خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط اقتصادي ايران و يونان در طول سالهاي گذشته دچار نوسان بوده است. عليرغم ظرفيت هاي موجود، روابط تجاري و اقتصادي بطور مناسبي رشد نکرده است. در سالهاي گذشته اسناد مختلفي به منظور توسعه و ارتقاء مناسبات اقتصادي و تجاري فيمابين به امضا رسيده است اما گذشته از برخي موانع سياسي مانند تحريم هاي ناعادلانه اتحاديه اروپا عليه کشورمان، ظرفيت ها و توانايي هاي دو کشور براي تجار و سرمايه گذاران هر کشور ناشناخته باقي مانده است. با تشکیل اتاق هاي بازرگاني مشترک ايران و يونان در تهران و آتن زمینه برای رفع ضعف هاي گذشته و معرفي توانايي ها و ظرفيت هاي دو کشور فراهم شد.
بنابراین گزارش، با اقداماتی که از سوی دو کشور برای ارتقا روابط تجاری و اقتصادی انجام شد امروز شاهد استقبال سرمایه گذاران یونانی برای گسترش و تعمیق روابط دو جانبه با ایران هستیم. بر همین اساس چندی پیش جورج کاتروگکالوس، قائم مقام وزیر امور خارجه یونان دیداری با وزیر خارجه کشورمان داشت.
یادآور می شود: رشد تولید ناخالص داخلی یونان از بسیاری از اعضای اتحادیه اروپا بیشتر بودهاست. صنعت گردشگری یکی از منابع عمده درآمدزایی برای یونان است و ۱۵ درصد از سهم تولید ناخالص داخلی را شامل میشود. به طور مستقیم و غیر مستقیم ۱۶٫۵ درصد از نیروی کار یونان در این صنعت به کار گرفته شدهاند.
نیروی کار یونان بیش از ۴٫۹ میلیون نفر است که در میان کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه بعد از کره جنوبی در رتبه دوم قرار دارد. بر پایه یک نظر سنجی که توسط دانشگاه گرونینگن انجام شد یونان بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵ در رتبه سوم ساعات کار در هر سال در بین کشورهای اروپایی قرار دارد. به این ترتیب یونانیها در هر سال ۱٬۸۱۱ ساعت کار کردهاند. در سال ۲۰۰۷ کارگران متوسط ۲۰ دلار در هر ساعت تولید کردهاند. این رقم مشابه اسپانیا و کمی بیش از نصف متوسط تولید کارگران در آمریکا است. نزدیک به یک پنجم نیروی کار را مهاجران خارجی تشکیل میدهند که در بخشهای کشاورزی و ساخت و ساز به کار گرفته شدهاند.
از سال ۲۰۰۸ بحران اقتصادی، یونان را بارها به مرز ورشکستگی کامل کشانده و ۲۵ درصد از تولید ناخالص ملی و بیش از یک میلیون فرصت شغلی را از بین برده و در پی آن، ستون اصلی سیاست خارجی کشور یعنی تعلق به اروپا و غرب به شدت لطمه خورده است.
نظر شما