار کرد: هرچند افراد توانمند جامعه می توانند زکات خود را به اقوام و آشنایان نیازمند بپردازند ولی چون کمیته امداد مسئول رسیدگی به امور محرومان جامعه می باشد لذا بهترین راه این است که آن را به کمیته امداد که یک نهاد مطمئن و مورد قبول است بپردازیم.

 

 

کد خبر 599309

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha