به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از لنگرود، رحیم عطایی پور، مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای گیلان در سومین طرح همیاران مهارتی روستاییان گیلان که امروز(9 دی) در مسجد سادات محله نالکیاشهر لنگرود برگزار شد، گفت: طرح همیاران مهارتی با هدف توانمند سازی و آموزش های مهارتی روستاییان با رویکرد اشتغال پایدار برای اولین بار در استان اجرا می شود.
وی با اشاره به روند مهاجرت روستاییان به شهرها که از حد طبیعی خود خارج شده و نگرانی را در مسئولین ایجاد کرده است، اظهار کرد: ما باید به ظرفیت تولید روستاییان جهت دهی درست دهیم و از تمامی ظرفیت ها و امکانات موجود در روستاها استفاده تا این موضوع به روند طبیعی خود برگردد و روستا به کانون فعالیت و تولید تبدیل شود.
عطایی پور از فعالیت 22 آموزشگاه دولتی، 850 آموزشگاه فنی و حرفه ای مربوط به بخش خصوصی و یک مرکز سنجش مهارت در استان خبر داد و افزود: این مراکزهفت حوزه مهارتی را مدیریت می کنند که یکی از این موارد آموزش مهارتی روستاییان است تا روستا کانون تولید و ارزش آفرینی برای جامعه باشد.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای گیلان با بیان اینکه طرح همیاران مهارتی از سال گذشته در استان طرح ریزی شده است، تصریح کرد: در هر شهرستانی باید یک روستا هدف گذاری و این کار تا پایان سال باید در تمامی شهرستان ها ایجاد شود و سعی نیز بر این است که از تمامی ظرفیت ها استفاده و با ترغیب روستاییان به طرح های مهارتی این امر محقق شود.
وی با اشاره به اینکه در این طرح به تناسب شرایط و نیازهای منطقه تقسیم بندی و گروه هایی تشکیل و توانمند و الگوسازی می شود، اذعان کرد: ما باید این مهارت را داشته باشیم که به تبع فضای اقتصادی در جامعه بتوانیم مهارت خود را تغییر داده و متناسب با شرایط اجتماعی سطح آگاهی خود را افزایش دهیم.
عطایی پور با اشاره به شناسایی طرح های موفق در سطح استان ، افزود: خیلی از جوانان دنبال مشاغل دولتی هستند در حالی که دیگر ظرفیت جذب نیرو در دولت وجود ندارد و ما به دنبال اشتغال مولد به لحاظ کار آفرینی هستیم که در این برنامه با صندوق کارآفرینی امید، جهاد کشاورزی، کمیته امداد امام خمینی(ره) تعامل داریم.
وی با بیان اینکه شهرستان لنگرود در حوزه نیازسنجی روستایی جایگاه ویژه ای دارد، تصریح کرد: تعمیرکار تیلر و تراکتور، نهال کاری، پرورش ماهیان سردابی، گرم آبی و ماهیان زینتی، پرورش بلدرچین از جمله مواردی است که در شهرستان نیازسنجی شده است.
عطایی پور در خصوص روستاهای بدون بیکار، افزود: 52 روستا در سطح استان وارد این فضا خواهند شد و برای این امر باید از تمامی ظرفیت ها و فضای گردشگری موجود در روستاها استفاده شود.
وی در مورد طرح" تاک" و اینکه این طرح در سطح استان اجرایی می شود، تصریح کرد: سازمان بهزیستی با کمک بانک کشاورزی طرح بانکداری پیوندی را با گروه های خودیاری تشکیل و به شکل خودگردان تنگاه ها خود را مرتفع می کنند که در سطح شهرستان لنگرود هم انجام می شود.
نظر شما