حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا قاسمینیا، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به این که سازمان نهضت سوادآموزی به دستور امام خمینی (ره) در تاریخ 7 دی ماه سال 1358 تأسیس شد، به فعالیتهای نهضت سوادآموزی استان قم از زمان تأسیس تا کنون اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در طول سه دهه گذشته از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا کنون میزان سواد در استان قم بیش از 40 درصد رشد داشته است.
وی، درصد باسوادی مردم قم را 2 درصد بیشتر از آمار کشوری عنوان کرد و اظهار داشت: درصد باسوادی در کشور، 84 درصد و در استان قم، 86 درصد است؛ همچنین درصد باسوادی افراد 10 تا 49 سال در کشور، 92 و نیم درصد و در قم، 94 درصد است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم با اشاره به آماربیسوادان استان قم، گفت: طبق آمار خوداظهاری مردم استان قم در سال 1390، تعداد 130 هزار نفر از افراد 6 سال و بالاتر بیسواد بودند؛ اما ما منتظر آمار سال 95 هستیم که تا پایان بهمن ماه اعلام میشود.
وی با اشاره به مهاجرپذیر بودن استان قم، اظهار کرد: در استان قم، حدود 14 هزار نفر از بیسوادان، جزء اتباع هستند که در سالهای 94 و 95 برای 2 هزار و 956 غیرایرانی در قم، فعالیتهای سوادآموزی برگزار شد.
اولویت سوادآموزی در نهضت سوادآموزی برای گروه سنی 10 تا 49 سال است
حجت الاسلام و المسلمین قاسمی نیا ادامه داد: در طی سالهای 94 و 95، تعداد 4 هزار و 249 نفر در مجموع فعالیتهای سوادآموزی مدرک قبولی دریافت کردند که از این میان، 672 نفر روستایی بودند.
وی با بیان این که اولویت سوادآموزی در نهضت سوادآموزی برای گروه سنی 10 تا 49 سال است، گفت: در حال حاضر، میانگین سن سوادآموزان در کلاسهای سوادآموزی استان قم بین 35 تا 45 سال است که جنس مولد، بانشاط و اثرگذار در جامعه هستند.
970 آموزش دهنده در نهضت سوادآموزی استان قم فعالیت میکنند
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم تصریح کرد: در سال گذشته و جاری، 970 نفر از جوانان قم در طرح سوادآموزی به عنوان «آموزشدهنده» حضور داشتند و این اداره برای 970 نفر اشتغالزایی کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین قاسمی نیا یادآور شد: بیش از 85 درصد آموزشدهندههای نهضت سوادآموزی دارای حداقل مدرک کاردانی هستند، نهضت سوادآموزی استان قم جهت ارتقای سطح کیفی آموزش آنان، دورههای آموزشی توجیهی برگزار کرده است، به طوری که در سال جاری، 2 هزار و 14 نفرساعت دوره آموزش توجیهی برای آموزشدهندگان برگزار شد.
نهادهای دولتی و غیردولتی میتوانند در تشویق، جذب و آموزش بیسوادان نقشآفرین باشند
وی بیان داشت: ایجاد شبکه گسترده ملی آموزش زنان خانه دار به منظور «آموزش برای همه» به عنوان مهم ترین رکن اصلی در راستای تلاش برای ایجاد خانوادههای اسلامی – ایرانی ضروری است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم با بیان این که نهادهای دولتی و غیردولتی میتوانند در تشویق، جذب و آموزش بیسوادان نقشآفرین باشند، عنوان کرد: باید تمهیداتی اندیشیده شود تا افراد ترک تحصیل کرده، مردودها یا دیرآموزان و افراد بازمانده از تحصیل نیز بتوانند به تحصیل ادامه دهند.
حجت الاسلام و المسلمین قاسمی نیا بر لزوم ورود جدی رسانهها در امر سوادآموزی و ایجاد انگیزه در بیسوادان تأکید کرد و گفت: ما باید برای آموزش بازماندگان از تحصیل به ویژه کودکان کار و یا بیسرپرست تلاش و برنامهریزی کنیم و از آنان حمایت معنوی و مادی داشته باشیم.
نظر شما