آثار جشنواره تجسمی فجر کیفیت نمایش در موزه هنرهای معاصر را دارند

خبرگزاری شبستان: آقایی با بیان اینکه آثار جشنواره تجسمی فجر این کیفیت را پیدا کرده که در موزه هنرهای معاصر به نمایش درآید،گفت: قرار نیست موزه هنرهای ملی معاصر به جشنواره فجر شانیت بدهد، ما یک مشکلی در کشور داریم که فضای دیگری غیر از موزه نداریم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، نشست نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر پیش از ظهر امروز دوشنبه 13 دی با حضور مجتبی آقایی دبیر کل جشنواره، جمشید حقیقت‌شناس مدیر هنری جشنواره و عبدالرحیم سیاهکارزاده مدیر اجرایی در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

 

مجتبی آقایی، دبیر کل نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در این نشست گفت: جشنواره تجسمی فجر به لحاظ کثرت و رشته‌هایی که دارد مطرح است، هنرهای تجسمی وجه تمایز ویژه ای با سایر هنرها دارد، امسال جشنواره تجسمی فجر از 3 بهمن آغاز می شود و تا 30 بهمن در موزه هنرهای معاصر و فرهنگسرای نیاوران برپاست، در موزه آثار بخش اصلی و همایش و در فرهنگسرای نیاوران بخش بین الملل و مفاخر هنرهای تجسمی برگزار می شود.

 

دبیر کل نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر اظهار داشت: جشنواره تجسمی فجر  از دور هشتم رویکردی پیدا کرده است و  تلاش دارد از ظرفیت های هنرهای تجسمی بهتر و بهترتر ار دوره های قبل استفاده کند، یکی روال  همنشینی هنرهای سنتی را به هم افزایی تبدیل کند و گستره رشته‌های خیلی مورد توجه جشنواره نیست، امروز نمی شود هنرهای تجسمی را در قالب چند رشته خاص تعریف کرد حتی معماری هم جزو هنرهای تجسمی است.

 

 

مجتبی آقایی با بیان اینکه رویکرد اصلی نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر بینا رشته ای و استفاده از ظرفیت تمامی رشته هاست،گفت:  امسال علاوه بر جوانان، اساتید پیشکسوت که بینارشته ای کار می کردند و مجال حضور نداشتند در جشنواره شرکت کردند.

 

وی تصریح کرد: جشنواره بین المللی تجسمی فجر باید رویکرد بین المللی آن تقویت شود و به عنوان یک رویداد فاخر شناخته شود.

 

آقایی افزود: امسال 13 هزار تقاضای شرکت در جشنواره داشتیم که آثار از بین آنها انتخاب می شد همچنین یک شورای هنری  متشکل از مشیری، آقامیری، درم بخش، دارش، رضا یساولی، نظام الدین امامی فر، مجتبی آقایی و جمشید حقیقت شناس تشکیل شد و  این شورا بر گزینش و چیدمان آثار نظارت می کنند بعد از چیدمان آثار در موزه یک گروه 7 نفره انتخاب 10 اثر نهایی را بر عهده دارند.

 

دبیر کل نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر خاطر نشان کرد: مراسم افتتاحیه همزمان با معرفی فعالان حوزه تجسمی است؛ دبیرخانه جشنواره فعالیت های حوزه اطلاع رسانی، نشر و دستگاه های فعال تجسمی را از حد فاصل بهمن 94 تا بهمن 95 رصد می کند  و بر اساس آن حامیان تجسمی کشور را معرفی خواهد کرد.

 

وی خاطر نشان کرد: در اختتامیه نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر  از  9 نفر از مفاخر و بزرگان تجسمی  تجلیل می شود و طوبای زرین و نشان فجر را دریافت می کنند، این ها هنرمندانی هستند که سه دهه انقلاب آثار ماندگاری خلق کرده اند؛همچنین  نمایشگاهی از آثار این هنرمندان در فرهنگسرای نیاوران برپا می شود.

 

مجتبی آقایی از برگزاری همایش 3 روزه «خوانش هنر»  همزمان با برگزاری جشنواره تجسمی فجر در موزه هنرهای معاصر خبر داد و گفت: خوانش هنر یکی از مباحث علمی و پژوهشی و کاربردی هنرهای تجسمی است، نتیجه این نشست سه روزه به یک بحث کاربردی در جامعه تبدیل خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه جشنواره فجر باید توسعه پیدا کند و در طول سال هم برگزار شود،گفت: تلاش همه ما این است که هنر انقلاب اسلامی و تجسمی را توسعه دهیم، خیلی ها می خواستند تم برای جشنواره تعیین کنند ولی وقتی آثار را دیدند دیدیم آینه تمام نمای جامعه هستند و منعکس کننده رخدادهای جامعه است، در پایان 10 نفر را به عنوان افراد شاخص معرفی می کنیم.

 

دبیر کل نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر اظهار داشت: تاکنون 47 کشور تقاضای حضور در جشنواره را داشتند ما آثار 2 کشور  برزیل و اسپانیا را در ویدیو آرت و هنرهای جدید  پذیرفتیم و به صورت نمایشگاهی نمایش می دهیم.

 

مجتبی آقایی درباره نمایش آثار جشنواره تجسمی فجر در موزه هنرهای معاصر گفت: احساس می کنم کیفیت جشنواره فجر ارتقا پیدا کرد که به عنوان فاخرترین رویداد تجسمی کشور شناخته  شود، آثار جشنواره  این شرایط را پیدا کرده است باید در یک جای فاخر هم به نمایش درآید، قرار نیست موزه هنرهای ملی معاصر به جشنواره فجر شانیت بدهد، ما یک مشکلی متاسفانه در کشور داریم، یک فضای دیگری غیر از موزه که شأنیت جشنواره را حفظ کند نداریم یک گالری ملی نداریم که آثار جشنواره را به نمایش بگذاریم.

 

 

آقایی در مورد جزییات نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر گفت:13 هزار تقاضا داشتیم 5 هزار و 500 اثر انتخاب شد؛ هنرمندان 47 کشور در این جشنواره شرکت کردند، در 15 جلسه شورای هنری  آثار داوری شدند، مرحله به مرحله کار انجام شد تا اینکه 125 اثر انتخاب شدند، این آثار طی یک فرایند متوالی انتخاب شده است، اینکه چند اثر از 125 اثر در موزه به نمایش در می آید، معلوم نیست.

 

وی در مورد اسامی  9 هنرمند برای تجلیل اظهار داشت: ما به نمایندگی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  دوستانی را پیشنهاد می دهیم لیست نهایی را آنها می دهند.

 

دبیر کل نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر همچنین گفت: از 125 اثر 45 از هنرمندان تهرانی 65 شهرستانی و 10 اثر از کشورهای دیگر است؛ در این دوره بیشترین شرکت کنندگان هنرمندانی از برزیل، بلژیک، اوکراین، ترکیه و...هستند.

 

آقایی همچنین گفت: مراسم افتتاحیه نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر سوم بهمن ساعت 16 در موزه هنرهای معاصر برگزار می شود و اختتامیه 30 بهمن در تالار وحدت برگزار می شود.

 

وی درباره حضور آثار از رشته های مختلف تجسمی در نمایشگاه اظهار داشت: ما نگاه رشته ای نداشتیم، ممکن است یک اثر نگارگری باشد یکی چیدمان، یکی عکس، یکی حجم، از 10 اثر برتر نهایی سهمیه به رشته ای داده نشده است.

 

 

آقایی درباره بخش بین الملل و حضور کشورهای خارجی در نهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر اظهار داشت: ما از کشورهایی که در عرصه تجسمی خیلی فعال هستند خودمان دعوت کردیم؛ برزیل و اسپانیا پذیرفتند و از این دو کشور  ویدیو آرت و  هنرهای جدید ر در فرهنگسرای نیاوران به نمایش درمی آید.

 

آقایی خاطرنشان کرد: امسال مستندات جشنواره در یک مولتی مدیا  منتشر می شود و آن بخشی از آثار که قابلیت پرینت ندارد وضعیت بهتری برای نمایش پیدا خواهند کرد.

 

وی تصریح کرد:  عنوان بین المللی جشنواره فجر به صرف شرکت چند کشور نیست، جشنواره فجر راه جدی در پیش دارد که به یک رخداد مهم بین المللی تبدیل شود؛ یکی از ضعف های فجر که خودمان به آن واقف هستیم، این است که جشنواره فجر باید به یک رخداد بین المللی تبدیل شود و این میسر نیست مگر اینکه کیفیت آن را بالا ببریم.

کد خبر 598716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha