به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، کتاب فُصوص یا فُصوصالحِکَم اثر شیخ اکبر ابن عربی از کتب مشهور تصوف و عرفان نظری است. فُصوص جمع واژه «فَص» به معنای نگین است و فصوصالحکم نگینهای حکمت معنا میدهد.
این اثر با وجود حجم اندکش، مهمترین اثر ابن عربی است که در اواخر عمرش به رشته تحریر درآمده است. این کتاب ۲۷ فص دارد و هر فص به منزله یک فصل است. هر فص مشتمل بر حکمتهایی است که به یکی از پیامبران نسبت داده شده است. البته، مقصود ابن عربی از این پیامبران نمونه نوعی است و از مقامات و ویژگیهای کلی چنین افرادی در گذشته و آینده بحث میکند و هدف او بررسی تاریخی افرادی معین به صورت خاص نیست.
وی در مقدمه این کتاب تصریح کرده است که آنچه در این کتاب نگاشته است همان چیزی است که پیامبر اسلام وی را به نگارش آن امر کرده است و فصوص الحکم را در رؤیا به ابن عربی داده است و وی را مأمور کرده است که آن را به اهلش ارائه کند.
فصوص الحكم، تأليفِ شيخ اكبر، محىالدين ابن عربى (م560 ه . ق) مهمترين كتاب در عرفان نظرى است. بر اين كتاب، شرح هاى مختلفى نوشته شده كه مشهورترين آنها از آنِ علّامه داود قيصرى (متوفاى 751 ه . ق) است. شرح قيصرى از همان آغاز تأليف، مورد قبول اهل عرفان و نظر افتاد و محور بحث و تدريس قرار گرفت. اثر حاضر، همان «شرح فصوص الحكمِ» قيصرى است كه آية اللَّه حسن زاده آملى، استاد مسلّم عرفان و فلسفه در روزگار معاصر، آن را تحقيق كرده و تعليقههاى سودمندى بر آن نوشته است.
نشر بوستان کتاب اثر حاضر را در 633 صفحه چاپ و روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما