به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پس از اجرایی شدن برجام و برداشته شدن تحریم های نفتی افزایش تولید و صادرات نفتی مهم ترین عاملی است که وضعیت اقتصادی ایران را رونق داده و پیش بینی می شود که رشد اقتصادی ایران را بیش از این هم افزایش دهد.
بنابراین گزارش، طبق ترجمه ایرنا، صندوق بین المللی پول در تازه ترین گزارش خود در خصوص رشد اقتصادی کشورهای جهان در سال آتی میلادی؛ تصریح کرده است که ایران در سال 2017 شاهد رشد اقتصادی 6/6 درصدی خواهد بود. بر اساس این گزارش ؛ افزایش تولید و صادرات نفت که در سایه توافق هسته ای ایران باقدرت های جهانی صورت گرفته اصلی ترین عامل در افزایش رشد اقتصادی ایران عنوان شده است.
'کاتریونا پرفیلد' مسئول هیئت اعزامی صندوق بینالمللی پول برای بررسی شرایط اقتصادی ایران،در بیانیهای اعلام کرد: رونق صنعت نفت کمک میکند تولید ناخالص داخلی این کشور دوباره روند افزایشی در پیش گیرد.
علاوه براین، خبرگزاری ترند آذربایجان به نقل از اداره اطلاعات انرژی آمریکا* گزارش داد، میانگین تولید نفت ایران در 9 ماه ژانویه تا سپتامبر 2016 (11 دی 1394 تا 9مهر1395) سه میلیون و 920 هزار بشکه در روز بوده که 18.8 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش، تولید نفت ایران با احتساب میعانات گازی در ماه سپتامبر2016 (شهریور-مهر) به چهار میلیون و 170 هزار بشکه در روز رسید که حدود 20 هزار بشکه در روز بیشتر از نوامبر 2015 (آبان-آذر 1394) و 870 هزار بشکه در روز بیش از سپتامبر 2015 است.
بر اساس گزارش یاد شده، کشورمان در سپتامبر 2016 بیشترین سطح تولید نفت را از اواخر دهه 1980 میلادی تجربه کرده است.
به نوشته ترند، در گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا به مقدار نفت خام و میعانات گازی به صورت مجزا اشاره نشده است، اما بر اساس گزارش سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و آژانس بین المللی انرژی**، سطح تولید نفت کشورمان در سپتامبر گذشته حدود سه میلیون و 650 هزار بشکه در روز بوده است.
ترند، میزان تولید میعانات گازی ایران را در سپتامبر 2016 بنا به آمار اعلامی از سوی کشورمان حدود 560 هزار بشکه در روز عنوان کرد.
نظر شما