سوادآموزی زمان و مکان نمی شناسد/ بیش از ۹۲ درصد زنان روستایی مازندران باسواد هستند

خبرگزاری شبستان: افراد باسواد در مکان ها و زمان های مختلف به آموزش گوهر گرانبهای دانش می پردازند و حتی از زنان روستانشین مازندرانی در گروه سنی ۱۰-۴۹ بر اساس سرشماری سال ۹۰ بیش از ۹۲ درصد با سواد هستندو راه های دور و سخت را برای علم آموزی می پیمایند.

خبرگزاری شبستان – مازندران

 

سازمان نهضت سوادآموزی ایران در سال ۱۳۵۸ به فرمان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(رحمت الله علیه) و با هدف آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان و نیز کودکانی که به مدرسه دسترسی ندارند، تشکیل شد.

 

خدا در قرآن به انسان، سفارش خواندن می نماید که این امر، اهمیت آموزش و کسب دانش را تاکید می کند و به دفعات متعدد در روایات پیامبر اسلام، حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه اطهار (علیهم السلام) به این مهم، پرداخته شده است.

 

تاکید پیامبر رحمت و عطوفت(صلی الله علیه و آله و سلم) به اینکه «ز گهواره تا گور، دانش بجوی» بیانگر و بر اساس فرهنگ اسلامی توصیه شده است که برای کسب علم، حتی به چین رفت.

 

کسب سواد و دانش در زمان حاضر و عصر جهانی شدن فرهنگ و توسعه باید برای تمام اقشار جامعه و در هر سنی، مورد توجه قرار گیرد به ویژه در ایران، چرا که در گذشته این کشور، مهد علم در جنبه های مختلف نظیر طب بود.

 

توجه به سوادآموزی حتی در مساجد و تکایا، گویای اهمیت فراگیری علم است که نتیجه آن، عدم وابستگی فرهنگی به کشورهای دیگر می شود بنابراین   می طلبد علاوه بر سازمان نهضت سوادآموزی ایران، افراد باسواد در مکان ها و زمان های مختلف و مناسب به آموزش گوهر گرانبهای دانش بپردازند.

 

زنان و مردان دیار علویان در مشاغل مختلف نظیر کشاورزی، دامداری و ... مشغول فعالیت هستند اما این امر موجب نشده که در عشق و علاقه آنها جهت سوادآموزی، خللی وارد شود.

 

روستانشینان این سرزمین با تمام خستگی ناشی از کار در شالیزاری و  بردن دام ها به چرا نیز به فراگیری علم و دانش، اهمیت می دهند و حتی در برخی روستاها، تعداد تحصیل کرده ها در مقاطع بالای تحصیلی، بیانگر اهمیت دادن به علم است.

 

تحصیل کرده ها در روستاهای بندپی توابع شهرستان بابل، لفور شهرستان سوادکوه شمالی در مشاغل استادی، پزشکی، مهندسی و ... تنها گوشه ای از فعال بودن روستانشینان به فراگیری دانش به شمار می آید که راه های دور و سخت را می پیمایند تا جرعه ای از دانش را بنوشند.

 

داود تقی نیا، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش مازندران، امروز (6دی) در آستانه سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: بر اساس سرشماری سال 1390، 76 هزار و 503 نفر بیسواد در گروه سنی10-49 سال بودند که با 96 درصد باسوادی، رتبه نخست در کشور را مازندران به خود اختصاص داد.

 

وی افزود: در سال 90-94، 46 هزار و 20 نفر مازندرانی تحت پوشش دوره های سوادآموزی قرار گرفتند که همچنین در طول این سال ها نیز، دیار علویان رتبه اول باسوادی در گروه سنی 10-49 سال در کشور را کسب کرد.

 

تقی نیا اظهار کرد: بر اساس سرشماری سال 1390، درصد باسوادی روستایی 13/94 نسبت به جمعیت روستایی در گروه سنی 10-49 سال، باسوادی شهری 98/96 درصد نسبت به جمعیت شهری در گروه سنی 10-49 سال، درصد باسوادی مردان 45/96 درصد نسبت به جمعیت مردان در گروه سنی 10-49 سال، باسوادی زنان 98/94 درصدی نسبت به جمعیت زنان در گروه سنی 10-49 سال بودند.

 

وی بیان کرد: باسوادی مردان شهری 29/97 درصد نسبت به جمعیت مردان شهری در گروه سنی 10-49 سال، باسوادی زنان شهری 67/96 درصد نسبت به جمعیت زنان شهری در گروه سنی 10-49 سال، مردان روستایی 41/95 درصد نسبت به جمعیت مردان روستایی در گروه سنی 10-49 سال، باسوادی زنان روستایی 81/92 درصد نسبت به جمعیت زنان روستایی در گروه سنی 10-49 سال بر اساس سرشماری سال 1390 است.

 

تقی نیا ابراز کرد: در سال 1395، 9 هزار و 886 نفر بیسواد و کم سواد تحت پوشش سوادآموزی قرار دارند که 4 هزار و 251 نفر از آنها در استان مازندران بیسواد و مابقی کم سواد هستند.

 

وی گفت: از شنبه تا پنج شنبه، 4-10 دی ماه به هفته سوادآموزي و ريشه كني بي سوادي نامگذاری شده است که فردا، 7 دی به فرمان امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه)، سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی در کشور است.

گزارش: معصومه علیزاده

کد خبر 596947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha