ه گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سیدمحمدرضا دستغیب، دبیر ستاد بزرگداشت خدیجه انقلاب اسلامی (بانو لائیب) امروز (6 دی) در نشست خبری با خبرنگاران که در مرکز مطالعات اسلام و حقوق بشردوستانه قم برگزار شد، عنوان کرد: بانو لائیب بانویی با اصالت تونسی بود که در فرانسه زندگی میکرد و بعد از انقلاب اسلامی ایران به مذهب تشیع مشرف شد.
وی افزود: بانو محرزه لائیب متولد 28 ژانویه 1937 در تونس متولد شدند و در سال 1980، همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی به مذهب تشیع گروید و به خاطر حمایت های مالی فراوانی که به اسلام و مکتب اهل بیت (علیهم السلام) داشت، «خدیجه انقلاب اسلامی» نام گرفته است.
دبیر ستاد بزرگداشت خدیجه انقلاب اسلامی اظهار داشت: بانو لائیب در زمان حیات خویش هم قبل از تشرف به مذهب تشیع و هم پس از آن، فعالیتهای خیریه زیادی داشت.
دستغیب افزود: انگیزه ای که باعث شد بانو لائیب به مکتب اهل بیت (علیهم السلام) جذب شود، تأثیر و بازتاب انقلاب اسلامی در آن زمان بود که بازتاب گسترده ای داشت.
وی ادامه داد: همان طور که امام خمینی (ره) فرمودند: «انقلاب ما انفجار نور بود»؛ چون این نور معنوی است، جلوی گسترش آن را نمی توان گرفت؛ در این میان، کسانی که چشم بینا تر، ضمیر آگاه تر و فطرت پاک دارند، بهتر میتوانند جذب نور شوند و بانو لائیب جزو این افراد بود.
دبیر ستاد بزرگداشت خدیجه انقلاب اسلامی با اشاره به خصایل و فضایل اخلاقی بانو لائیب، گفت: بیشتر افرادی که با وی آشنا میشدند، شیفته اخلاق و رفتار او میشدند.
دستغیب یادآور شد: بانو لائیب قبل از این که به مذهب تشیع بگراید، با شخصیت امام خمینی (ره) در نوفل لوشاتو آشنا شده بود و به محضر امام مشرف شده بود؛ وی بعد از تشیع با کانون اسلامی دانشجویان در فرانسه آشنا شد و از نظر مادی و معنوی کمکهای شایانی به این مجموعه داشت، به طوری که کل مجموعه پس از آشنایی با وی به مذهب تشیع گرویدند.
وی یادآور شد: در آن زمان، فعالیتهای دانشجویی در پاریس وضعیت ملتهبی داشت و برای دانشجویان، علیه نظام جمهوری و انقلاب اسلامی، برنامه ریزی شده بود و اگر وجود ایشان نبود، دانشجویان کانون اسلامی دانشجویی پاریس نمی توانستند نقش خود را در مقابله با جریانهای انحرافی به درستی بازی کنند.
دبیر ستاد بزرگداشت خدیجه انقلاب اسلامی بیان داشت: بانو لائیب و همسر ایشان هر دو با هم در یک سنگر مبارزه میکردند و در بعد مادی و معنوی، کمکهای شایانی به اسلام، انقلاب و جریانهای انقلابی آن زمان کردند.
دستغیب یادآور شد: بانو لائیب و همسر ایشان دستگاه چاپی برای کانون اسلامی دانشجویان پاریس تهیه کرده بودند که کمک شایانی به فعالیتهای این مجموعه داشت.
وی تصریح کرد: این بانو در طول عمر خود رنجها و مصائب زیادی را متحمل شد و تبلیغات و تهمتهای زیادی علیه وی صورت گرفت، اما تا لحظات پایانی عمر خود بر همان نحله و پیمان خود استوار باقی ماند.
دبیر ستاد بزرگداشت خدیجه انقلاب اسلامی افزود: بانو لائیب بخش زیادی از ثروت خود را در اواخر عمر خود از دست داد و با وضعیت نامناسبی در تاریخ 14 دسامبر 2015 از دنیا رفت، ایشان وصیت کرده بود که در جوار مرقد امام خمینی (ره) به خاک سپرده شود، اما به دلایلی در تاریخ 29 دسامبر 2015 در قبرستان بقیع قم به خاک سپرده شد.
دستغیب با اشاره به بزرگداشت بانو لائیب در قم، گفت: به مناسبت سالگرد رحلت بانو لائیب، مراسم بزرگداشتی در ایام درگذشت این بانوی گرامی برگزار میشود.
وی ادامه داد: نخستین بزرگداشت بانو لائیب در روز چهارشنبه (8 دی) ساعت 15 در تالار شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار میشود، در این مراسم، تمبر یادبودی که به یاد بانو لائیب توسط اداره پست جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است، رونمایی میشود.
دبیر ستاد بزرگداشت خدیجه انقلاب اسلامی اضافه کرد: مراسم ساگرد بانو لائیب در شام چهارشنبه (8 دی) بعد از نماز مغرب و عشا در حسینیه شهدا واقع در خیابان صفاییه قم برگزار میشود.
دستغیب یادآور شد: بازماندگان بانو لائیب همراه با جمعی از دوستداران و علاقمندان به این بانوی بزرگوار در روز چهارشنبه (8 دی) ساعت 11 در کنار مزار وی که در جوار امامزاده جمال غریب واقع در آرامستان بقیع قرار گرفته است، حضور مییابند.
نظر شما