به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، مدرسه بین المللی مدیریت مصرف انرژی در تبریز، عصر گذشته(۶دی) با حضور مدیران و مسئولان استانی و کشوری و با شرکت اساتید برجسته بین المللی افتتاح شد.
همایش سه روزه مدیریت مصرف انرژی در تبریز در حال برگزاری است و اساتید متخصص در زمینه انرژی و مدیریت مصرف در این همایش در خصوص بازرسی انرژی بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی در بخش صنایع، معیارهای مصرف انرژی در صنایع، ارائه راهکارهای بهینه سازی و توجه به خط تولید حین خرید، طراحی و مدل سازی برنامه های مدیریت مصرف، شبکه های هوشمند با نفوذ بالای منابع انرژی تجدید پذیر، مطالعات پایایی در سیستم های قدرت سخنرانی خواهند کرد.
محمودرضا حقی فام، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در این همایش ابراز داشت: با وجود رشد مصرف انرژی الکتریکی در کشورهای صنعتی به نسبت کشورهای در حال توسعه، بهره وری انرژی در این کشورها در حال افزایش است.
وی تاکید کرد: نرخ مصرف انرژی در ایران ۱۴برابر ژاپن و حدود چهار و نیم برابر مصرف جهانی است که این نرخ به اقتصاد کشور فشار می آورد و باعث به خطر افتادن امنیت انرژی و سلامت محیط زیست می شود.
حقی فام اظهار داشت: ادامه این روند باعث به خطر افتادن توسعه کشور می شود و با توجه به امضای پروتکل های بین المللی محیط زیست اگر نتوانیم مصرف انرژی را مدیریت کنیم ناچار به پرداخت جریمه های بین المللی خواهیم شد.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: مدیریت صحیح مصرف انرژی با تسهیل ورود بازار خصوصی و مدیریت موثر شبکه می تواند در به حداقل رساندن عوامل کاهش بهره وری انرژی و فعال سازی بخش مصرف در مدیریت شبکه های برق و کاهش آسیب پذیری شبکه موثر باشد.
همچنین محمدرضا پورمحمدی، رئیس دانشگاه تبریز، در آیین افتتاح این مدرسه بین المللی گفت: با توجه به افزایش جمعیت کشور تقاضا برای انرژی نیز افزایش می یابد و اگر با همین روند پیش برویم در آینده ای نه چندان دور در راستای تولید انرژی با مشکلات قابل توجهی رو به رو می شویم.
وی تاثیرات منفی تولید انرژی بر روی محیط زیست را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: برای جلوگیری از تحمیل این اثرات بر روی محیط زیست کشور، باید تجهیزات فرسوده بهینه سازی شوند تا هدر رفت انرژی و به تبع آن نیاز به تولید بیشتر به حداقل برسد.
رئیس دانشگاه تبریز افزود: متاسفانه در کشور ما بحث بازیافت انرژی دارای اهمیت نیست و بخش عمده ای از اقتصاد ایران در این نقطه گره خورده است.
افشین روشن میلانی، رئیس مدرسه بین المللی مدیریت مصرف انرژی نیز در این مراسم، مدیریت مصرف را از ارکان اقتصاد مقاومتی دانست و ابراز داشت: در چالش بهینه سازی مصرف انرژی بازیگران متعددی با انگیزه های اقتصادی در تعامل با یکدیگر نقش آفرینی می کنند.
وی افزود: نقش اقتصاد در معادلات میان تامین کنندگان و مصرف کنندگان مسیری گشوده که برق را به عنوان یک کالا تعریف کرده و بازارهایی را برای معامله آن بر اساس تعاملات عرضه و تقاضا ایجاد می کند.
روشن میلانی با اشاره به اهداف راه اندازی مدرسه بین المللی مدیریت مصرف انرژی عنوان کرد: تفکر اولیه ایجاد این مدرسه از دیدگاه مصرف کنندگان عمده صنعتی و تأمین کنندگان انرژی به وجود آمد و تلاش دارد دستاوردهای علم مدیریت مصرف را در اختیار مشتاقان قرار دهد تا ذینفعان با آخرین تعاریف و تجربیات و اقدام های انجام گرفته در این زمینه آشنا شوند.
رئیس مدرسه بین المللی مدیریت مصرف انرژی با اشاره به برگزاری کارگاه های تخصصی در طول این همایش گفت: سرفصل های این کارگاه ها مختص صنایع منطقه برای آشنایی با شرایط مختلف مصرف و آشنایی با مشوق های صنعت برق در جهت بهره گیری بهینه از مصرف انرژی تنظیم شده است.
وی افزود: این کارگاه های تخصصی به طور موازی برای شرکت های برق جهت آشنایی با دستاوردهای تحقیقی در این زمینه برنامه ریزی شده است.
گفتنی است، این گردهمایی از ۶ تا ۸ دی ماه با مشارکت شرکت توزیع نیروی برق تبریز، دانشگاه تبریز، شرکت توانیر و انجمن انرژی ایران شاخه آذربایجان شرقی، در دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار می شود.
نظر شما