امکانات   تسهیل حضور بانوان در مساجد را   فراهم کنیم

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام قوامی؛ امام جمعه شهرک پردیسان قم، با اشاره به تسهیل شرایط حضور بانوان در مساجد، گفت: اگر به بانوان در مساجد مسئولیت‌هایی سپرده شود، موجب می شود که آنان در جامعه در حاشیه قرار نگیرند.

خبرگزاری شبستان، با نگرش به مجموعه تعالیم حیات بخش شریعت اسلام، درمی یابیم که مردان و زنان در رشد و کمال معنوی و رسیدن به قلّه های بلند تقوا و فضیلت و کسب ارزش های والای الهی و انسانی دارای استعدادهای سرشاری هستند که حق تعالی در آن ها به ودیعت نهاده است.

بانوان به عنوان نیمی از پیکر جامعه انسانی، همانند مردان در عرصه فعالیت های گوناگون در جامعه نقشی به سزا دارند که نمی توان از آن چشم پوشید و یکی از این پایگاه های اجتماعی برای حضور بانوان مساجد هستند، اما این در حالی است که برخی از مساجد از امکانات لازم برای حضور بیشتر بانوان در آن ها محروم هستند.

 

با توجه به اینکه امسال از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد به عنوان سال «مسجد و بانوان» نامگذاری شده است، سعی کرده ایم تا در سلسله گفت و گوی هایی با کارشناسان حوزه دین، نظر  آنان را در این زمینه جویا شویم.

 

حجت الاسلام سید صمصام الدین قوامی در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به لزوم تسهیل حضور بانوان در مساجد، گفت: ظرفیت وجودی بانوان برای تربیت و پرورش نسل ها است، بنابراین اگر این ظرفیت در مساجد حضور پر رنگ تری داشته باشد، از قلب مساجد، انسان هایی کارآمد و تاریخ ساز برای جامعه تربیت می شوند.

 

وی با اشاره به جامعیت مسجد در پرورش همه ابعاد انسانی، افزود: اسلام نگاهی دقیق و عمیق به مسجد به عنوان مکانی برای عبادت مسلمانان و پیش بینی برای حضور در آن داشته است.

 

امام جمعه شهرک پردیسان قم، با بیان اینکه با استفاده از روش‌های نوین صوتی و تصویری می‌توان این شرایط را بهتر مهیا کرد، اظهار کرد: از سویی مسئله تعلیم و تربیت صرفا نباید به حوزه منبر منحصر شود بلکه کلاس های احکام و قرآن نیز باید همانگونه که اصحاب پیغمبر (ص) چنین جلساتی را در مساجد برگزار می کردند، با رعایت موازین دینی برگزار شوند.

 

قوامی  با بیان اینکه از طرفی هم حضور بیشتر بانوان در مساجد موجب می شود، فرزندان هم با مادران در مساجد حضور یابند، افزود: برگزاری برنامه هایی با موضوع روابط بهتر همسران با یکدیگر، فرزندان و دیگر اعضای خانواده برای بهره گیری بانوان می تواند موثر باشند.

 

وی گفت: در دوران دفاع مقدس، مساجد برنامه هایی برای پشتیبانی از رزمندگان حاضر در جبهه های حق علیه باطل داشتند و در عصر حاضر هم می توان برنامه پشتیبانی از مدافعان حرم در مساجد از سوی بانوان فراهم شود، تا برخی از آنان احساس نکنند که فقط باید برای خواندن نماز در مساجد حاضر شوند.

 

 

شبستان های بانوان امکانات مناسبی ندارند

امام جمعه شهرک پردیسان قم، درباره ایجاد برخی امکانات برای حضور بهتر بانوان در مساجد، گفت: متأسفانه برخی مساجد به دلیل شرایط فضایی، طبقات بالا را در اختیار بانوان قرار می دهند و همین موجب سخت شدن حضور بانوان سالخورده در شبستان مساجد می شود، در برخی مواقع هم شاهد هستیم که این بخش ها از تهویه و نور کافی برخوردار نیستند.

 

قوامی، اختصاص مکانی برای نگهداری کودکان در مساجد را موضوع بسیار مهمی دانست که باید مورد توجه مسوولان آن ها قرار گیرد و اظهار کرد: برخی از مادران به خاطر اینکه نمی‌توانند فرزند خود را به کسی بسپارند، به مساجد نمی روند و از نماز جماعت یا جلسات مختلفی که در این خانه های خدا برگزار می‌شوند، استفاده نمی کنند به همین دلیل اگر مهد کودک‌های ما در کنار مساجد باشند، مادران می‌توانند با خیال راحت فرزندان خود را در آن ها بگذارند و به مسجد بروند و از آموزش‌های معنوی لازم بهره‌مند شوند.

 

فرهنگسازی برای حضور بانوان در مساجد از سوی رسانه ها

وی با اشاره به فراهم کردن بستر حضور بیشتر بانوان در مساجد، افزود: مسئولیت دادن به افراد و توجه به نیازها و مطالبات آنان موجب می شود تا در حاشیه قرار نگیرند و در متن جامعه باشند، از این رو باید به دیدگاه ها و نظرات بانوان در مساجد توجه شود و از نظرات افراد توانمند و صاحب نظر در جهت برنامه ریزی برای حضور بیشتر بانوان و تسهیل آن استفاده کرد.

 

امام جمعه شهرک پردیسان قم بر لزوم فرهنگسازی برای حضور بانوان در مساجد از سوی رسانه ها نیز تاکید کرد و گفت: می‌توان بر اساس هویت دینی زنان به عنوان مادر، مربی، معلم و همسر با تعریف نقش های مختلف هم حضور آنان را در مساجد پر رنگ تر کرد.

 

قوامی اظهار کرد: حضور تمامی افراد از جمله بانوان در مساجد باعث تکامل معنوی آنان می شود و موجب می شود، حضورشان در اماکن عبادی عامل پرورش فرزندانی صالح  شود و خانواده ها را از آسیب ها مصون دارند، زیرا دین اسلام نه تنها حضور بانوان را در مساجد، جماعات و به طور کلی در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جایز شمرده، بلکه در برخی زمینه های یادشده، شایسته دانسته است.

 

 

 

 

کد خبر 598813

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha