صفت عُجب، عبودیت انسان را نابود می کند

استاد حوزه علمیه اصفهان در جلسه درس اخلاق در مسجد کمر زرین با مذمت صفت عُجب گفت: عُجب در همه ادیان مذمت شده و عبودیت انسان را نابود می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله محمد ناصری، استاد حوزه علمیه اصفهان امروز "25مرداد" در جلسه درس اخلاق در مسجد کمر زرین اصفهان، ریا و عُجب را از مهم ترین دشمنان خلوص نیت برشمرد و تصریح کرد: خلوص، کیمیای اعمال است و آنچه این عمل را باطل و فاسد می کند، ریا و عجب است لذا مذمت آن ویژه اسلام نیست بلکه در همه ادیان به پرهیز از آنها سفارش شده است.


استاد حوزه علمیه اصفهان تصریح کرد: عجب بدان معناست که کسی عمل خویش را بزرگ دانسته و برای آن انتظار پاداشی بزرگ داشته باشد  غافل از اینکه ممکن است عمل او مورد پذیرش حضرت حق قرار نگرفته باشد.


وی خاطر نشان کرد: زمانی که انسان موفق به انجام عبادتی می شود باید خدا را به خاطر توفیقی که به وی عنایت کرده است، شکر کند، چه بسا افراد بسیاری که توفیق انجام آن عبادت را پیدا نکرده باشند لذا باید با نفوذ ریا و عجب در نفس خویش مبارزه کرد.


آیت الله ناصری با اشاره به روایات اظهار داشت: در زمان امام صادق(ع) دو نفر وارد مسجد شدند که یکی عالم و عابد و دیگری فاسق و فاجر بود هنگامی که آنها از مسجد خارج می شدند فرد عالم، فاسق و فرد فاسق، عابد شده بود، علت را از امام(ع) جویا شدند و ایشان در جواب گفتند: فرد فاسق با پشیمانی وارد مسجد شد و با عجز و لابه توبه کرد خدا نیز پذیرفت و هنگام خروج از مسجد مومن بود اما فرد عابد به عبادات خود مغرور بود، در نتیجه اعمال او هیچ ارزشی نداشت.


وی به روایتی از امام علی(ع) اشاره و تصریح کرد: اگر انسان گناهی انجام دهد که همیشه پشیمان و شرمنده باشد، ارزشش بیشتر از دو رکعت نماز شبی است که همیشه در یادش باشد و به آن فخر کند.


استاد حوزه علمیه اصفهان اقسام عُجب را برشمرد و گفت: عجب در عقاید، عجب در فضائل اخلاقی و عجب در اعمال از اقسام عجب به حساب می آید.


آیت الله ناصری به توضیح اقسام عجب پرداخت و اظهار داشت: عجب در عقاید بدین معناست که انسان به توحید، خداپرستی، امامت و امثال آن مغرور شود و عجب در فضائل و صفات اخلاقی یعنی به سخاوت، کرامت، صبوری و امثال آن فخر بفروشد و انتظار پاداش داشته باشد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 59755

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha