مدعیان دروغین خروجی تنزل گفتمان انتظار به خواب و ملاقات اند

خبرگزاری شبستان: به جای مطالبه اقتصاد مقاومتی براساس گفتمان انتظار و بحث براساس موضوعات علمی، فرهنگی و تمدنی با محور مهدویت، بعضا متاسفانه به مسائل آسیب زا مثل ملاقات گرایی‌ها یا خواب گرایی‌های افراطی می‌پردازیم که نتیجه‌اش ادعاهای دروغین است.

حجت الاسلام و المسلمین امیرمحسن عرفان، مدرس دانشگاه معارف در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که در زمان غیبت، چگونه باید از امام زمان(عج) به عنوان حجت خداوند روی زمین بهره مند شد، اظهار کرد: بهره مندی از امام زمان(عج) از وجود ایشان است نه فقط حضور ظاهری شان، به عبارت دیگر اگر امام عصر(عج) را منبع خیر می دانیم، این منبع خیر، به واسطه حضور و وجود ایشان است حتی اگر آن حضرت(عج) را نبینیم.

وی با اشاره به اینکه غیبت حضرت(عج) به معنای حضور و عدم ظهور است، تصریح کرد: حضور و وجود حضرت(عج) منبع خیر و فیض در عالم هستی است و گاهی اوقات، استفاده از منبع فیض، چه اختیاری و چه اجباری بهره هایی را برای فرد دارد، اگر کسی در عالم هستی متوجه ویژگی ها، خصوصیات و نقش کلان خورشید در عالم نباشد و حتی منکر آن هم باشد، بازهم از خورشید بهره خواهد برد، بهره بردن از امام زمان(عج) نیز اینگونه است.

 

امام زمان (عج) منبع فیض است

عرفان اضافه کرد: وجود امام زمان (عج) منبع فیض است و این فیض و خیر، به منکران حضرت(عج) و افرادی که معتقد نیستند، هم می رسد، زیرا عالم هستی، وابسته به وجود ایشان است.

این پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به تعبیر علامه طباطبایی (ره) در کتاب شیعه در اسلام، افزود: این عالم می فرماید: «هدایت به معنای ارائه طریق، نیازمند ظهور امام زمان(عج) است اما اگر هدایت به معنای ایصال به مطلوب باشد، امام(عج) از راه باطن، نفوس و ارواح مردم، اشراف و اتصال دارد و نیازمند ظهور نیست».

وی ادامه داد: امام زمان(عج) فرموده اند: «بهره بردن از من در دوران غیبت، همانند بهره بردن از خورشید پشت ابر است» به عبارت دیگر حضرت(عج) می فرمایند: تکاپوی اجتماعی و تحرک و پویایی با صرف زنده بودن من رخ خواهد داد اما اگر می گوییم انتظار به معنی زمینه سازی است و دستاوردهای کلان تمدنی و فرهنگی دارد، بدین معناست که حضرت(عج) را حی و حاضر و منبع تحرک و پویایی می دانیم.

 

رویت یا عدم رویت تاثیری در بهره مندی از فیوضات مهدوی ندارد

عرفان بیان کرد: دیده شدن یا دیده نشدن حضرت(عج) در بهره مند شدن از برکات وجود ایشان تاثیری ندارد و زمانی که معتقدیم وجود حضرت(عج) منبع فیض است، حتی اگر ایشان را نبینیم، تاثیری در بهره بردن از ایشان ندارد.

این دکتری تاریخ و تمدن با بیان اینکه کیفیت استفاده از این منبع فیض در روزگار غیبت، متفاوت است، تاکید کرد: عده ای تنها از کف آن بهره می برند، بدین صورت که امام(عج) در عالم هستی است و همه چیز حول ایشان است و این بهره ای است که همه افراد از امام زمان(عج) می برند اما تحرک، پویایی، مکانیسم خودکنترلی رفتار و ... طبیعتا برای کسانی است که به امام(عج) باور دارند.

وی با بیان اینکه فردی که باور به امام(عج) دارد، رفتار، گرایش و منش اش منطبق بر رضایت بقیه الله الاعظم(عج) است، تصریح کرد: این اعتقاد هم سعادت دنیایی اش را بیمه می کند و هم سعادت اخروی را برایش رقم می زند.

 

خواب دلیل ارتباط با حضرت(عج) نیست

عرفان در پاسخ به این سوال که آیا ارتباط با امام زمان(عج) تنها از طریق خواب یا دیدار با حضرت(عج) محقق می شود، افزود: در روزگار ما یکی از بزرگترین آسیب ها، ادعاهای دروغین است چنان که برخی ادعای خواب دیدن، دیدار، مکاشفه، همسری، فرزندی و ... با امام عصر(عج) دارند و به نظر می رسد، اگر دیده شدن یا دیده نشدن را در بهره برداری از وجود حضرت(عج) بی تاثیر بدانیم، این گونه های مختلف ارتباطی، دلیلی بر ارتباط با حضرت(عج) نخواهد بود.

مدرس دانشگاه معارف با بیان اینکه علل اولویت بخشیدن به دیدار یا خواب دیدن حضرت(عج) در زمینه ارتباط با ایشان، گفت: ظهور افراد غیرمتخصص در زمینه بیان و بلاغ آموزه های مهدویت یکی از علل آن است، یعنی زمانی که کارشناسان و محققان مهدویت مراجعه نکنیم، آن مواردی که مهم نیست، مسئله قرار می گیرد و امروزه آسیب بسیار بزرگی که در مسائل مهدوی مواجه هستیم، عدم تمییز و تفاوت میان مسائله و مسئله است.

وی ذوق گرایی و عالِم گریزی را دومین علت اولویت بخشیده شدن به دیدار یا خواب دیدن حضرت(عج) دانست و تصریح کرد: متاسفانه برخی مباحث ذوقی موجب شده است که ما از تحلیل ها و بسیاری از آیات و روایات دور شویم، رویکرد سطحی، عاطفی و حداقلی به آموزه های مهدویت، دلیل دیگری است که برخی به این صنف از اعتقادات دل خوش می کنند.

 

سرگرمی شیعیان به مسائل نازل، غفلت از خطرهای بزرگ است

عرفان با بیان اینکه امروز اسلام و موعود بزرگ آن را خطرهایی تهدید می کند، گفت: سرگرم شدن توانگران و شیعیان به مسائل نازل، نوعی غفلت از خطرهای بزرگ است، دشمن می خواهد، ما به مسائلی بپردازیم که اولویت درجه اول نیست، لذا ذهن جامعه شیعی را درگیر مباحثی می کند که هیچ برون داد عینی ندارد.

این پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت در پایان خاطرنشان کرد: امروزه به جای بهره بردن از نقش باورهای مهدوی در مهندسی فرهنگ و تمدن اسلامی یا پرداختن به جایگاه آموزه های مهدویت در تحقق تمدن نوین اسلامی، یا مطالبه اقتصاد مقاومتی براساس گفتمان انتظار و بحث براساس موضوعات علمی، فرهنگی و تمدنی، بعضا متاسفانه به برخی مسائل آسیب زا مثل ملاقات گرایی های افراطی یا خواب گرایی های افراطی معطوف می شویم که برون داد این آسیب هم ادعای دروغین در این عرصه است.

ادامه دارد ...

کد خبر 596973

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha