خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تلاش براي رسيدن به اهداف چشم انداز ۲۰ساله و ايجاد ظرفيتهاي جديد درجهت توسعه صادرات غيرنفتي همواره از جمله راهبردهاي بلند مدت كشور در عرصه اقتصاد در طول سالهاي اخير بوده است. با توجه به اهداف چشمانداز، راهبردهاي توسعه تجارت، الزامات و متدلوژيهاي مناسب، راهكارهاي جديد توسعه صادرات غيرنفتي، با نگاهي نو به فرصتها و چالشهاي پيش رو، زيرساختهاي موردنياز توسعه صادرات، توجه به امكانات و محدوديتهاي موجود، ساماندهي و تسهيل بهبود و نوسازي فرآيندهاي اجرايي در امر توسعه صادرات غيرنفتي، بهينهسازي زنجيرهاي محصولات و خدمات براي افزايش صادرات، آزادسازي تجارت جهان با نگاهي نو به توانمندي توليد صادراتگرا، از موضوعات مهمي است كه ما را در ارتقاي ميزان صادرات غيرنفتي كشور ياري ميكند.
بنابراین گزارش، هر چند توسعه صادرات غيرنفتي و رهايي از اقتصاد تك محصولي از جمله اهداف نظام جمهوري اسلامي ايران، پس از پيروزي انقلاب اسلامي بوده است، اما وجود مشكلات متعدد در ساختار توليدي و اداري كشور قيمت نسبتأ بالاي نفت در سالهاي اوليه پس از انقلاب و بروز جنگ تحميلي تصورات اوليه را به تدرج كمرنگ کرد اما پس از پايان جنگ تحميلي و ضرورت بازسازي خرابي هاي آن، كاهش تدريجي قيمت نفت، افزايش بي سابقه جمعيت كشور، وجود پتانسيل هاي عظيم جغرافيايي، كشاورزي، زيست محيطي، آموزشي، تاريخي، فرهنگي در جهت توسعه صنعت جهانگردي، افزايش صادرات غيرنفتي و نهايتأ افزايش درآمد ارزي كشور، به تدريج سياستگذاران را بر آن داشت تا با احياء تصورات قبلي در خصوص توسعه صادرات غيرنفتي در قالب برنامه هاي اول و دوم توسعه كشور، به تدريج كشور را از وابستگي به يك محصول خاص كه داراي نوسانات نسبتأ زيادي نيز مي باشد رها سازند.
این گزارش می افزاید: بر این اساس در سالهای اخیر میزان صادرات غیرنفتی کشورمان رشد چشمگیری یافته است تا جایی که 28 میلیارد و 117 میلیون دلار صادرات غیرنفتی کشور(غیر از بخش خدمات) در هشت ماه نخست داشتیم که حدود 20 درصد از آن به واحدهای صنعتی استان تهران اختصاص دارد.
بنابراین گزارش، خلیل پرتوزاده، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در این زمینه به ایرنا گفته است: "حدود 20 درصد از مجموع 28 میلیارد و 117 میلیون دلار صادرات غیرنفتی کشور(غیر از بخش خدمات) در هشت ماه نخست امسال، به واحدهای صنعتی استان اختصاص دارد. واحدهای تولیدی استان در هشت ماه نخست امسال حدود پنج میلیارد و 866 میلیون دلار صادرات داشته اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 5.5 درصد رشد داشته است.
در طول این مدت صادرات محصولات صنعتی حدود سه میلیارد دلار، فراورده های پتروشیمی 851 میلیون دلار، فرش و صنایع دستی 182 میلیون دلار، محصولات کشاورزی 229 میلیون دلار و مواد معدنی 276 میلیون دلار بوده است. عمده کالاهای تولیدی واحدهای صنعتی استان تهران به کشورهای افغانستان، عراق، ترکیه، پاکستان، امارات متحده عربی، آلمان، ایتالیا و ترکمنستان صادر شده است. این محصولات صادراتی در قالب 16 گروه کالا و خدمات تقسیم بندی شده اند، فرآورده های پتروشیمی پایه نفتی، مصالح ساختمانی، صنایع غذایی، کشاورزی، لوازم خانگی، گروه قطعات یدکی و خدمات فنی و مهندسی مهم ترین محصولات و کالاهای صادراتی استان تهران هستند. در طول این مدت تعداد 2 هزار و 227 کارت بازرگانی جدید در استان صادر و پنج هزار و 339 کارت بازرگانی نیز تمدید شده است."
یادآور می شود: امسال حدود 106 هزار ثبت سفارش واردات کالا به ارزش 24 میلیارد دلار در این سازمان انجام شده که از لحاظ تعداد 53 درصد و از نظر ارزشی معادل 66 درصد ثبت سفارش کل کشور است. استان تهران در مجموع دارای بیش از 17 هزار واحد صنعتی بزرگ و کوچک است.
نظر شما