گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و ترکیه تلفنی درباره سوریه/لغو سفر وزیر تجارت پاکستان به ایران

خبرگزاری شبستان:گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و ترکیه تلفنی درباره سوریه، لغو سفر وزیر تجارت پاکستان به ایران، عدم توافق ایران و پاکستان بر سر قیمت گاز از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و ترکیه تلفنی درباره سوریه، لغو سفر وزیر تجارت پاکستان به ایران، عدم توافق ایران و پاکستان بر سر قیمت گاز از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

دریافت تخفیف برای خرید عمده هواپیما مسئله غیرمعمولی نیست

یک پایگاه اخبار اقتصادی در آمریکا روز سه‌شنبه به تحلیل اظهارات «اصغر فخریه‌ کاشان»، معاون وزیر راه‌ و شهرسازی درباره تخفیف 50 درصدی شرکت بوئینگ به ایران پرداخته است.

پایگاه «استریت» در عنوان این مطلب نوشته است: «نکته‌ای به ایران: خرید بوئینگ خوب است، اما درباره تخفیف 50 درصدی فخرفروشی نکنید.»

در ادامه این مطلب آمده است: «یک مقام ایرانی ظاهراً درباره تخفیف 50 درصدی برای خرید 16.6 میلیارد دلاری هواپیماهای بوئینگ فخرفروشی کرده است. اما واقعیت این است که در بوئینگ و ایرباس هیچ مشتری‌ای قیمت فاکتور را برای خرید هواپیما نمی‌پردازد.»

«ریچارد ابولافیا»، تحلیلگر مسائل هوانوردی در شرکت «تیل گروپ» (از شرکت‌های فعال در تحلیل خرید و فروش‌های هواپیما) می‌گوید: «مشتری‌های عمده - یعنی هر کسی که خواستار خرید بیش از 12 هواپیما است - از تخفیف 50 درصدی ایرباس و بوئینگ نسبت به قیمت فاکتور برخوردار می‌شوند.»

«دوگ آلدر»، سخنگوی «بوئینگ» گفت: «ما درباره جزئیات هیچ توافقی به طور مشخص صحبت نمی‌کنیم. علاوه بر این شرکت‌های هواپیمایی که از بوئینگ و ایرباس هواپیما می‌خرند توافق می‌کنند که قیمت واقعی‌ای که می‌پردازند را علناً بیان نکنند.»

«اسکات همیلتون»، یکی دیگر از تحلیلگران مسائل هوانوردی هم نظری مشابه کارشناسان دیگر دارد: «این مشهور است که به سفارش‌های بزرگ خواه از ایرباس باشد یا بوئینگ یا بمباردیه تخفیف‌های بزرگ هم تعلق می‌گیرد.»

وی افزود: «اعلان ایران درباره تخفیف 50 درصدی، در راستای این واقعیت است.»

«آدیسون شونلاند» یکی دیگر از کارشناسان در این زمینه گفت: «دلیلی که مقام ایرانی این موضوع را بیان کرده این بوده که به مردمش بگوید که آن‌ها چقدر زرنگ بوده‌اند.»

وزرای خارجه ایران و ترکیه تلفنی درباره سوریه گفت‌وگو کردند

در آستانه برگزاری نشست سه جانیه میان ایران، روسیه و ترکیه برای بررسی بحران سوریه در قزاقستان، وزرای خارجه تهران و آنکارا تلفنی گفت‌وگو کردند.

به نوشته شبکه خبری «راشاتودی»، «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران و «مولود چاووش‌اوغلو» همتای ترک او، در یک تماس تلفنی به بررسی وضعیت سوریه و مفاد توافق برقراری آتش‌بس در این کشور پرداختند.

جزئیات بیشتری از این خبر هنوز منتشر نشده است.

مهر:

پاکستان از احتمال پیوستن ایران به روند حل مسئله افغانستان خبر داد

«اعزاز احمد چودری» معاون اول وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که اسلام آباد پیوستن ایران به محور روسیه ـ پاکستان ـ چین برای حل و فصل مسئله افغانستان را منتفی نمی داند.

این مقام پاکستانی پیشتر در رایزنی سه جانبه روسیه، پاکستان و چین پیرامون حل و فصل مسئله افغانستان در مسکو شرکت کرده بود.

معاون اول وزارت خارجه پاکستان در یک کنفرانس خبری در محل خبرگزاری بین المللی «روسیا سگودنیا» (روسیه امروز) اظهار داشت: «ایران هم همسایه پاکستان و هم همسایه افغانستان است. دهها سال است که سه میلیون آواره افغانی در خاک ایران به سر می برند... درگیریهایی در مناطق مرزی رخ می دهد. ما معتقدیم که ایران بر مبنایی کاملاً قانونی خواهان ایفای نقش است تا حرف این کشور در روند حل و فصل درگیری شنیده شود».

وی در ادامه افزود: «ما امروز [در رایزنی سه جانبه مسکو- پکن- اسلام آباد در روسیه] تصمیم گرفتیم که بطور مشترک کار کنیم و نمایندگان افغانستان و همچنین سایر کشورها از جمله ایران را دعوت نماییم. ایران می تواند [در این روند] نقش مثبتی ایفاء کند».

ایران در مساحتی معادل ۲برابر کل انگلیس رزمایش نظامی برگزار می‌کند

ایران در حال برگزاری رزمایش نظامی در جنوب این کشور است؛ رزمایشی که مساحت محل برگزاری آن دو برابر مساحت کل انگلیس است.

در گزارش «آی بی تایمز» آمده است: رزمایش نظامی «مدافعان آسمان ولایت ۷» که از روز دوشنبه ۲۶ دسامبر سال جاری میلادی در جنوب ایران آغاز شده با تجهیزات نظامی ساخت ایران انجام شده و در فضایی معادل دوبرابر کل بریتانیا در حال اجرا است.

این رسانه ادامه داد: بیش از ۱۷ هزار نفر در این رزمایش شرکت کرده اند و سیستم‌ های دفاعی موشکی ایران علاوه بر دیگر تسلیحات ایرانی در آن استفاده می شود. ‌۴۸۶ هزار کیلومتر مربع در جنوب و جنوبی شرقی ایران برای این رزمایش نظامی در نظر گرفته شده و نیروهای هوایی و دریایی ارتش به همراه نیروی هوافضای سپاه پاسداران و نیروهای پلیس در آن حضور دارند.

بر اساس اعلام «آی بی تایمز»، یکی از ابعاد مهم انتخاب این نقطه جغرافیائی برای رزمایش مذکور این است که فضای این مناطق به لحاظ استفاده انبوه پروازهای تجاری، منطقه هوائی حساسی به شمار می آید.

سفر وزیر تجارت پاکستان به ایران لغو شد/عدم توافق بر سر قیمت گاز

روزنامه «پاکستان» در گزارشی نوشت: پس از آنکه درخواست پاکستان مبنی بر کاهش قیمت گاز از سوی جمهوری اسلامی ایران مورد قبول واقع نشد سفر هیئت وزارت نفت پاکستان به تهران لغو شد.

از سوی دیگر، «خرم دستگیر خان» وزیر تجارت و صنعت پاکستان نیز که قرار بود برای امضای توافقنامه تجارت آزاد به تهران سفر کند، سفر خود را لغو کرده است.

قرار بود هیئت پاکستانی به سرپرستی وزیر تجارت و صنعت به ایران سفر کند، اما طرحی از سوی ایران برای ایجاد شبکه بانکی و نیز توافقنامه تجارت آزاد بین دو کشور پیشنهاد شده بود که تاکنون از سوی وزارت تجارت و صنعت پاکستان مورد بررسی قرار نگرفته است و امید می رود در ماه های آینده مذاکرات بین دو کشور برگزار شود.

روزنامه «اکسپرس» در گزارشی نوشت: پاکستان به دلیل تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی پروژه خط لوله گاز را اجرایی نکرد و دو سال از مهلت قانونی داده شده به پاکستان می گذرد.

همچنین دولت پاکستان درخواستی مبنی بر کاهش قیمت گاز به ایران داده است که مورد توافق مقامات ایرانی قرار نگرفته و به همین دلیل هیئتی از وزارت نفت پاکستان که قرار بود سه شنبه هفته جاری به ایران سفر کند، سفر خود را لغو کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

نشنال ریویو: آمریکا در ایران همپیمانانی دارد که باید به قدرت گرفتن آنها کمک کند

پایگاه اینترنتی نشنال ریویو در گزارشی توصیه‌هایی به رئیس جمهور جدید آمریکا ارائه کرده است که شامل بازنگری در برجام، برقراری رابطه با عناصر ضدنظام داخلی و تحکیم جبهه ضد ایرانی "ریاض- تل‌آویو" می‌شود.

درحالی که فقط چند روز از فاش شدن نامه 30 عنصر ضدانقلاب با "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور منتخب آمریکا، می‌گذرد نشریه نشنال ریویو در گزارش خود نوشت: دوران ریاست جمهوری "باراک اوباما" در حالی رو به پایان است که فاجعه‌آمیزترین میراث خارجی او رویکرد در قبال ایران بود. همین موضوع موجب شد تا ایران امروز از یک بستر مناسب اتمی که به تدریج در حال رشد است، بهره‌مند شود. امروز ایران برای اولین بار در تاریخ معاصر، از خلیج فارس دریای مدیترانه را فرماندهی می‌کند.

نشنال ریویو در بخش دیگری از این گزارش به توافق هسته‌ای اشاره کرد و نوشت: اولین اقدام برای ایجاد تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران، بازنگری بر بخش‌های کلیدی توافق هسته‌ای است. مهلت شرط و شروط‌های توافق هسته‌ای به سرعت پایان می‌یابد و احتمالا ایران به زودی از سانتریفیوژهایی با سرعت بالا بهره می‌گیرد. از سوی دیگر امتیاز تحقیق و توسعه‌ای به ایران اعطا شده که امکان نوسازی زیر ساخت‌های اتمی را به این کشور می‌دهد. امتیازهای اقتصادی که به ایران دادیم نیز به ساختار تحریم‌ها لطمه زده است. بنابراین ضرورت دارد تمامی این موارد مهم در توافق بازنگری شوند.

نشنال ریویو در ادامه مدعی شد: ایران در مسیر غنی سازی اورانیوم در داخل کشور است و با خاتمه محدویت‌های اعمال شده در برجام آن ‌را صنعتی خواهد کرد. آمریکا باید شرایطی را بوجود آورد که در آن تاکید شود ایران فقط حق دارد برنامه اتمی نمادین داشته باشد. غنی‌سازی‌های صورت گرفته در ایران باید به طور مداوم برای پردازش میله‌های سوختی که تبدیل آن به اهداف نظامی مشکل باشد، به خارج از کشور انتقال یابد. یک ایران نفت‌خیز نیازی به بسط شبکه اتمی با فعالیت هزاران سانتریفیوژ پیشرفته و انباشتن اورانیوم غنی شده ندارد.

نگارنده این گزارش در ادامه مدعی شده است: اگر آمریکا خواستار در پیش گرفتن رویکردی موفقیت آمیز در قبال ایران است، باید سیاست‌های غلط و نادرستی که بر اجتناب از مواجه با ایران سخن می‌گویند را کنار بگذارد. 

نشنال ریویو به تحقیر نظامیان آمریکایی در خلیج فارس از سوی نیروهای نظامی ایران اشاره کرد و نوشت: به شرایطی رسیده‌ایم که مقامات ایران به تنبیه آمریکا پرداخته و نیروهای سپاه پاسداران نظامیان آمریکایی را در آب‌های بین المللی به سخره می‌گیرند. به همین دلیل دونالد ترامپ باید همه نگرانی‌های موجود را برطرف کند.

نشنال ریویو در ادامه پیشنهاد کرد ترامپ به دوستان خود در ایران توجه بیشتری کند. این نشریه مدعی شد آمریکا در داخل ایران یاران آماده‌ای دارد که باید تلاش کند آن‌ها قدرت بگیرند.

نگارنده گزارش تاکید کرد: به عقب راندن ایران در خاورمیانه دستور روز واشنگتن است و برهم زدن قدرت فرامنطقه‌ای ایران باید اولویت مهم دولت ترامپ باشد. بهترین عرصه برای موفقیت در این مسیر پرداختن به اطراف ایران در خلیج فارس است.

شیخ نشین‌های خلیج فارس که تحت رهبری عربستان سعودی هستند، در بحبوحه رقابت گسترده منطقه‌ای با ایران قرار دارند. واشنگتن وظیفه دارد از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در این مسیر حمایت کند و با اعمال فشار بر آن‌ها سعی کند کشورهای عرب را به کاهش و حتی قطع روابط تجاری و دیپلماتیک با ایران مجاب کند.

دشمنی مشترک عربستان و اسرائیل در خاورمیانه با ایران این دو را به یکدیگر نزدیکتر می‌کند. آمریکا باید این دو را تحت فشار قرار دهد تا فراتر از تبادل اطلاعات گام برداشته و روابط تجاری دوجانبه برقرار کنند، یعنی عربستان نفت خود را با فناوری اسرائیلی‌ها معاوضه کند.

نشنال ریویو در انتهای این گزارش نوشت: پیچیدگی‌های موجود در خاورمیانه و گسترش قدرت نفوذ ایران تا دریای مدیترانه، لزوم بازنگری بر سیاست‌های آمریکا در قبال این کشور را بیش از هر زمان دیگری نمایان کرده است. امری که انتظار می‌رود از سوی دونالد ترامپ صورت بگیرد و در مناسباتی که اوباما با ایران به راه انداخت، بازنگری جدی شود.

کد خبر 597338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha