خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بلژیک، با جمعیت متراکم در قلب یکی از مهمترین مناطق صنعتی جهان قرار گرفتهاست. به طور جاری، اقتصاد بلژیک بر پایه خدمت است و طبیعتی با بخشهای دوگانه فلاندری جلوه پویایی از خود بروز داده و بروکسل به عنوان مرکز چند نژادی و چند زبانه آن، و یکی از بلندمرتبهترین اعضای اتحادیه اروپا ست و اقتصادی والونی که از لحاظ تولید ناخالص ملی یک چهارم عقب ماندهاست. بلژیک اولین کشور اروپایی اقلیمی بود که در اوایل دهه ۱۸۰۰ دستخوش انقلاب صنعتی شد.
بنابراین گزارش، روابط تجاری، فرهنگی و سیاسی ایران و بلژیک از اواخر حکومت قاجار شکل گرفت و تا به امروز ادامه یافته است. در راستای ادامه همکاری های دو کشور یادداشت تفاهم همکاری های زیست محیطی میان ایران و بلژیک امضا شده است. یادداشت تفاهم همکاری های زیست محیطی ایران و بلژیک به امضای معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران و ماری کریستاین مارگم، وزیر فدرال برای انرژی، محیط زیست و توسعه پایدار بلژیک رسیده است.
این گزارش می افزاید: سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه خبر داده است: "این تفاهم نامه با اعتقاد به ضرورت همکاری پایدار و موثر در زمینه منافع دو کشور و با هدف ترغیب و ترویج همکاری های دوجانبه فنی و همکاری موفق و بلند مدت دو کشور در حوزه ها و موضوعات زیست محیطی در جریان سفر ابتکار به بروکسل به امضا رسید. بهره برداری و مدیریت پایدار منابع طبیعی شامل تنوع زیستی، مدیریت مواد و پسماند، نقشه برداری و ارزشگذاری خدمات زیست بوم؛ پایش، مدیریت و حفاظت از آب، خاک و کیفیت هوا؛ تغییر آب و هوا، انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی؛ اقتصاد سبز و چرخشی و فناوری های پاک؛ تنوع زیستی از جمله ابعاد دریایی آن؛ مدیریت دریا و ساحل و راهبردهای حفاظت دریایی؛ بهره وری منابع و شهرهای هوشمند در راستای شاخص های شکوفایی شهری در کلانشهرها از مهمترین محورهای همکاری های زیست میحطی دو کشور است.
تبادل تجربیات در حوزه موضوعات زیست محیطی؛ تبادل و آموزش اشخاص دانشگاهی، علمی و فنی؛ تبادل اطلاعات و داده های علمی و فناورانه در دسترس؛ سازماندهی کارگاه ها، سمینارها، دوره های آموزشی، دیدارهای میدانی و گروه های کاری؛ توسعه پروژه های مشترک پژوهشی یا فنی در موضوع های مورد علاقه دو طرف؛ کشف فرصت های تجاری برای بخش تجاری و انتقال دانش فنی تجهیزات زیست محیطی و فناوری بر پایه غیر تجاری از دیگر موضوعات مورد تاکید در این تفاهم نامه است. این یادداشت تفاهم از زمان امضا لازم الاجرا می شود و برای مدت 5 سال معتبر خواهد بود و بر اساس آن، طرفین به منظور هماهنگی، پایش و ارزیابی اقدامات مورد نظر، یک کارگروه مشترک تشکیل می دهند و این کارگروه مشترک می تواند اعضای دیگر نهادهای علمی، مراکز پژوهشی، دانشگاه ها یا هر نهاد دیگری که به طور دوجانبه مورد موافقت قرار گیرند را به عضویت بپذیرد."
یادآور می شود: بلژیک با ۳۰۵۲۸ کیلومتر مربع (۱۱۷۸۷ مایل مربع) کمابیش اندازه ارمنستان است. بلژیک سه منطقه جغرافیایی مهم دارد: دشت ساحلی در شمال غربی، فلات مرکزی و کوههای آردن در جنوب شرقی. دشت ساحلی شامل تپههای شنی و پُلدرها (زمینهای خشکشده از دریا) میشوند. اراضی پست کنار دریا نواحی ای از زمین، نزدیک و یا زیر سطح دریا هستند که از دریا به جا مانده و یا اراضی داخلی بیشتری که از کانالها زهکشی شده و توسط خاکریزها محافظت شدهاند. منطقه جغرافیایی دوم، زمینهاییاست که در نواحی دورتر قرار دارد. این یک منطقه روان، و پیش روندهاست که درههای حاصلخیز را در برمیگیرد و توسط زهکشیهای متعددی آبیاری میشود. در اینجا همچنین میتوان زمینهای سخت تری را یافت که شامل غارها و تنگههای کوچک میشود.
سومین منطقه جغرافیایی، که آردن نامیده میشود، ناهموارتر از دو مورد اولیاست. انبوه جلگههای جنگلی، که بسیار صخرهایاست و برای کشاورزی چندان مناسب نمیباشد، و تا فرانسه شمالی وسعت یافتهاند. در اینجا، میتوان بسیاری از نمونههای حیات وحش بلژیک را یافت. مرتفعترین نقطه بلژیک، signsl de Boglange دراین منطقه در ۶۹۴ متری (۲٫۲۷۷ فوت) واقع شدهاست. آب و هوای در بلژیک، معتدل دریاییاست، همراه با میزان بارندگی زیاد در تمام فصول (طبقهبندی آب و هوایی کپن). میانگین دمای هوا برابر با ۳درجه سلسیوس در ژانویه، و ۱۸ درجه سلسیوس در ژوئیه و میانگین میزان بارندگی ۶۵ میلیمتر در ژانویه و ۷۸ میلیمتر در ژوئیه میباشد.
نظر شما