خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: نامه 37 اندیشمند آمریکایی درباره برجام به ترامپ، ائتلاف ایران -روسیه حلال مشکلات جهان معاصر، انگلیس، ایران را به حملات سایبری متهم کرد، بازتاب سخنان روحانی در رسانه های خارجی از برجام تا قیمت ارز از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
فارنافرز: ترامپ باید برنامهای جامع برای مقابله با توان دریایی ایران تدوین کند
یک پایگاه اینترنتی آمریکایی در گزارشی روز دوشنبه با اشاره به برنامههای ایران برای احداث پایگاههای دریایی در سوریه و یمن به «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور منتخب آمریکا پیشنهاد تدوین برنامهای جامع برای مقابله با توان دریایی ایران را داده است.
وبگاه «فارنافرز» بیانیه مقامهای ایران در اواخر ماه نوامبر سال گذشته میلادی برای احداث این پایگاهها را «حائز اهمیتی ویژه» دانسته و نوشته تنگه «بابالمندب» در یمن به عنوان یک گذرگاه آبی پرتردد دسترسی بلاواسط ایران به دریای سرخ را فراهم کرده و تهران را در موقعیت برتر نسبت به رقیب منطقهایش عربستان سعودی قرار خواهد داد.
در ادامه این گزارش آمده است اقدام تهران در احداث پایگاه دریایی در سوریه نیز در صورت تحقق، بازوی دریایی ایران را به سمت دریای مدیترانه گسترش خواهد داد و حضور نظامی ایران در نزدیکی سواحل اروپا را تقویت خواهد کرد.
وبگاه آمریکایی همچنین خاطرنشان کرده سرعت توسعه نیروی دریایی ایران به حدی نگرانکننده بوده که عربستان سعودی پیشنهاد تشکیل نیروی دریایی مشترک میان کشورهای عربی برای مقابله با ایران را مطرح کرده است.
فارنافرز خاطرنشان کرده که گسترش توانمندیهای ایران به طریق مشابه میتواند برای رژیم اسرائیل هم نگرانکننده باشد.
بر همین اساس، در ادامه این گزارش آمده است: «دولت آینده ترامپ بایستی اقدامات بیشتری برای مقابله با تهدیدهای ایران به ویژه در زمینه دریایی انجام بدهد.»
فارنافرز در پایان تأکید کرده است: «با قضاوت تنها بر اساس اظهارات خود ایرانیها (میتوان دریافت) تهران در حال تغییر دادن رویه خود در دریا است و دولت ترامپ بایستی با تدوین سیاستی جامعتر برای مقابله با برنامهای ایران به این موضوع پاسخ بدهد.»
37 اندیشمند آمریکایی درباره برجام به ترامپ نامه نوشتند
37 نفر از اندیشمندان و دانشمندان برجسته آمریکایی در نامهای به «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری منتخب آمریکا از وی خواستهاند تا توافق هستهای ایران (برجام) را لغو نکند.
بنا بر گزارش روزنامه «نیویورکتایمز»، در این نامه خطاب به ترامپ آمده است: «ما از شما میخواهیم تا این دارایی استراتژیک و حیاتی آمریکا را حفظ کنید».
بر اساس این گزارش، دونالد ترامپ در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا توافق هستهای ایران را «بدترین توافقی که تا کنون درباره آن مذاکره شده» خوانده بود و حتی در سخنرانی خود در کمیته امور عمومی اسرائیل و آمریکا نیز اعلام کرده بود، «اولویت اول لغو این توافق فاجعهبار است».
این نامه توسط «ریچارد گاروین» فیزیکدانی که به طراحی نخستین بمب هیدروژنی کمک کرده بود و مدتهای طولانی به واشنگتن ردباره تسلیحات هستهای مشاوره میداد، تهیه شده است.
در این نامه هدف از این درخواست، انجام ارزیابی درباره توافق هستهای ایران از زمان اجرایی شدن آن در حدود یک سال پیش عنوان است.
نویسندگان نامه تأکید کردهاند که تیم بازرسان و گروههای ناظر در تأسیسات غنیسازی اصلی ایران این اطمینان را دادهاند که هیچ تحول تعجببرانگیزی در این تأسیسات در آینده نزدیک اتفاق نخواهد افتاد و اینها مرهون متن برجام است.
بنا بر این گزارش، این نامه به طور خلاصه میگوید، «این توافق به طرز چشمگیری خطر تولید مقادیر قابل توجه از مواد لازم برای ساخت تسلیحات هستهای را کاهش داده و از فشار وارد بر همسایههای ایران برای توسعه گزینههای تسلیحات هستهای خود کم کرده است».
دانشمندان و متخصصان هستهای آمریکا در این نامه تأکید کردهاند، برجام هیچ گزینهای را از روی میز در قبال ایران بر نمیدارد، چه برای دولت ترامپ و چه دولتهای آینده آمریکا.
در بخش دیگری از این نامه آمده است:«برجام کار را برای تشخیص اینکه ایران در صورت اراده، چه زمانی به سمت تولید بمب هستهای پیش خواهد رفت، آسانتر میسازد و در صورت وقوع چنین رویدادی، هم مشوعیت و هم زمان برای واکنش موثر در اختیار قرار میدهد».
پیشبینی درست بنیانگذار انقلاب ایران از خیانتهای آمریکا/ ائتلاف ایران -روسیه حلال مشکلات جهان معاصر
وبگاه «آمریکن هرالد تریبیون» در گزارشی با اشاره به نامه تاریخی «آیت الله العظمی خمینی» بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران به «میخائیل گورباچف» رئیس جمهور وقت اتحاد جماهیر شوروی سابق و اثبات حقایق عنوان شده در آن به مرور زمان نوشت: آیت الله خمینی در یک ژانویه 1988 در اقدامی تاریخی و درست یک سال و نیم قبل از رحلتش نامهای را به میخائیل گورباچف رئیس جمهور شوروی سابق در گامی که حکایت از همبستگی در مسیر ضد امپریالیست داشت و باوجود وقفه طولانی در روابط با این کشور کمونیست ارسال کرد. این در حالی بود که در برهه یاد شده عراق در حال نبرد با ایران بود و البته این کشور از جانب اسرائیل و آمریکا نیز با مشکلاتی مواجه بود.
آیت الله خمینی اقدامهای دیگری را در دهه دشوار و کوتاه رهبری بر ایران انجام داد از جمله در ابتدا روابط با اسرائیل را قطع،سفارتخانه آنرا به فلسطینیها واگذار کرد، روز جهانی قدس را نیز پایه ریزی نمود و با برخی رهبران جهان چون «فیدل کاسترو» (رهبر فقید کوبا) دیدار کرد.
این رسانه آمریکایی با اشاره به دیگر اقدامهای آیت الله خمینی و نیز تضاد گفتار و عمل امریکا در قبال شوروی سابق نوشت: آیت الله خمینی در نامه خود خطاب به گورباچف به او تاکید کرد که نباید به غرب اعتماد کند که در تضاد با ژستهای دوستانه آمریکا در قبال مسکو بود. بعدها در ماجرای افغانستان با وجود عقب نشینی یکجانبه نیروهای شوروی از این کشور، آمریکا به تجهیز تسلیحاتی شورشیان ادامه داد. ایران البته در عملیات آمریکا در افغانستان مشارکتی با این کشور نداشت و میدانست همکاری با آمریکا نفعی برایش ندارد.
در ادامه این مطلب آمده است: هرچند که گورباچف هشدارهای صمیمانه رهبر ایران را مداخله در امور داخلی بر شمرد و مدعی شد هر کشوری در انتخاب عقایدش آزاد است اما بعدها تاریخ نشان داد که نگرانی رهبر ایران درست بوده است. اما متاسفانه وی در توانایی رهبر ایران در پیش بینی خطرها استهزا زد. گورباچف اما بعدا در لبه پرتگاه ایستاد و قدرت را از دست داد و همانطور که آیت الله خمینی پیش بینی کرده بود فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی طنین انداز نسلهای بعد خواهد شد.
گورباچف بعدا در مسیر متفاوتی سعی در دوستی با اسرائیل و آمریکا نمود و درهای این کشور را برای مهاجرت روسهای یهودی در سال 1988 باز کرد و آماده ارتباط کامل دیپلماتیک با اسرائیل شد.
وی با «یاسر عرفات» رهبر فلسطین نیز دیدار کرد و قول داد که مسکو کشور مستقل فلسطین را به دنبال اعلام آن به رسمیت میشناسد اما او با ساده لوحی فکر کرد که اسرائیل با مشارکت در مذاکرات صلح با فلسطین از گورباچف قدردانی میکند. عرفات البته در نوامبر 1988 اعلام استقلال کرد و شوری نیز در سال بعد آنرا به رسمیت شناخت اما اسرائیل در آن زمان سرگرم برقراری دفاتر کنسولگری در مسکو و مکانهای دیگر برای صدور یک میلیون روادید برای یهودیان شوروی جهت سفر به اسرائیل بود. متعاقب آن صدها هزار یهودی شوروی روادید اقامت فوری اسرائیل را دریافت کردند و بسیاری در اراضی اشغالی جا گرفتند که به طور طبیعی بخشی از کشور فلسطین بود و از سوی شوروی به رسمیت شناخته شده بود.
تا قبل از خاتمه سال 1991 بیش از 325 هزار یهودی شوروی به قلمروهای اشغالی رفتند و امیدهای گورباچف برای برقراری صلح سریع در خاورمیانه در حالی که البته از قدرت برکنار شده بود رنگ باختند و فلسطین تنها ماند و اسرائیل قویتر از قبل شد. صهیونیستها همانطور که «استالین» را برای به رسمیت شناختن اسرائیل فریب دادند، دوباره رهبر شوروی را در به رسمیت شناختن مجدد اسرائیل فریب دادند. فلسطینیها نیز با خیانتهای شوروی آسیب دیدند و اسرائیلیها در عین حال از حضور میلیونها مهاجر یهودی جدید استقبال کردند.
آن موقع بود که اعتماد گورباچف با خیانت آمریکا و اسرائیل مواجه شد و در حالی که یهودیان این کشور به بهشت موعود غرب رفتند، اتحاد جماهیر شوروی سقوط کرد. در حالیکه جهان به طور منطقی انتظار یک دوره بدون تهدید را داشت تا مزایای صلح به نفع همه مردم شود اما چنین موردی میسر نشد.
در ادامه این مطلب با اشاره به تداوم دورویی آمریکا آمده است: امروزه نیز آمریکا همکاری با عربستان را برای بیثبات سازی ایران و عراق ادامه داده و اینبار عملیات مخفی از سوی آمریکا، عربستان و اسرائیل که همگی به نفوذ ایران در منطقه حسادت میورزند، صورت میگیرد. همچنین حمایت آمریکا از اسلامگرایان (گروههای افراطی) در سطح منطقه به ویژه سوریه و عراق ادامه دارد .
بعدها و به دنبال بروز بهار عربی در جهان عرب در اوائل سال 2011، «دیمیتری مدودوف» رئیس جمهور وقت روسیه اظهار داشت که شورشهای جهان عرب از سوی نیروهای بیرونی برای ضربه به روسیه صورت گرفته است.
در خاتمه این مطلب آمده است: در خلاء عقیدتی ایجاد شده با فروپاشی کمونیست دو مکتب تفکری روسی به نام «آتلانتیستی» و «یوراسیانیستی»، هر دو ریشه در قرن نوزدهم دارند، و دومی واکنش ژئوپلتیک به انحطاط غرب بود، ظهور کردهاند.
اما اینک این روسیه و ایران هستند که نقش مهمی را در برقراری واقعیت جدید منطقه بر عهده دارند و گامهای نخست آنرا آیتالله خمینی در سال 1988 برداشت. مشکلات امروزی جهان تنها بر مبنای واقعیت جدید ژئو پلتیک با همراهی ایران و روسیه که هسته واقعی آن ریشه در اقدام تاریخی آیت الله خمینی در سال 1998 دارد، حل میشود.
انگلیس، ایران را به حملات سایبری متهم کرد
یکی از نهادهای دولت انگلیس که به تازگی برای مقابله با حملات سایبری به رایانههای برخی از دستگاههای مهم دولتی این کشور تشکیل شده ایران، روسیه، کره شمالی و چین به تلاش برای هک رایانههای این کشور متهم کرده است.
«مرکز ملی امنیت سایبری» (NCSC) مدعی شده روزانه دست کم دو حمله سایبری را خنثی کرده است. دولت انگلیس ماه اکتبر سال گذشته میلادی این نهاد را برای جلوگیری از حملات سایبری به رایانههای وزارت دفاع، بانک مرکزی انگلیس و پایگاههای هستهای این کشور تشکیل داد.
«مرکز ملی امنیت سایبری» با بیان اینکه در ماه اول مأموریتش 68 حمله سایبری را خنثی کرده مدعی شده روسیه، کره شمالی، چین و ایران مظنونان اصلی انجام این حملات هستند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
چامسکی: کنارهگیری از برجام ، آمریکا را منزویتر میکند
"نوام چامسکی" در سخنرانی اخیر خود که از طریق شبکه تلویزیونی "دموکراسی اکنون" پخش شد، گفت: آمریکا به شکل قابل توجهی در جهان منزوی شده است و شاید شوکه کننده ترین بخش این مسئله، انزوای آمریکا در همین نیمکره غربی باشد. جایی که "هنری استیمسون"، وزیر جنگ در زمان روزولت (رئیس جمهور اسبق آمریکا) از آن با عنوان منطقه کوچک ما (آمریکایی ها) یاد کرده بود. منطقه ای که در آن کسی ما را نمی رنجاند و اگر کسی خلاف روال مرسوم عمل کند، او را شدیداً مجازات خواهیم کرد.
این موضوع اکنون با واقعیت فاصله زیادی دارد. در طول این قرن، آمریکای لاتین برای نخستین بار بعد از پانصد سال، خود را از امپریالیسم غرب که آمریکا در طول صد سال اخیر نماد آن بود، رها کرده است. صندوق بین المللی پول که اصولاً نهاد وابسته به وزارت خزانه داری آمریکا است، کاملاً از آمریکای جنوبی بیرون رانده شد. دیگر هیچ پایگاه نظامی آمریکا در آمریکای لاتین باقی نمانده است.
سازمان های نیمکره غربی (منطقه آمریکای لاتین) به تدریج، آمریکا و کانادا را کنار می گذارند. در سال 2015 میلادی، آمریکا کاملاً از اجلاس منطقه ای در خصوص کوبا، کنار گذاشته شد. نیمکره غربی زمین نیز مانند دیگر کشورهای دنیا با سیاست های آمریکا در خصوص مسئله حیاتی کوبا، مخالف بود. بدون شک، همین مسئله اوباما را واداشت که به عادی سازی روابط با کوبا روی بیاورد. این گامی رو به جلو بود، اما دونالد ترامپ (رئیس جمهور منتخب آمریکا) ممکن است آن را لغو کند.
چامسکی افزود: در ابعاد گسترده تر، اتفاق مشابهی در آسیا رخ داده است. می دانید یکی از سیاست های مهم اوباما، این باصطلاح «چرخش به آسیا» بود که اصولاً برای مقابله با چین رخ داد. یکی از اجزاء سیاست چرخش به آسیا، پیمان تجاری شراکت دو سوی اقیانوس آرام بود که کوشید سایر کشورهای منطقه آسیا- اقیانوس آرام را به غیر از چین، گردهم بیاورد. به نظر می رسد این پیمان تجاری به دلایل کاملاً خوبی در ورطه فروپاشی قرار دارد؛ اما پیمان تجاری بین المللی دیگری موسوم به «شراکت اقتصادی جامع منطقه» وجود دارد که رو به گسترش است. این پیمان تجاری که چین مطرح کرده است، متحدان آمریکا از پرو و استرالیا تا ژاپن را جذب خود کرده است. آمریکا احتمالاً از این پیمان تجاری فاصله خواهد گرفت، همان طور که آمریکا عملاً تنها کشوری است که از «بانک توسعه زیرساخت های آسیا» در چین فاصله گرفته است. «بانک توسعه زیرساخت های آسیا» در واقع همتای بانک جهانی به شمار می رود و آمریکا سالها با آن مخالفت کرده است. اما اکنون همه متحدان آمریکا از جمله انگلیس به این بانک ملحق شده اند.
از سوی دیگر، گسترش چین به سوی غرب با استفاده از سازمان همکاری شانگهای و نقشه «جاده ابریشم» ادامه دارد. چین به دنبال ایجاد نظام یکپارچه برای بهره برداری مشترک از منابع و انرژی منطقه است و طرح (جاده ابریشم) شامل منطقه سیبری، هند و پاکستان می شود. به نظر می رسد که ایران و احتمالاً ترکیه نیز بزودی به این طرح ملحق می شوند. این طرح از چین تا اروپا امتداد خواهد داشت. آمریکا خواستار آن شد که نقش ناظر را (در سازمان همکاری شانگهای) داشته باشد، اما درخواست این کشور رد شد. یکی از تعهدات اصلی سازمان همکاری شانگهای و مجموعه کشورهای آسیای میانه این است که آمریکا نباید در سراسر این منطقه پایگاه نظامی داشته باشد.
چامسکی افزود اگر رئیس جمهور منتخب آمریکا به وعده خود برای پایان دادن به توافق هسته ای با ایران عمل کند، احتمالاً بزودی گام دیگری به سوی انزوا (آمریکا) برداشته خواهد شد. سایر کشورهایِ طرف توافق و عمدتاً اروپا ممکن است این توافق را ادامه دهند. این بدین معنا است که تحریم های آمریکا نادیده گرفته خواهد شد. بدین ترتیب، انزوای آمریکا گسترش می یابد و این کشور حتی از اروپا دور خواهد شد. اروپا حتی ممکن است در این شرایط، تقابل با روسیه را کنار بگذارد. خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) نیز احتمالاً به این مسئله کمک کند، زیرا انگلیس به عنوان صدای (منعکس کننده نظرات) آمریکا و ناتو قرار است از اروپا خارج شود و این مسئله، فرصت هایی را پیش روی اروپا قرار خواهد داد.
ایرنا:
بازتاب سخنان روحانی در رسانه های خارجی از برجام تا قیمت ارز، شبکه های اجتماعی و مبارزه با تروریسم
اظهارات حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در باره بازگشت تعادل به بازار ارز، مبارزه فراگیر با تروریسم، استقبال از مذاکرات صلح سوریه، برجام، بیکاری و اشتغال و شبکه های اجتماعی در رسانه های خارجی بازتاب داشت.
رسانههای چین با بازتاب سخنان یکشنبه شب رئیس جمهوری نوشتند: رئیس جمهوری ایران با بیان اینکه تروریسم یک تهدید جهانی است، از دیپلماسی و مبارزه جدی با این پدیده شوم به عنوان دو محور اصلی و مهم هر تلاشی برای پیشبرد صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه و بویژه سوریه نام برد.
رسانه های گروهی چین از جمله تلویزیون مرکزی، خبرگزاری شین هوا و تارنماهای اینترنتی این کشور روز دوشنبه مصاحبه زنده تلویزیونی رئیس جمهوری کشورمان را به طور گسترده بازتاب دادند و به انتشار بخش های مختلف سخنان وی اقدام کردند.
تلویزیون مرکزی چین ضمن انتشار تصاویری از این گفت وگوی تلویزیونی که امروز درچندین نوبت پخش شد، آورده است: حسن روحانی با استقبال از مذاکرات صلح سوریه بر مبارزه فراگیر با تروریسم و البته دیپلماسی به عنوان راههای مهم و اثر گذار در برقراری ثبات و صلح در این کشور و حتی خاورمیانه تاکید کرده است.
این گزارش خاطرنشان می کند که روحانی قویا امیدوار است مذاکرات صلح در قزاقستان نیز باعث حل و فصل بحران سوریه و کاهش مناقشات در خاورمیانه گردد.
خبرگزاری شین هوا نیز نوشت: رئیس جمهوری ایران تاکید دارد تهران برای پیشبرد صلح، ثبات و امنیت در خاورمیانه و سوریه و توسعه کشورهای منطقه تلاش می کند و بر این اهداف متمرکز شده است.
تارنمای گلوبال تایمز چین هم در گزارشی به گفت وگوی تلویزیونی حسن روحانی توجه ویژه نشان داده و آورده است: روحانی تروریسم را یک تهدید منطقه ای و جهانی می داند و تاکید کرده که ایران در زمینه مبارزه با تروریسم با کشورهای منطقه از جمله عراق و سوریه همکاری کرده است.
این گزارش ادامه می دهد:رئیس جمهوری ایران همچنین از کشورها و جامعه بین المللی خواسته است به مختصات جغرافیایی سوریه احترام گذاشته و حق حاکمیت و مرزهای رسمی این کشور را نیز مورد احترام قرار دهند.
تارنمای انگلیش نیوزهم نوشت: دکتر حسن روحانی در نشست شب گذشته خود همچنین از خوشبینی خود در ارتباط با وضعیت مناسب اقتصادی خبر داده و به مردم کشورش اطمینان داد که ارزهای خارجی با افزایش قیمت مواجه نخواهند شد.
روزنامه اقتصادی 'لزاکو' چاپ پاریس فرانسه نیز روز دوشنبه نوشت،درحالی که ارزش ریال برابر بسیاری از ارزهای معتبر جهانی از جمله دلار آمریکا به شدت کاهش یافته است، حسن روحانی رئیس جمهور این کشور در نخستین روز از سال جدید میلادی تلاش کرد ایرانی ها را مطمئن کند که همه تلاش خود را برای حفظ ثبات بازار به کار خواهد بست.
رسانههای ترکیه نیز با انتشار سخنان یکشنبه شب رئیس جمهوری ایران از قول دکتر روحانی نوشتند: «تروریسم به هیچ کس رحم نمی کند و یک ویروس است که همه را درگیر می کند و ما باید با این ویروس بجنگیم.»
رسانه های ترکیه ازجمله خبرگزاری آناتولی، شبکه خبری تی.ار.تی و برخی روزنامه ها و تارنماهای اینترنتی این کشور روز دوشنبه مصاحبه زنده تلویزیونی رئیس جمهوری کشورمان در یکشنبه شب را به طور گسترده بازتاب دادند و به انتشار بخش های مختلف سخنان وی پرداختند.
به نوشته خبرگزاری آناتولی، روحانی در این مصاحبه با اشاره به حمله تروریستی استانبول، کشتار بی رحمانه مردم بی دفاع را محکوم کرد وافزود: «منطقه شرایط خوبی در مبارزه با تروریسم دارد، اما راه طولانی برای شکست آن وجود دارد.»
به نوشته این رسانه، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران دیشب درگفت و گوی زنده تلویزیونی ضمن محکوم کردن حمله تروریستی استانبول بیان کرد:کشورهای منطقه اگربه دنبال رشد و تعامل با یکدیگر هستند راهی جز ثبات نیست.
وی بیان کرد:«ناامنی، جنگ داخلی و تجاوز به کشورهای منطقه جلوی ثبات و امنیت را می گیرد و باید با تروریسم در منطقه بجنگیم که خوشبختانه در حال شکست است».
روحانی شکست تروریسم را مستلزم ایستادگی ومقاومت و دیپلماسی دانست واظهارداشت: ما در سوریه به دولت آن کشور کمک کردیم و از طرفی هم در دیپلماسی سه جانبه ایران، ترکیه و روسیه فعال بودیم و امیدواریم در اجلاس «آستانه» اتفاقات خوبی بیفتد.
این رسانه درانعکاس بخش های دیگر سخنان رئیس جمهوری در این مصاحبه به موضوع بیکاری پرداخته و از قول رئیس جمهوری ایران نوشت: مساله اشتغال و بیکاری مهمترین مساله بوده و معضل بیکاری در ایران نگران کننده است.
وی گفت: «بسیار نگران کننده است که در یک خانواده یک، دو و یا سه نفر جوان بیکار وجود داشته باشد و این مساله که یک جوان 25 یا 26 ساله توان مالی برای ازدواج و شروع زندگی ندارد، برای ما حیاتی است».
به نوشته این رسانه، روحانی با اشاره به این که حدود پنج میلیون نفر دانشجو در ایران در حال تحصیل هستند و سالانه حدود 800 تا 900 هزار نفر از این افراد متقاضی کار هستند، اضافه کرد: تابستان امسال حدود یک میلیون و 200 هزار متقاضی کار وجود داشت که در نوع خود رکورد محسوب می شود.
به گفته روحانی، با این که طی دوسال اخیر با این که یک میلیون و 700 هزار شغل در ایران ایجاد و تعداد شاغلین به 23 میلیون نفر رسیده است، اما تعداد بیکاران هر سال متراکم می شود.
رئیس جمهوری ایران اعلام کرد که حدود 100 هزار شغل در حوزه فناوری اطلاعات در ایران ایجاد شده است و ایجاد شغل در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را بسیار مهم خواند.
آناتولی در بخش دیگر این خبر موضوع برجام را منعکس کرده و نوشت: حسن روحانی درباره مسائل اخیر درباره برجام و دستاوردهای آن که برخی منتقدین دولت ایران معتقد هستند «هیچ» بوده است، یادآور شد: «اگر برجام نبود، صادرات نفت ما الان به 250 هزار بشکه در روز رسیده بود و حتی اگر همان یک میلیون بشکه را هم صادر می کردیم، درآمد دولت به نصف می رسید و تنها امکان پرداخت حقوق کارمندان را داشتیم، اما الان صادرات نفت ما دو برابر شده است».
به نوشته این رسانه، رئیس جمهوری ایران با اشاره به این که برجام به طور کامل اجرا شده است و تنها در مسائل بانکی مشکلاتی وجود دارد، ادامه داد: «ما قراردادهایی برای خرید هواپیما بستیم و این قرارداد 18 ساله است و نشان دهنده این است که ایران به برجام اعتماد دارد و دنیا هم به ایران اعتماد پیدا کرده است».
وی با عنوان این که بعد از برجام پروژه «ایران هراسی» شکست خورد، بیان کرد: پیش از این در شورای امنیت تحریم ها علیه ایران به عنوان تهدید منطقه و دنیا تصویب شده بود اما الان ایران نقش سازنده در منطقه دارد.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی به بازتاب سخنان یکشنبه شب رئیس جمهوری اسلامی ایران پرداخت و نوشت: روحانی درصدد برآمد به ایرانیان اطمینان دهد که دولت برای محافظت از ثبات بازار ارز اقدام خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، خبرگزاری انگلیسی رویترز نوشت،روحانی یکشنبه شب دریک مصاحبه زنده تلویزیونی گفت: من درباره وضعیت اقتصادی کشور خوشبین هستم و می خواهم به مردم مان اطمینان بدهم که ارزهای خارجی بالا نخواهند رفت.
روحانی گفت: دلار در چند ماه گذشته در برابر تمام ارزهای دیگر افزایش نرخ برابری داشته و طبیعی است که در ایران نیز نرخ آن بالا برود.
وی افزود: نرخ ارز بطور حتم در سطح فعلی نخواهد ماند ؛ ثبات بازار ارز برای دولت مهم است . اقتصاد باید پیش بینی پذیر باشد تا صادرکنندگان و وارد کنندگان بتوانند با اطمینان کار کنند.
پیش ازاظهارات روحانی، ارزش ریال روز یکشنبه در بازار تقویت شد و به 39000 ریال در برابر دلار رسید. ولی الله سیف روز شنبه به تلویزیونی دولتی ایران گفته بود که او 36000 ریال در برابر دلار را نرخی واقع بینانه می داند.
در نقل قول از سیف در جمع نمایندگان مجلس آمده است که بانک مرکزی 5.8 میلیارد دلار برای دفاع از ریال به بازار تزریق می کند.
رویترز در پایان این گزارش خاطرنشان کرد: دولت روحانی موفق شد پس از سالها بی ثباتی در نرخ ارز ، ثبات را به بازار ارز بازگرداند که این امر نیز به یک رقمی شدن تورم از بالای 40 درصد کمک کرد.
بسیاری از رسانه های خارجی این خبر رویترز را بازتاب داده اند.
به گزارش ایرنا ، حجت الاسلام دکتر روحانی رئیس جمهوری یکشنبه شب در خصوص افزایش قیمت ارز گفت: قیمت ارز یک فراز و نشیبی دارد اما مردم مطمئن باشند که قیمت ارز به سمت افزایش نخواهد بود.
روحانی در پاسخ به سوال که برخی مردم معتقدند دولت خودش می خواهد نرخ ارز بالاتر برود تا درآمد خودش را افزایش دهد و به عمد این افزایش نرخ ارز صورت می گیرد، آیا واقعا همین طور است؟ اظهارداشت: اصلا اینطور نیست.
وی ادامه داد: در این دولت در سال های گذشته دیده اید که نرخ ارز حدود چهار تا پنج درصد رشد داشته است و همیشه این قیمت را در بازار نگه داشته ایم؛ برای اینکه مردم یک اطمینان نسبت به آینده داشته باشند. قیمت دلار در ماه های اخیر رشد داشت و در برابر یورو، پوند و یوآن در ماه های اخیر رشد داشته است.
رییس قوه مجریه یادآور شد: در ماه های اخیر دلار در برابر پوند 15 درصد افزایش پیدا کرد و متوسط هشت تا 9 ماه گذشته تا کنون بیش از 6.2 تا 6.6 درصد دلار رشد داشته است.
روحانی افزود: به طور طبیعی این قیمت نیز در ایران رشد داشته است، این فصل نیز فصلی است که در سال های گذشته نیز رشد داشته ایم. یک مقدار نیز رونق اقتصادی وجود دارد و وسعت واردات ما که نسبت به گذشته متفاوت است.
وی ادامه داد: حتما نرخ ارز متعادل خواهد شد و نرخی که این روزهای اخیر بود حتما به یک نرخ متعادل برمی گردد، مردم می توانند هم نسبت به مساله تورم اطمینان داشته باشند. تلاش ما بر این است که مساله کاهش تورم را ادامه دهیم و امسال و سال آینده تورم ما یک رقمی باقی بماند.
رئیس دولت یازدهم اضافه کرد: همچنین در زمینه رشد اقتصادی به مردم قول می دهیم سال آینده نیز دارای رشد اقتصادی باشیم. امیدوارم تا پایان سال با بررسی هایی که انجام می دهیم، بتوانیم برای سال آینده قولی به مردم دهیم که شرمنده نشویم و همانطور که پیش بینی می کنیم، رشد اقتصادی داشته باشیم.
روحانی افزود: امروز فضای کسب و کار یک فضای بهتری است و رشد سرمایه گذاری خارجی در ایران بیشتر خواهد شد.
نظر شما