شرمنده روح معنوی مسجد هستیم/ حضور مستمر جوان در مسجد ناهنجاری های عقیدتی را برطرف می کند

خبرگزاری شبستان:سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز شرمنده روح معنوی مسجد هستیم چرا که هنوز از ظریفت‎های مساجد بخوبی استفاده نکرده‎ایم.

حجت‌الاسلام احد آزادی ‌خواه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، اظهار داشت: دولت در بودجه سال کل کشور هزینه کافی برای ساخت مساجد در کشور را برای سازمان اوقاف در نظر نمی‎گیرد.

 

وی تصریح کرد: این در حالیست که مسجد می تواند به عنوان کانون و پایگاه معنوی تربیت قشر جوان و نوجوان افرادی را با روحیه اقتصاد مقاومتی تربیت کند، در حقیقت عمل به منویات مقام معظم  رهبری باید از مسجد آغاز شود.

 

حجت‌الاسلام آزادی ‌خواه در خصوص عدم وجود مسجد و مبلغان مذهبی در مناطق محروم، گفت: این موضوع یک واقعیتی است که مردم با آن مواجه هستند اما نباید اشکال را تنها از کم کاری یک سازمان دید.

 

وی با اشاره به رشد چشمگیر ساخت و ساز در کشور، افزود: معتقدم باید مراکز جدید مذهبی و فرهنگی به مساجد قدیمی افزوده شود، چراکه در شهرک‏های جدید التأسیس و مساکن مهر به شدت با کمبود مکان‏های مذهبی بخصوص مساجد مواجه هستیم.

 

سخنگوی کمیسیون فرهنگی در ادامه بیان داشت: برای حل مشکل کمبود فضاهای مذهبی راه حل این است که بصورت شبکه‏ای می‏بایست موضوع را حل و فصل کرد.

 

وی با اشاره به مسئولیت خطیر حوزه های علمیه در کشور خاطرنشان کرد: وظیفه حوزه علمیه است تا در یک طرح پنج ساله، سالی هزار مبلغ فرهنگی تربیت کند و این مبلغان را در اختیار سازمان تبلیغات اسلامی قرار دهد تا از این طریق کمبود مبلغان مذهبی و جوان کشور برطرف شود.

 

حجت‌الاسلام آزادی ‌خواه ابراز داشت: در حقیقت اگر صادق باشیم می بینیم که امروزه از ظریفت‏های مساجد موجود به نحو احسنت نتوانسته‎ایم بهره ببریم، مایه تاسف و خجالت است که در بسیاری از مساجد تنها یک وعده نماز جماعت برگزار می شود و بعضا در مسجد به هیج عنوان نماز جماعت مستمر اقامه نمی ‏شود.

 

وی گفت: دولت در بودجه سال کل کشور هزینه کافی برای ساخت مساجد در کشور را برای سازمان اوقاف در نظر نمی‎گیرد و این کمبود را نمی شود به آسانی در شرایط امروز جبران کرد، اگر مبلغان دینی در فضای روحانی مساجد حضور داشته باشند تا حدودی می توان بسیاری از ناهنجاری های عقیدتی کشور را برطرف کرد.

 

سخنگوی کمیسیون فرهنگی اظهار داشت: امام جماعت مسجد نباید به دنبال کسب درآمد دیگری وقت خود را در غیر از مسجد هزینه کند .

 

وی با بیان شرایط بحرانی مناطق محروم و مرزی کشور، تصریح کرد: در حال حاضر نیاز مناطق محروم به مبلغان دینی سه برابر مراکز استان‎هاست و ضرورت دارد حوزه‏های علمیه به مناطق محروم توجه ویژه کنند چرا که مناطق محروم کشور بخصوص مناطق مرزی ما به صورت جدی به مبلغان دینی نیازمند هستند.

 

حجت‌الاسلام آزادی ‌خواه اذعان داشت: در بافت های سنتی شهرهای کشور مساجد فراوانی خوبی دارند، پیش تر مردم خود را موظف و ملزم به ساخت مسجد می دانستند و این بسیار نیکوست، نمی توان ساخت مسجد را فقط وظیفه دولت تلقی کرد در شرایط امروز باید مشارکت مردم در ساخت مسجد به قوت خود باقی باشد.

 

وی افزود: شایان ذکر است دولت نیز در زمینه ساخت مسجد و فضاهای مذهبی باید به کمک سازمان اوقاف بیاید، سازمان اوقاف تا زمانی که بودجه کافی برای احداث مساجد و فضاهای مذهبی در کشور در اختیار نداشته باشد نمی ‎تواند به وظیفه خود به درستی عمل کند.

 

وی در ادامه به عدم استفاده سازمان اوقاف ازظریفت‎های موجود این سازمان اشاره و خاطرنشان کرد: البته سازمان اوقاف با سوق دادن موقوفات به سمت و سوی احداث فضاهای مذهبی و مساجد می‎تواند تا حدودی مشکلات کنونی کشور را در خصوص کمبود بستر مناسب مذهبی و عقیدتی جوانان و نوجوانان را برطرف کند.

 

سخنگوی کمیسیون فرهنگی در پایان ابراز داشت: از دولت انتظار داریم تا نگاه خود را به مسائل فرهنگی جدی تر از گذشته داشته باشد، بزه‏ها و آسیب‎های اجتماعی ما متأثر از سوء فرهنگی است و معتقدم تا مراکز فرهنگی در کشور تقویت نشوند بزه‎های اجتماعی به قوت خود باقی خواهند ماند.

کد خبر 598003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha