به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله سید ابوالحسن حسن زاده، امام جمعه موقت اهواز، امروز(7 دی) در همایش استانی سوادآموزی که در تالار طلائیه برگزار شد، با تبریک 7 دی سالروز دستور امام خمینی(ره) بر تشکیل نهضت سوادآموزی، بر اهمیت علم آموزی تاکید کرد و گفت: اهمیت علم در اسلام، قرآن و سیره رسوال الله(ص) بیان و دین اسلام با خواندن آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه در زمان پیامبر(ص) مدینه به بزرگترین مرکز علمی جهان تبدیل شد در حالی که چند سال قبل از بعثت پیامبر(ص) تعداد باسوادان به 10 نفر هم نمی رسید، آنچه امروز در بحث سوادآموزی در جامعه به آن نیاز داریم دو مقوله عدالت و توسعه است.
وی با بیان اینکه در جامعه اسلامی ما کسی که سواد نداشته باشد نمی تواند حق خود را بگیرد و عدالت به طور کامل در جامعه ایجاد نمی شود، اضافه کرد: جامعه توسعه یافته هم جامعه ای است که در آن بی سواد نباشد، هر چه تعداد بی سوادان بیشتر باشد به همان انداره از توسعه فاصله می گیریم.
آیت الله حسن زاده، با تاکید بر اینکه امروز با فرهنگ مدرک گرایی در جامعه مواجه هستیم که این یک آسیب محسوب می شود، تصریح کرد: متاسفانه آمار بی سوادی ما هنوز بالاست و نیاز به یک برنامه ریزی دقیق و عزم و اراده جمعی از سوی آموزش و پرورش دارد.
وی با اشاره به اینکه با مطالعه ای که بر کشورهای پیشرفته صورت گرفته مشخص شده توسعه آنها به خاطر توجهی بوده که به آموزش پایه داشتند، نه آموزش عالی؛ ابراز کرد: از این رو آموزش و پرورش باید در بحث آموزش پایه تلاش بیشتری کند.
وی با بیان اینکه علم و دانش که در جامعه باشد بسیاری از مسائل را می توان حل کرد، اذعان داشت: امروز استقلال کشور، موفقیت در اقتصاد مقاومتی، شرکت های دانش بنیان، کشاورزی، اشتغال و... مرهون علم است که پایه های آنها در آموزش و پرورش گذاشته می شود.
امام جمعه موقت اهواز، عنوان کرد: هیچ دولتی از زمان پیروزی انقلاب تاکنون نتوانسته آموزش و پرورش را به جایگاه والای خود برساند و تا وقتی نگاه به آموزش و پرورش نگاه مصرفی است و نگاه به نفت، مخابرات، صنایع و... تولیدی، وضعیت همین است.
وی ادامه داد: اگر نگاه به آموزش و پرورش تغییر کند _نه فقط از لحاظ نظری و تئوری_ و صندوق توسعه ملی و ذخیره ارزی بخشی را به آموزش و پرورش اختصاص دهد می توانیم در آموزش و پرورش تحول ایجاد کنیم ولی هیچ دولتی نگاهش اینگونه نیست.
نظر شما