دستور ویژه استاندار کهگیلویه و بویراحمد برای تهیه طرح علمی و تحقیقاتی آسیب های اجتماعی

خبرگزاری شبستان: استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر تهیه طرح علمی و تحقیقاتی و ارائه راهکارهای عملی و ملموس با هدف مقابله با آسیب های اجتماعی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، سید موسی خادمی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد امروز ( 5 دی ) در پنجمین نشست بررسی آسیب های اجتماعی از مسئولان اجرائی، فرهنگی و حمایتی استان خواست، طرح علمی و تاثیرگذار در این خصوص تهیه و متناسب با داده های به دست آمده، آسیب ها را دسته بندی کرده و راهکار ارائه دهند.


خادمی، اظهار داشت: در همین خصوص کارگروهی برای رصد و شناسائی آسیب های اجتماعی و اولویت بندی آنها تشکیل و دو یا سه آسیب به عنوان نمونه معرفی و راهکاری برای مقابله عملی و کاهش آنها ارائه شود.


وی مطالعه عمیق علمی آسیب های احتماعی را خواستار شد و عنوان کرد: دانشگاه های استان سعی کنند، پایان نامه های دانشگاهی و مقالات علمی را برای بررسی و ریشه یابی آسیب ها هدایت کنند.


استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نسخه شفا بخش مقابله با آسیب های اجتماعی را اقدامات علمی و عملی دانست و یادآور شد: باید به صورت الگو آسیب هایی مانند طلاق، خودکشی، اعتیاد، و ...  در کارگروه های تخصصی و با حضور نخبگان دانشگاهی و علمی آسیب شناسی شوند و علاوه بر راهکارهای ملموس و عینی، درمانی برای مقابله و پیشگیری پیشنهاد شود.


وی با بیان اینکه اعتبارات خوبی امسال و سال آینده برای مقابله با آسیب های اجتماعی اختصاص یافته است، گفت: این اعتبارات در طرح ها و پروژه های موثر هزینه خواهند شد؛ البته نه هر طرحی که غیر علمی باشد.


خادمی، بر جمع آوری و جلوگیری از نصب هر گونه تصاویر افراد خودکشی کرده و برپایی مراسم های پرزرق و برق و قهرمان سازی هایی از این دست، تاکید و اضافه کرد: شهرداری ها و مسئولان ذیربط اجتماعی بر این گونه رفتارهای تبلیغی نظارت و با آن برخورد کنند.


استاندار کهگیلویه و بویراحمد، شناسائی افراد در معرض خطر آسیب های اجتماعی از جمله خودکشی را یکی از راهکارهای مناسب پیشگیری عنوان و ادامه داد: رفتارهای تبلیغی این گونه افراد آسیب دیده باید شناسایی و تحت مراقبت های ویژه روانشناسی و مشاوره های تخصصی قرار گیرند و دستگاه های متولی از جمله بهزیستی در این خصوص پیش قدم باشند.


خادمی، از رسانه ها خواست با برجسته سازی و تبلیغات ناخواسته قبح خودکشی را نشکنند و با درج خبرهای آسیب اجتماعی قهرمان سازی و الگوسازی نکنند.


وی فرهنگ سازی و روشنگری خانواده ها از جمله خانواده های در معرض آسیب را یکی از راه های مقابله دانست و از مسئولان فرهنگی و حمایتی خواست با توزیع بروشور، کتاب، سی دی، برپائی کارگاه های آموزشی و میزگرد های تخصصی در صدا و سیما بیش از پیش برای مقابله با آسیب های اجتماعی اهتمام داشته باشند.


استاندار کهگیلویه و بویراحمد، به مسئولان تاکید کرد: در نشست های بعدی حتما با دست پر برای ارائه راهکارهای عملی و موثر و قابل عرضه حضور پیدا کنند و از کلی گوئی و تکرار مباحث گذشته بپرهیزند.

 

خادمی، اظهار داشت: بی توجهی به این نشست از سوی هیچ مسئولی پذیرفتنی نیست و باید همه مسئولان و مدیران عضو شورا خود شخصا حضور پیدا کنند و به هیچ عنوان نماینده به این نشست نفرستند.


استاندار کهگیلویه و بویراحمد، از برخی افراد که با بحث های غیر کارشناسی و براساس برداشت های شخصی خود به تجزیه و تحلیل نادرست آسیب های اجتماعی از جمله طلاق، خودکشی، اعتیاد و فقر می پردازند، انتقاد کرد و گفت: عوامل ریشه ای زمینه ساز این آسیب ها باید با دقت و به صورت علمی بررسی و راهکارهایی متناسب و دسته بندی شده برای مقابله با آنها ارائه شود.

کد خبر 596694

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha