خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بدون شک ايمني اولين و مهمترين هدف هر پروازي است زيرا ايمني نه تنها باعث جلوگيري از ضايعات ناشي از خسارت يا آسيب مي شود بلکه همچنين ميتواند در اقناع اذهان عمومي و بهبود سوددهي شرکتهاي هواپيمايي تجاري و مسافري مؤثر باشد. بنابراين شرکتهاي حاضر در صنعت هواپيمايي دريافتهاند که سرمايهگذاري بر روي ايمني در تمامي سطوح شرکت، يک سياست اصولي و منطقي است.
بنابراین گزارش، يکي از گامهايي که در اين زمينه برداشته شده است، وجود متخصصين ناوبري هوايي در هواپيماهاي مسافربري، ترابري و شکاري ميباشد که به عنوان رکن اصلي يک پرواز ايمن محسوب ميشوند. ناوبر هوايي را تقريباً ميتوان خلبان دوم ناميد؛ فردي که قبل از پرواز مسؤوليت تهيه و طراحي نقشه مسير پرواز را برعهده دارد و تعيين ميکند که هواپيما بايد در چه ارتفاعي، با چه سرعتي و در چه هوايي پرواز نمايد و اگر هواپيما رادار داشته باشد، ناوبر در پشت رادار مينشيند و ابرهاي مختلف را شناسايي ميکند.
این گزارش می افزاید: در کشورمان در راستای به روزآوری این دانش شرکت فناوری های نو آلماز-آنتی روسیه قرارداد همکاری با یک شرکت ایرانی در عرصه نوسازی و تولید سامانه ها و تجهیزات ناوبری هوایی امضا کرده است. ایرنا در این زمینه به نقل از شرکت روسی نوشته است: "قرارداد همکاری که با شرکت صنایع الکترونیک شیراز امضا شده، در برگیرنده حوزه فعالیت ها در عرصه نوسازی ناوبری هوایی است. موافقت نامه امضا شده از جمله شامل تحقیقات مشترک علمی، تولید و تحویل و خدمت رسانی، سامانه های ناوبری از جمله در هواپیماها، مخابرات و نظارت می شود. هدف از این موافقت نامه توسعه سامانه های ناوبری هوایی ایران و نیز پیشبرد نتایج پژوهش ها در بازارهای کشور ثالت است."
یادآور می شود: آلماز آنتی با سابقه کار 40 ساله یادگار صنایع پیشرفته دوران شوروی، اکنون به عنوان یکی از سازندگان برتر تجهیزات الکترونیکی و مخابراتی در کنار ساخت سامانه های جنگ افزاری شهرت زیادی دارد و مجموعه های موشکی اس 300 این شرکت به کشورهای مختلفی از جمله ایران فروحته شده است و چین نیز اس 400 را خریداری کرده و هند و ترکیه هم خواستار آن هستند.
نظر شما