به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست نهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر پیش از ظهر امروز دوشنبه 13 دی با حضور مجتبی آقایی دبیر کل جشنواره، جمشید حقیقتشناس مدیر هنری جشنواره و عبدالرحیم سیاهکارزاده مدیر اجرایی در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
جمشید حقیقتشناس، دبیر هنری نهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در این نشست گفت: تمایل داریم نمایشگاه آثار جشنواره را خودمان ببینیم، این نمایشگاه یک رشد تصاعدی داشته باشد سال پیش 3 درصد بضاعت تجسمی بود و امسال امیدواریم 9 درصد باشد و سال آینده به 81 درصد برسد، یکی از مشکلات ما در عرصه هنرهای تجسمی در سالیان پیش نبود مکان برای عرضه فراورده های تجسمی بود، یعنی فضایی که این حجم آثار هنرمندان ایرانی در آن عرضه شود وجود ندارد، یکی از مشکلاتی که در فجر امسال شاهد هستیم این است که درصد زیادی از آثار نتوانستند راه پیدا کنند به دلیل اینکه ما فضای کافی برای نمایش آنها نداشتیم.
وی افزود: از آن مجموعه ای که دعوت کردیم یک تعداد خاص بودند و آثارشان معاصر و بازتاب مناسباتی بود که در فضای جامعه وجود داشت، مثل کمبود آب که چالش فرهنگی ایجاد کرده بود، دستاوردی که به عنوان هنر و دانش هنر در انتقال مفاهیم فرهنگی، اجتماعی و سیاسی وارد فضای نمایشگاه هنرهای تجسمی امسال شده است.
حقیقت شناس خاطر نشان کرد: به نظر می رسد هنرمندان یک بازبینی در ارایه آثارشان به جشنواره داشتند، فضای چندرسانه ای که در گالری های مختلف وجود داشته است به جشنواره فجر آمده است و اصرار دارند این فضا بیشتر شود.
دبیر هنری نهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی با اشاره به حمایت از شرکت کنندگان در جشنواره گفت: هر سال در حمایت از ارایه آثار 500 هزار تومان کمک می کردیم امسال این کمک به یک میلیون رسیده است، جوایز را دو برابر کرده ایم؛ به نظر می رسد این اتفاق خوبی است که اتفاق افتاده است.
وی یاد آور شد: امسال تغییراتی در شورای هنری داشتیم و افرادی که واجد شرایط هستند و چند رشته ای هستند دعوت شدند؛ امسال در انتخاب آثار، آثار تاثیرگذاری را انتخاب کردیم.
وی خاطرنشان کرد: در بخش نمایش یک اصلاحاتی کردیم به دلیل فضای موزه، پارسال به جشنواره فکر می کردیم امسال به موزه فکر کردیم، محل جشنواره از مجموعه صبا به موزه تغییر کرد، آثاری باید می آمد که شان موزه را حفظ می کرد.
حقیقت شناس تصریح کرد: امسال برعکس پارسال کار سختی در پیش داریم، شورا با حساسیت بیشتری آثار را نگاه کرده است، از 24 تا 29 داوری داوران بوده است. این آثار در این زمان در دست داوران بوده که بازبینی کند از 15 هزار اثر 1700 اثر انتخاب شده است.
وی اظهار داشت: امیدوارم امسال فضای نمایشگاه فضای دیدنی تر شود، امیدوارم بازدیدکنندگان بیشتری داشته باشیم و همه افسون بخورند که در فراخوان جشنواره شرکت نکردند.
جمشید حقیقتشناس گفت: نگاه جشنواره به این سمت می رود که از همه پتانسیل تجسمی استفاده کند، اگر زمانی باشد که همه داشتههای ما در عرصه تجسمی قایل رویت بشود این جشنواره دیدنی است، قرار است فضای تجسمی فجر یک فضای ملی باشد و بخش زیادی از آثار در آن دیده شود این نیازمند بودجه زیاد و مکان کافی است.
وی افزود: حدود 124 اثر مرحله اول جشنواره را پشت سر گذاشتند شاید ریزش زیاد باشد، نمی توانیم مفاخر را اعلام کنیم همه اینها در طول جشنواره اتفاق می افتد.
جمشید حقیقت شناس گفت: در 10 سال گذشته برای جشنواره فجر رشته مهم بود اما الان رشته ندارد، اولین چیزی که تاثیر دارد هنرمند بودن است تا رشته؛ ما امسال روش مان این بود که کیفیت جشنواره را ارتقا بدهیم همین باعث شد که آثار با کیفیت که کلیه مسایل فرهنگی و اجتماعی را در خود دارد انتخاب شوند، ما برای هنرمند تعیین نکردیم که چکار انجام دهد، ما تنها فضای نمایش در اختیار هنرمند قرار دادیم.
نظر شما