به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، ذات الله نیکزاد، معاون میراثفرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: این عملیات شامل اجرای اندود گچ و ریگ بدنه و سقف صفهها به صورت کلی، اجرای کاهگل بدنه به صورت ته کش و روکش، زیرچینی و استحکام بخشی زیرپایه ها، اجرای نما چینی با آجر بصورت حصیری و تراشیدن اندود فرسوده بدنه به صورت دستی است.
به گفته وی، کندن و خاکبرداری در زمین های سخت، اجرای شفته آهک، نماسازی آجرهای بدنه بصورت مرمتی و بندکشی ازاره با پودر سنگ و سیمان سفید از دیگر اقدامات انجام شده جهت مرمت این حسینیه میباشد.
نیکزاد افزود: برای مرمت و بهسازی حسینیه شاه ابوالقاسم یزد بالغ بر96 میلیون ریال هزینه شده است.
مجموعه شهاب الدین قاسم شامل مسجد (مدرسه)، حسینیه و آب انبار است و در محله شاه ابوالقاسم شهر یزد قرار دارد و "خواجه شهاب الدین قاسم طراز" در سال 737 هـ. ق این مجموعه را بنا نهاد.
به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، در گذشته مسجد این مجموعه، به صورت مدرسه بود. در زمان سلطنت "جلال الدین محمود خوارزمشاه" بر گنبد مسجد و صفه آن، کاشیهایی که سوره "انا فتحنا" روی آنها حک شده بود، نصب شد، امروزه قسمت عمده این کاشیها از بین رفته است.
تکیه "شاه ابوالقاسم" با نخل معروف آن، در جوار این بنا قرار دارد و در ایام عاشورا مورد استفاده اهالی محل قرار میگیرد. چنانچه از بقایای آثار بر میآید در کنار این بنا، بادگیر، آب انبار، خانه، باغ مشجر و حیاط وسیعی بود و آب "نرسوآباد" از میان حوض بزرگ این مدرسه میگذشت، با این که خانه و متعلقاتش در سال 803 هـ. ق ساخته شده است.
پایان پیام/
نظر شما