حجت الاسلام و المسلمین سید محمد غروی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، اظهار داشت: مساجد از آن خدا است و برداشت منطقی که از این کلام می شود مسجد خانه خداست، با توجه به جمله "شرف المکان بالمکین" یعنی شرافت مکان به شرافت شخص حاضر در آن مکان بستگی دارد می توان نتیجه گرفت که چون خدا از همه شریف تر پس شریف ترین خانه هم خانه خداست.
وی تصریح کرد: امروز نظام تشیّع تبدیل به نظامی مقتدر شده است، این نظام مقدس و الهی برای اولین بار از مسجد برخواست و صدای خود را به گوش عالمیان رساند و لذا جریانات انحرافی به دلیل ترس از به خطر افتادن موجودیت خود مقابل نظام جمهوری اسلامی ایران صف کشیده اند.
حجت اسلام و المسلمین غروی افزود: ماهیت نظام اسلامی در مسجد شکل گرفت و امروز دشمن با تمام قوا در مقابل این نظام اسلامی صف آرایی فرهنگی و نظامی کرده است، طلاب و حوزه های علمیه وظیفه دارند با این تهاجم مقابله کنند و مقابله با این تهاجمات از طریق مسجد که پایگاه الهی برای مردم است باید آغاز شود.
وی در ادامه ابراز داشت: ما نیازمند مقابله با هجمههای خارجی و شبهه پراکنیهای خارج از کشور هستیم، با استفاده از ظرفیت فرهنگی مساجد می توانیم پاسخ گوی شبهات و نیازهای داخلی کشور باشیم.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: مسجد مهمترین مکان هست زیرا بر اساس آموزه های اسلامی مسجد محل عبادت، تعلیم، تربیت و رسیدگی به نیاز نیازمندان است که تمام این کارها از محبوب ترین اعمال نزد خداوند متعال است، لذا مسجد علاوه بر اینکه شریف است مهم و ضروری برای جامعه نیز می باشد.
وی خاطرنشان کرد: برای رشد و آبادانی مساجد باید برای نوجوانان و جوانان بستر مناسب علمی و فرهنگی را در مسجد فراهم نمائیم، زیرا با حضورشان باعث می شوند که هم مشکلات مسجد به حداقل برسد و هم موجبات رشد و بقای مسجد اسلامی را فراهم می کنند.
حجت الاسلام و المسلمین غروی بیان داشت: ما باید مسجد را به مکانی تبدیل کنیم که نیازهای فرهنگی، اجتماعی و علمی جوانان و نوجوانان در آن برطرف شود، باید تعداد جوانان و نوجوانان در مسجد بیشتر از افراد میان سال و مسن باشد تا نشاط و طروات در مسجد حفظ شود.
وی افزود: من اعتقادم این است که در هر زمینه ای که بخواهیم محققانه با منابع دینی مان برخورد کنیم مایه علمی می خواهد، طبعا باید امام جماعت مسجد که مسئولیت برنامه ریزی علمی و فرهنگی این مکان الهی را بر دوش دارد دارای تحصیلات خوب حوزوی داشته باشد.
مبلغ دینی در مسجد باید وضعیت ذهنی، عاطفی و فرهنگی افراد را لحاظ کند
حجت الاسلام و المسلمین غروی گفت: امام جماعت مسجد باید سطح را خوب خوانده باشد و دست کم قسمت های معتنابهی از درس خارج اصول را در مباحث الفاظ و قسمت های دیگر باید دیده و خوب فهم کرده باشند.
وی در ادامه اذعان داشت: در مسجد می توان از داده های روان شناسی به صورت اسلامی و صحیح استفاده بکنیم و در واقع این علم را به خدمت دین در بیاوریم، چرا که از اهداف دین، هدایت، تعلیم و تزکیه است و در این مورد روان شناسی راهکارهای بسیار خوبی را می تواند در اختیار ما بگذارد.
حجت الاسلام و المسلمین غروی با بیان مباحث علوم تربیتی، تصریح کرد: علوم تربیتی و اسلامی راهکارها را تا حدی ارائه می دهد، ولی آن هم بر اساس قوانین روان شناختی ست و طبعا روان شناسی تربیتی و اسلامی در این باره می تواند بسیار مفید و مؤثر باشد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: به عبارتی مبلغ دینی در مسجد باید وضعیت ذهنی، عاطفی و فرهنگی افراد را لحاظ کند، گاهی تبلیغ و ارشاد در سطح کودک و یا نوجوان است و به هر حال با توجه به این علم و استفاده از مباحث ناب دروس عالی حوزه علمیه انسان می تواند به بسیاری از واقعیت های روان شناختی از حوزه دین دست یابد.
وی در پایان اظهار داشت: این امر مستلزم این است که امام جماعت و مبلغ دینی در مسجد طبعا به یک نوع تبلیغ، ساختار و ارائه محتواهای مشترک در این موارد بسنده نکند بلکه متناسب با شرایط ذهنی، فکری، عاطفی و فرهنگی افراد برنامه ریزی های لازم را در جهت رشد و کسب کمال و سعادت انجام دهد.
نظر شما