به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در نطق میاندستور خود با عنوان فرصتها، بایستهها و آفتها گفت: ما هر چه داریم برگرفته از آموزههای دین مبین اسلام است که با کمال اتقان به واسطه عقل و وحی دریافت کردیم و هر چه همه انبیای الهی از جانب خداوند متعال دریافت داشتند ما یکجا از حضرت خاتمالنبیین برگرفتیم.
وی از حاکمیت دینی به عنوان یکی از فرصتها برای مسلمانان یاد کرد و افزود: حضرت محمد (ص) برای دنیا و آخرت امت حرف آخر را آورد که توحید در تمام مراتب از کاملترین آنها است و ولایت که دنباله توحید ربوی است منشأیی است برای حاکمیت الهی و دینی در تمامی اعصار.
وی با بیان اینکه در دنیای غیبت ولی مطلق الهی ولایت در ولایت ولی فقیه متجلی میشود، اظهار کرد: به توفیق الهی و با همت و اقبال مردم متعهد مملکتمان همزمان با انقلاب اسلامی، بهرهگیری از این اصل مترقی میسر شد و وحدت ناگسستنی بین نظام الهی و مردم ایجاد کرد تا آنجا که حیات همه قوای قضایی، نظامی، اجرایی و تقنینی تنها از این برکه الهی سیراب شده و همگی بدان حجتی الهی یافتهاند.
وی مسئولیت و توان خدمت را از دیگر فرصتها عنوان کرد و افزود: حفظ اصول نیز از دیگر فرصتها است و هر بنایی که بر اصول و مبانی خود استوار است اگر آن اصول توسط داعیهداران آن مکتب حراست نشود از بیگانه توقعی نیست. این سنت الهی است که هرازگاهی گرد و خاک فتنه برخیزد تا مؤمن به آن اصول از منافق جدا شود.
حجتالاسلام آقاتهرانی تأکید کرد: همچنان که در اوایل انقلاب این تجربه یعنی جدا شدن مؤمن از منافق را دیدیم و تجربه کردیم و چندی پیش نیز که آتش فتنه بالا گرفت مقام ولایت راه را از چاه نشان دادند و سکوت بر آن را منع کردند و در آن گرد و غبار از مسئولان و خواص سخن شفاف را طلب کردند.
وی تلاش در جهت اعتلای فرهنگ اسلامی، رشد اخلاق و نیل به عدالت اجتماعی و رشد رفاه ملی را از دیگر بایدهای جامعه عنوان کرد و گفت: همانگونه که در جامعه اسلامی نباید فقر فرهنگی باشد فقر مالی نیز برپاسته نمیشود و از راهکارهای این بیماری جهاد اقتصادی است که شعار باشعور این سال ماست.
نماینده تهران در خانه ملت با گریزی به وضع موجود جامعه گفت: به لطف و توفیق خداوند و به رغم فشارها و تهدیدات شیاطین و استکبار ملت ما پس از پیروزی انقلاب مصمم و پرتوان به پیش رفته و با حفظ و صیانت از آرمانهای انقلاب در نیل بدانها موفقیتهای بزرگی را کسب کردند اما وظیفه مسئولان نظام این است که توأم با درک نقاط مثبت و نقاط ضعف و کاستیها نیز توجه کافی داشته باشد تا در رأس و بهسازی آنها بکوشد.
حجتالاسلام آقاتهرانی با بیان اینکه دلخوش کردن به داشتهها و کنار آمدن با وضع موجود القاگر نوعی رکود خواهد بود که ما را از رسیدن به غایت مطلوب بازمیدارد، گفت: بر هر پوینده طریق و جوینده هدفی ضروری است که مدام نسبت، جایگاه و موقعیت خود را با هدف سنجیده و از بودن در مسیر صحیح اطمینان حاصل کند.
وی خطاب به نمایندگان گفت: ای نمایندگان عزیز احساس مردم از ما نیست که خود پنداشته و به آن دلخوش کردهایم. ای برادر و خواهر نماینده شما خود بنگرید که نسبت به این مسئولیت چگونه برخورده شده، آیا به درستی از عهده قانونگذاری و از آن بالاتر نظارت بر اجرای آن برآمدهاید؟ آیا باری به هر جهت و هر چه به دست تقدیر پیش آمده، جلو نرفتهایم؟
نماینده تهران با ذکر سؤالات مختلف از نمایندگان در مورد وظایف نمایندگیشان گفت: شاید راحت بگوییم همه چیز هست الا او و مصالح مردم. کو یک نظارت درست بر رفتار ما چرا حتی حرف آقا را برنمیتابیم. آیا برخی همیشه همهکاره نبوده و با جمع یکدیگر و لابیگریهایی که اصلا مجلس را به همین معنا میدانند، اداره نکردهاند. آیا با ظاهر دروغین و عوامپسند کار خود را پیش نمیبریم؟
وی ادامه داد: تأسفبار است که با گذشت بیش از 20 سال هنوز جامعه اسلامی ما از ضعف فرهنگی رنج میبرد. زمان میگذرد و ما هر روز به اموری فرعی میپردازیم نه امر به معروف وضعی روشن یافته و نه عفت و حجاب جایگاه درستی دارد و بر جهاد اقتصادی نیز ارادهای نیست که سامانش دهیم.
وی هواپرستی، تسامح و تساهل، فرار از مسئولیت، فتنهگری، بداخلاقی، نظارتناپذیری و ضعف ساختاری را از جمله آسیبهای موجود در جامعه عنوان کرد و افزود: زشتترین شکل بداخلاقی را در بین سیاستمداران میبینیم گویی اینکه همه مسلماناند اما در رفتار سیاسی آنها هدف وسیله را توجیه میکند و در واقع نوعی آزادی و سکولاریسم رفتاری را در حرکات و سکناتشان میتوان دید.
وی با انتقاد از نظارتناپذیری در جامعه گفت: این را همه میفهمند که نظارت و درک نظارت بر رفتارمان تأثیری بسزا دارد لیکن آزادی و فرار از نقدپذیری مجلس را به مخاطره انداخته است و در این نکته حتی بیان مقام ولایت را برنتابیدهایم و به گفته ایشان تنها به "کارکی" بسنده کردهاند و این طرح باید به درستی انجام گرفته و عملیاتی شود.
وی با اشاره به ضعف ساختاری در مجلس گفت: جوهره مجلس خود را در کمیسیونها نشان میدهد ولی گاه در دستیابی مدیریت آن تلاشهای سیاسی و لابیگریهای زشت که همان قبیلهمداری است جنبه رشد و کارآمدی را از مجلس گرفته است.
حجتالاسلام آقاتهرانی در پاسخ سخنان خود به ذکر چند نکته در درمان این آسیبها پرداخت و گفت: در حالی که مجلس بیش از همه نیازمند اخلاق است و به تکرار از هیئترییسه محترم تمهیدات آن را طلب کردهایم ولی هرگز پاسخی ندیدهایم البته ناگفته نماند که مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان به راهاندازی آن امر کردند ولی گوشی شنوا در این امور کمتر دیده میشود زیرا مسئولان امر بر این باور نیستند.
وی با تأکید بر اصل پاسخگویی گفت: درک درست خطرات راه و برخورد قاطع بر هر فتنه و انحراف و اینکه به جای مخالفت با یکدیگر همه باید انحراف و فتنه را به درستی شناخته و با هم با مشکل برخورد کنند نه اینکه خودزنی کرده و یا تکروی کنند که دشمن برنده آخر باشد یکی از راههای درمان این آسیبها است.
وی با تأکید بر درک ولایت و ولایتمداری در جامعه گفت: به ظاهر همه خود را ولایتمدار میدانند. بنده حداقل در مجلس مخالفی ندیدم ولی باید برحذر بود که مبادا چون برخی از مدعیان دنیازده این واژه مقدس را ابزاری برای جذب منافع بیارزش دنیایی خود قرار دهیم.
حجتالاسلام آقاتهرانی با تأکید بر اصل بصیرت یادآور شد: ما باید حریت و آزادگی را از اصول ارزشی بدانیم زیرا دنیازدهها و آنها که به جمع مال، رانتخواری، طلبکاری از مردم و غیره اندیشه میکنند سخت به آفت و درد مزمنی مبتلا شدهاند و مردم نباید به این گروه اعتماد کنند چرا که خدایی دیگر دارند که در بند آن گرفتارند.
وی با بیان اینکه حب دنیا خود سره همه اشتباهات و خطاهای ماست، گفت: روشن است که اگر گروه، دسته و یا حزبی به ارباب قدرت و یا ثروت تکیه کند عاقبت خریده خواهد شد و آن را به خدا و مردم راه و کاری نیست چون به موقع آن را میخرند و یا به تهدید و تطمیع متوقفاش میسازند در حالی که نماینده باید حریت و آزادگی خویش را پاسداری کند و تنها مدار حرکت و سکوناش دفاع از حق و زدودن باطل باشد.
پایان پیام/
نظر شما