بصیرت راهبرد   ناامیدی و رو  کردن دست دشمن است

خبرگزاری شبستان: بصیرت ما دشمن را در اهدافش ناامید می‌کند، یعنی نقشه‌های او را برملا کرده و به او می‌فهماند که متوجه اهداف او شده‌ایم. مسلما دشمن وقتی بداند که دستش رو و نیت پنهانی او برای ما آشکار شده است، دیگر از این راه وارد نمی‌شود.

آیت الله رحیم توکل، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت وگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در رابطه با مولفه های کسب «بصیرت» اظهار کرد: «بصیرت» به آگاهی گفته می شود و اینکه انسان برخورد عالمانه و آگاهانه با مسائل داشته باشد.

 

وی افزود: اهمیت بصیرت به اهمیت متعلَق آن است، این که انسان چه می خواهد انجام دهد تا در آن امر، با بصیرت داخل شود. گاه انسان قرار است وسیله ای خریداری کند پس اهمیت و ارزش بصیرت ِ او، به میزان قیمت وسیله ای که خریداری می کند، بستگی دارد. به عبارت دیگر یعنی به اعتبار اهمیت متعلق بصیرت، نفس «بصیرت» نیز اهمیت پیدا می کند.

 

نماینده خبرگان رهبری تصریح کرد: گاه موضوع بصیرت، آگاهی داشتن و بصیرت داشتن در امر دین است و چون دین، امر بسیار مهمی است بصیرت در دین نیز باید بسیار پُراهمیت باشد. برای بصیرت داشتن در دین باید به چند نکته توجه کرد؛ نکته اول شناخت دوست از دشمن است. دشمن خود را دلسوز جلوه می دهد و دوستان را خراب می کند تا ما فریب ظاهر مسئله را بخوریم. بنابراین، شناخت و تشخیص دوست از دشمن اهمیت دارد.

 

آیت الله توکل ادامه داد: نکته دوم شناخت نحوه عملکرد دشمن است و اینکه چه ابزاری دارد؟ چه برنامه هایی دارد؟ از چه راه هایی وارد عمل می شود؟ اینکه به برنامه های دشمن آگاهی داشته باشیم. نسبت به ابزارها و عملکرد او بصیر باشیم.

 

موضوع دیگری که ایشان به آن اشاره داشت مسئله «بصیرت در شناخت اهداف دشمن» است. اینکه دشمن چه اهدافی را دنبال می کند؟ می خواهد به کجا برسد؟ مقصود و منظور او از اقداماتی که انجام می دهد چیست؟ یعنی اطلاع کسب کردن از کار و اهداف دشمن.

 

آیت الله توکل ابراز کرد: نکته چهارم در این مسیر، آن است که ما دشمن را در اهدافش ناامید کنیم. یعنی نقشه های او را برملا کرده و به او بفهمانیم که ما متوجه اهداف او شده ایم. مسلما دشمن وقتی بداند که دستش رو و نیت پنهانی او برای ما آشکار شده است، دیگر از این راه وارد نخواهد شد.

 

نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری ضمن بیان اینکه چهار نکته مطرح شده، از موارد بسیار مهم در برخورد با دشمن و نشانه بصیرت انسان در رویارویی با دشمنان است، تاکید کرد: امر پنجم در این فرآیند، آن است که ما به گونه ای با دشمن برخورد کنیم که او تصور کند، موفق شده است. یعنی به اصطلاح دست خود را برای دشمن رو نکنیم. به گونه ای رفتار کنیم که دشمن تصور کند به اهداف خود نزدیک شده است.

 

وی در توضیح دستاوردهای این نوع رفتار با دشمن خاطرنشان کرد: این نوع رفتار باعث می شود اهداف پنهان و مخفی دشمن برای ما روشن و آشکار شود. با این شیوه می توان دشمن را به خدمت گرفت. یعنی او تصور می کند که در نقشه خود موفق عمل کرده است چرا که ما اطلاعات غلط در اختیار او قرار می دهیم برای این که بتوانیم به اطلاعات بیشتری دسترسی پیدا کنیم. این در واقع به خدمت گرفتن دشمن است که به بصیرت و آگاهی و مهارت فراوان نیاز دارد. این که دشمن اهداف و برنامه های ما را شناسایی نکند بلکه با تصور موفقیت خود، به دنبال عملی کردن اهداف و عملکرد خود باشد تا ما بتوانیم بهتر او را شناخته و در مسیر اهداف خودمان از او بهره بگیریم.

کد خبر 597280

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha