برگزاری نشست تخصصی اربعین؛ ظرفیت ها و آسیب ها

خبرگزاری شبستان: نشست تخصصی اربعین؛ ظرفیت ها و آسیب ها امروز عصر با حضور کارشناسان مسائل جهان اسلام در دانشکده مطالعات جهان اسلام برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان نشست تخصصی اربعین؛ ظرفیت ها و آسیب ها با حضور محمدعلی رامین، کارشناس و تحلیلگر جهان اسلام و رضا میرابیان، کارشناس مسائل خاورمیانه و جهان اسلام در ساختمان پژوهشکده مطالعات جهان اسلام برگزار شد.

محمدعلی رامین با اشاره به اهداف برگزاری مراسم اربعین گفت: باید به این موضوع توجه داشته باشیم که هدف ما از برگزاری مراسم اربعین چیست و چه اهدافی در درون این مراسم وجود دارد.

وی در خصوص فراهم کردن زیر ساخت های مناسب جهت برگزاری این مراسم بیان داشت: باید از همین امروز به دنبال فراهم کردن زیر ساخت های مناسب برای تردد زائرین باشیم، تهیه اتوبوس های نو که در درون خود عراق باشد، افزایش تعداد مرزهای کشور برای تردد راحتر زائرین، سامان دهی موکب ها در داخل مرزهای ایران و عراق و حتی تهیه لوازم شخصی زائرین نیز از زیر ساخت های است که باید توسط ستاد اربعین در نظر گرفته شود.

این کارشناس مسائل جهان اسلام اظهار داشت: همکاری دولت ایران و عراق باید به گونه ی باشد که موضوع اربعین به عنوان اقتدار و امنیت ملی دو کشور محسوب شود. بسیج ایران و حشد الشعبی یا همان بسیج مردمی عراق باید با کمک هم یک بسیج اربعین را تشکیل دهند و در این راه نیز همه باید به دنبال دعوت و همکاری میان شیعه و سنی باشند.

محمدعلی رامین ادامه داد: مراسم اربعین باید به عنوان دهه اربعین مطرح شود و اهداف و انگیزهای آن نیز باید مشخص شود تا پیام عاشورا دراین راهپیمایی هرچه بیشتر شنیده شود تا زائرین و مسلمانان تفکر حسینی داشته باشند.

در ادامه این نشست رضا میرابیان گفت: آن چیزی که کربلا و امام حسین(ع) را به دنیا معرفی خواهد کرد اربعین است. با روند که اربعین و گسترده شدن جمعیت راهپیما در مراسم اربعین داشته اند باعث شد تا هم اکنون در دانشگاه های غربی واحدی به نام اربعین شکل بگیرد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه و جهان اسلام اظهار داشت: چگونه می شود حجم وسیعی از انسانها را بدون کوچکترین مشکل در کنار هم جمع کرد و برای برگزاری یک مراسم به حرکت در آورد، این اتفاق به برکت امام حسین(ع) است.

وی با اشاره به جایگاه اربعین در بین مردم عراق بیان داشت: سرنگونی صدام موجب شد مردم عراق به گذشته خود برگردند؛ در دوران صدام مردم عراق به دنبال از بین بردن حوزه و روحانیت بودند اما بعد از هلاکت صدام مردم به گذشته خود بازگشتند و کم کم موضوع اربعین را دوباره شکل دادند و الان نیز اربعین ضامن حیات عراق و شیعه و تعیین کننده راه زندگی مسلمانان جهان شده است.

میرابیان در خصوص شکل گیری حشد الشعبی در عراق گفت: حشد الشعبی یا همان بسیج مردمی عراق از درون مراسم اربعین و از دل و خون و مرجعیت عراق بیرون آمد. داعش فکر می کرد که کار عراق تمام است و می تواند تمام عراق را تصرف کند اما با شکل گیری حشد الشعبی این اتفاق نیفتاد و داعش نتوانست کنترل عراق را بدست بگیرد. حشد الشعبی مصداق شجره طیبه است که به عنوان حافظ و ضامن عراق و مردمانش تعیین شده است.

وی با اشاره به دوستی دو کشور ایران و عراق بعد از جنگ هشت ساله خاطر نشان کرد: موضوع اهل بیت(ع) و عاشورا تنها چیزی بود که می توانست ارتباط بین ایران و عراق را بعد از جنگ برقرار کند و جز این چیز دیگری نمی توانست بین این دو کشور ارتباط برقرار کند.

میرابیان با اشاره به آسیب های موجود و احتمالی در برگزاری مراسم اربعین بیان کرد: مردم عراق در بین جامعه اعراب به کرامت داشتن معرف هستند، انسانی که کرامت دارد عزت نفس هم دارد پس ما باید در صحبت ها و ارتباطاتی که با مسئولین عراقی داریم عزت نفس آنها را حفظ کنیم و به مسئولان رده پایین و محلی آنها دستور ندهیم زیرا انها فکر می کنند ما بالاسر آنها ایستاده ایم و می گویم که باید چکاری انجام دهند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه و جهان اسلام گفت: ما نباید بدون هماهنگی با مسئولین عراقی در خصوص ستاد اربعین کاری انجام دهیم، مثل برداشتن ویزای ایرانی ها برای ورود به خاک عراق؛ زیرا  یک بخش نبود ویزا امنیتی می باشد که دولت عراق نمی تواند آنرا کنترل کند. ما باید اجازه دهیم عراقی ها هرچقدر ظرفیت و توان دارند را انجام دهند و نباید به آنها فشار بیش از حد بیاوریم.

وی در پایان اظهار داشت: ستاد اربعین دست وزارت کشور است اما این به معنی کنار کشیدن بقیه نیست و باید کارها تقسیم شود. ظرفیت های اربعین هرسال در حال بیشتر شدن است و اگر بفکر نباشیم به آسیب تبدیل خواهد شد، مانند مسئله ای امسال برای مهران پیش آمد و منجر به شکستن مرز از سوی مردم شد.

 

کد خبر 597016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha