به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سپاه نیوز؛ عسلویه بزرگترین میدان مشترک گازی فراساحلی جهان با 9 هزار و 700 کیلومتر مربع وسعت است که 3 هزار و 700 کیلومتر مربع آن متعلق به جمهوری اسلامی ایران است.
عمق این میدان گازی بیش از 3 هزار متر زیر زمین است و سهم کشورمان از این میدان گازی بیش از 14 هزار میلیارد مترمکعب گاز و 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است.
میدان گازی عسلویه با کشور قطر در حاشیه خلیج فارس مشترک است و زمانی که همه دنیا برای کمک به این کشور در استخراج گاز صف کشیدند همان دنیا در برابر ایران ایستادند تا مانع از بهره برداری از این میدان مشترک شویم.
محمد علی دشتی رئیس کارگاه طراحی و ساخت فازهای 22 و 24 پارس جنوبی با بیان اینکه قطری ها در بحث استفاده از میادین گازی از ایران جلوتر هستند گفت: در موضوع استفاده از میادین گازی عسلویه هر کشوری در این حوزه بیشتر و زودتر استخراج کند برنده است.
وی افزود: در زمان جنگ و تحریم، خارجی هایی که برای ساخت پروژه های نفتی با ایران قرارداد داشتند شبانه کشور را ترک کردند و در مقابل، کشور قطر از فرصت استفاده کرد و گاز میادین مشترک را می بلعید.
اما اتفاقی که در این میان رخ داد جوشش خون علم و فناوری در رگ های متخصصان کشورمان بود و این جوانان کشور کاری کردند کارستان.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا درباره ساخت میدان گازی پارس جنوبی گفت: ما روزانه 12 تا 14 میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان وارد می کردیم و هر وقت دلشان می خواست شیرگاز را می بستند به همین علت در جلسه با آقای زنگنه وزیر نفت به او اطمینان دادیم که ما می توانیم پارس جنوبی را کامل کنیم.
فازهای پارس جنوبی را در بهت و حیرت دنیا و همان هایی که سنگ لای چرخ صنعتمان می گذاشتند یکی پس از دیگری ساختیم.
سردار عبداللهی افزود: با ساخت فازهای 15 و 16 پارس جنوبی توانستیم 52 میلیون مترمکعب در روز گاز را به شبکه های مصرفی تزریق کنیم.
وی گفت: پیش از این، 12 میلیون مترمکعب گاز در روز وارد می کردیم که پس از تولید 52 میلیون متر مکعب علاوه بر خودکفایی با 40 میلیون مترمکعب باقی مانده، سوخت نیروگاهها را از مازوت به گاز تبدیل کردیم.
هم اکنون میزان برداشت کشور از این میدان گازی به یک سوم قطر رسیده است اما با تکمیل نهایی فازهای 22 و 24 در میزان برداشت از قطری ها جلو خواهیم زد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با بیان اینکه فازهای 22 و 24 تا یکسال آینده به بهره برداری خواهند رسید گفت: فازهای 22،24 و 13 در مرز 86 درصد ساخت قرار دارند و با تکمیل این فازها افزایش استخراج گاز به 117 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.
با راه اندازی این فازها 50 میلیون متر مکعب در روز گاز شیرین،78 هزار بشکه در روز میعانات گازی ،2 هزار و 900 تن در روز ال پی چی، 2 هزار و 750 تن در روز خوراک پتروشیمی و 500 تن در روز گوگرد تولید و صادر می شود.
مجید آقایی جانشین کارگاه و طراحی فازهای 22 و 24 هم درباره نقش قرارگاه خاتم الانبیا در پروژه های پارس جنوبی گفت: قرارگاه خاتم زمانی به پارس جنوبی ورود کرد که برداشت سهم ایران از میدان مشترک دچار معضل و مشکل شده بود اما این قرارگاه با بهره گیری از دانش شرکت ها و پیمانکاران داخلی و انعقاد قرار داد با این شرکتها مشکلات را یکی پس از دیگری از سر راه برداشت.
وی افزود: نزدیک به 7 هزار نفر در کارگاه ها مشغول به کار هستند و بیش از 12 هزار نفر به صورت غیر مستقیم در فازهای پارس جنوبی اشتغال دارند و تاکنون برای ساخت پالایشگاه های پارس جنوبی 120 میلیون ساعت کار سازندگی انجام شده است.
هم اکنون پس از6 سال تلاش، فازهای 22 و 24 کم کم آماده بهره برداری می شوند فازهایی که سالانه میلیاردها دلار درآمد برای ایران اسلامی دارد.
نظر شما