معنویت انسان در پرتوی سلامتی جسم محقق می‌شود/طب در اسلام؛ سرآمد همه دانش ها

خبرگزاری شبستان: پژوهشگر طب اسلامی با بیان این که طب در اسلام، سرآمد همه دانش هاست، گفت: انسان در پرتوی سلامت جسم و جان می‌تواند به مسائل دینی و معنوی بپردازد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سیدمحمدرضا حاج سیدجوادی، پژوهشگر طب اسلامی امروز (5 دی) در دهمین جلسه از سلسله نشست‌های آشنایی با طب اسلامی که در دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم برگزار شد، عنوان کرد: طب در اسلام، سرآمد همه دانش‌هاست و پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) علم طب را بر علم دین مقدم دانسته اند.

 

معنویت انسان در پرتوی سلامتی جسم محقق می‌شود

 

پژوهشگر طب اسلامی تصریح کرد: انسان در پرتوی سلامت جسم و جان می‌تواند به مسائل دینی و معنوی بپردازد.

 

حاج سیدجوادی اظهار داشت: امام علی (علیه السلام) می‌فرمایند: «لذت زندگی با عافیت و سلامتی به دست می‌آید»؛ همچنین پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) در پاسخ به این سوال که اگر شب قدر را درک کردیم از خداوند چه بخواهیم، فرمودند که سلامتی بخواهید.

 

اسلام به سلامتی و تندرستی اهمیت ویژه ای می‌دهد/ هدف از مجموعه دستورات دین، سلامتی روح و سپس سلامتی جسم است

 

وی با بیان این که اسلام به سلامتی و تندرستی اهمیت ویژه ای می‌دهد، تأکید کرد: اسلام سلامتی را بر همه چیز مقدم دانسته است؛ از نگاه اسلام، طب روح و روان ارجمندتر از طب بدن و جسم و طب بدن ارزشمندتر از سایر علوم است.

 

پژوهشگر طب اسلامی با بیان این که فلسفه افعال انسان برای سلامتی جسم و روح است، گفت: دین، مجموعه دستورات و قوانینی است که باعث حرکت و سعادت انسان در دنیا و آخرت می‌شود و هدف از مجموعه دستورات دین، سلامتی روح و سپس سلامتی جسم است.

 

یکی از علت‌های شیوع بیماری‌های مختلف در جامعه، استفاده از گوشت گاو است

 

حاج سیدجوادی یادآور شد: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «ما گناه را برای آنهایی قرار دادیم که عقل ندارند»؛ هر لذت حرامی که در عالم وجود دارد، حلال آن هم هست.

 

وی با اشاره به طبیعت گوشت‌های چهارپایان، عنوان کرد: در میان چهارپایان، شتر دارای گوشت بسیار گرمی است و پس از آن گوشت گوسفند سیاه، گوسفند سرخ، الاغ، بز و گاو هستند و گوشت بز و گاو بسیار سرد است.

 

پژوهشگر طب اسلامی با بیان این که در طب اسلامی، خوردن گوشت گاو و الاغ کراهت دارد، ادامه داد: گوشت گاو علاوه بر این که سرد است، بیماری‌زا و سودازا هم هست، اما گوشت الاغ فقط سرد است، اما گوشت گاو به صورت علنی به فروش می‌رسد.

 

حاج سیدجوادی بیان داشت: در طب سنتی، برای افرادی که گرمی مزاج و یا غلبه صفرا داشتند، شیر الاغ تجویز می‌شد، اما در طب اسلامی گوشت و شیر بز که بسیار سرد است، اما سودازا نیست، توصیه می‌شود.

 

وی تصریح کرد: یکی از علت‌های شیوع بیماری‌های مختلف در جامعه، استفاده از گوشت گاو است، زیرا گوشت گاو باعث ایجاد افسردگی، کم خونی، بیماری‌های عصبی و ... می‌شود.

 

افزایش جمعیت با حکمت و تدبیر الهی در تضاد نیست

 

پژوهشگر طب اسلامی یادآور شد: در طب اسلامی به خوردن شیر گاو توصیه شده است، اما گاوی که دستکاری ژنتیکی نشده باشد و در بیابان چرا کرده باشد.

 

حاج سیدجوادی تأکید کرد: خداوند، غذای انسان را به محض این که به دنیا می‌آید، در سینه مادر قرار می‌دهد، پس چرا پس از آن باید محتاج دانشمندان یهود و نصارا باشد و از مواد غذایی که دستکاری ژنتیکی شده و تراریخته است، استفاده کند.

 

وی با بیان این که افزایش جمعیت با حکمت و تدبیر الهی در تضاد نیست، گفت: امروز به بهانه رشد جمعیت و کمبود مواد غذایی، تغییرات ژنتیکی در حیوانات و گیاهان خوراکی ایجاد می‌کنند، در حالی که همه اینها باعث ایجاد عوارض شدید در بدن انسان‌ها می‌شود.

 

شحم گاو را جایگزین روغن‌های خوراکی صنعتی کنید

 

پژوهشگر طب اسلامی در ادامه به روغن‌های نباتی صنعتی اشاره کرد و عنوان کرد: افرادی که از روغن نباتی استفاده می‌کنند، مدتی پس از ورزش دچار پادرد می‌شوند و یا افرادی که از دست‌های خود زیاد استفاده می‌کنند، پس از مدتی دست درد می‌گیرند که همه این‌ها به خاطر روغن‌های خوراکی صنعتی است.

 

حاج سیدجوادی با تأکید بر این که شحم گاو را جایگزین روغن‌های خوراکی صنعتی کنید، اظهار داشت: انسان به محض این که روغن حیوانی مصرف می‌کند، عروق بدن باز می‌شود و روغن‌های طبیعی باعث رفع مشکلات فشار خون، چربی کبد و انسداد عروق می‌شود.

 

وی تصریح کرد: برای سلامتی جسم خود اولین کاری که می‌کنید، تغییر روغن خوراکی باشد و به ترتیب می‌توانید روغن شحم گاو، شحم گوسفند، روغن زیتون و روغن کنجد را جایگزین روغن‌های صنعتی کنید.

 

مصرف شکر مصنوعی، مقاومت و ایمنی بدن را به شدت کاهش می‌دهد

 

پژوهشگر طب اسلامی در ادامه سخنان خود به مضرات قند و شکر هم اشاره کرد و افزود: در گذشته شکر را از مغز نیشکر تهیه می‌کردند که شکر سرخ نامیده می‌شد و برای بدن مفید بود، اما امروز شکر از چغندرقند تهیه می‌شود و برای سفید کردن آن از آهک و پودر استخوان استفاده می‌شود که به شدت مضر است.

 

حاج سیدجوادی ادامه داد: مصرف شکر مصنوعی، مقاومت و ایمنی بدن را به شدت کاهش می‌دهد و به شدت مضر است، توصیه می‌شود مربای میوه با شیره انگور، انگبین و یا عسل تهیه شود.

 

روش‌های درمان سرفه و کم خونی

 

وی، یکی از علت‌های ایجاد سرفه‌های مزمن را کم خونی عنوان کرد و گفت: برای درمان کم خونی، مصرف شیره انگور به میزان 5 قاشق غذاخوری در یک لیوان آب در دو نوبت توصیه می‌شود.

 

پژوهشگر طب اسلامی افزود: جوشاندن 10 انجیر و 10 عناب در یک لیوان آب و مصرف آن، یکی دیگر از روش‌های درمان سرفه و کم خونی است، همچنین چکاندن سه قطره سرکه در گلو از دیگر توصیه‌های درمانی طب اسلامی برای سرفه است.

 

حاج سیدجوادی با بیان این که سرکه برای تمامی مزاج‌ها مناسب است، عنوان کرد: سرکه باعث تعدیل مزاج می‌شود و اگر به میزان یک قاشق غذاخوری بعد از غذا میل شود، چربی را می‌سوزاند.

 

وی یادآور شد: مصرف یک قاشق چای خوری عسل همراه با نصف قاشق چای خوری سیاهدانه به صورت ناشتا باعث رفع کم خونی می‌شود، همچنین مصرف گوشت گوسفند کباب شده بر روی زغال از دیگر روش‌های رفع کم خونی است.

 

عسل، تجلی رحمت عام الهی است

 

پژوهشگر طب اسلامی به خاصیت درمانی عسل اشاره کرد و تصریح کرد: عسل، تجلی رحمت عام الهی است و خداوند شفا را در عسل قرار داده است و باعث درمان دوست و دشمن و همچنین کافر و مومن می‌شود، به شرط این که عسل وحشی باشد و انسان در تهیه آن نقش نداشته باشد.

 

حاج سیدجوادی تأکید کرد: عسل هر جا ورود پیدا کند، درمان می‌کند، عفونت را از بین می‌برد، برای زخم‌های بستر مفید است و انسان‌های مومن را سریع تر درمان می‌کند.

کد خبر 596709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha